Pajerský koláč
Suroviny pro 4 kusy
4 kusy
Nutriční hodnoty
Energie | 25 112 kJ / 6 002 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 220,92 g |
Tuky | 287,94 g |
Vláknina | 21,85 g |
Cholesterol | 1,78 g |
Sodík | 1,21 g |
Sůl | 2,64 g |
Sacharidy | 599,95 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 8. 2023 21:16
Merylas (moderátorka):
22. 8. 2023 20:45
RubyRom: Já tento koláč taky neznala a jsem za něj ráda, že ho tady na TR máme. Je zajímavý.
22. 8. 2023 18:26
Merylas (moderátorka): Já jsem viděla tento koláč péct v nějakém televizním pořadu a neznala jsem ho. Podle pořadu jsem ho upekla a byl vynikající a ráda ho opakuji. Receptů na tuhle dobrotu jistě existuje víc, já to mám vyzkoušeno takhle a jsem spokojená.
22. 8. 2023 09:18
Merylas (moderátorka): Rádo se stalo a díky za odkaz
Je tam uvedeno kilo mouky a počet 5-6 koláčů, to by tak odpovídalo.
Opravdu doporučuji vyzkoušet a nevynechat to polití máslem nakonec, koláč je pak takový "zakonzervovaný", vlahý a dlouho takový vydrží. No, nevydrží, sní se
Krájí se to na výseče, na trojúhelníky, aby každý dostal kousek, kde bude jak přehnutá část, tak část jen s perníkem a tvarohem. A osvědčilo se mi to s tím perníkem až tak moc nepřehánět, nezasypat to úplně, spíš jen na ozdobu a na chuť. Uchovávám pro tyhle koláče pár vánočních perníčků, které tam rozdrobím, nebo koupím klasický perník na strouhání, když už perníčky nejsou. A tvaroh je opravdu lepší v kostce, ten vaničkový s přidaným cukrem řídne.
Dejte pak vědět, jestli chutnal a dobrou chuť
Je tam uvedeno kilo mouky a počet 5-6 koláčů, to by tak odpovídalo.
Opravdu doporučuji vyzkoušet a nevynechat to polití máslem nakonec, koláč je pak takový "zakonzervovaný", vlahý a dlouho takový vydrží. No, nevydrží, sní se
Krájí se to na výseče, na trojúhelníky, aby každý dostal kousek, kde bude jak přehnutá část, tak část jen s perníkem a tvarohem. A osvědčilo se mi to s tím perníkem až tak moc nepřehánět, nezasypat to úplně, spíš jen na ozdobu a na chuť. Uchovávám pro tyhle koláče pár vánočních perníčků, které tam rozdrobím, nebo koupím klasický perník na strouhání, když už perníčky nejsou. A tvaroh je opravdu lepší v kostce, ten vaničkový s přidaným cukrem řídne.
Dejte pak vědět, jestli chutnal a dobrou chuť
21. 8. 2023 19:51
Tina.T: Moc ráda jsem si přečetla Váš komentář. Pro zajímavost přidávám ještě odkaz na článek.
21. 8. 2023 11:52
Patřím k těm, kdo mají na tenhle koláč z dětství ty nejlepší vzpomínky, Babička ho pekla na poutě a na vánoce, tak jestli mohu doplnit naši zvyklost - zadělával se vždy sádlem, ne mixem tuků, ale pouze sádlem. Máslo bylo drahé a Hera nebyla, zato sádlo bylo vždycky.
Váš recept právě přesdíleli na Novinky a uvedli chybně gramáž mouky - 50g polohrubé a 250g hladké. Z toho fakt 4 koláče lidi neudělají. Peču z 500g mouky a vychází to na 3 veliké. Když chci 4 kusy, násobím. Snad si to sem přijdou přečíst a nenapálí se, u tak dobrého koláče by byla škoda mu zkazit pověst.
A nakonec ten perník - vždy jsme koláč posypali PŘED pečením, pak se teprve přehnuly okraje a šel do trouby. A až vychladl, hojně se polil roztopeným máslem s trochou rumu. Máslo zatuhlo a udělalo na něm takovou krustičku. Dobrou chuť všem, kdo vyzkoušíte
Váš recept právě přesdíleli na Novinky a uvedli chybně gramáž mouky - 50g polohrubé a 250g hladké. Z toho fakt 4 koláče lidi neudělají. Peču z 500g mouky a vychází to na 3 veliké. Když chci 4 kusy, násobím. Snad si to sem přijdou přečíst a nenapálí se, u tak dobrého koláče by byla škoda mu zkazit pověst.
A nakonec ten perník - vždy jsme koláč posypali PŘED pečením, pak se teprve přehnuly okraje a šel do trouby. A až vychladl, hojně se polil roztopeným máslem s trochou rumu. Máslo zatuhlo a udělalo na něm takovou krustičku. Dobrou chuť všem, kdo vyzkoušíte
9. 7. 2022 07:53
moc pěkný a zajímavý recept i fotečka
8. 7. 2022 20:14
mika59: moc děkuji Miládko
8. 7. 2022 20:08
Parádní
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 18 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 20 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 21 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 22 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 23 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Právě bylo uvařeno:
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Janulka1996 uvařila před 20 minutami
Kuřecí čína
Zetkova uvařila před 58 minutami
Kynutý tvarohový závin
MarieP uvařila před 1 hodinou
Plněné papriky z tlakáče
zahla uvařila před 1 hodinou
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Carolka409 uvařila před 1 hodinou
Rebarborový koláč
EvkaHavlikova uvařila před 1 hodinou
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
kraloja uvařila před 1 hodinou
Ovocné tvarohové knedlíky
Babyno uvařil před 1 hodinou
Vepřové na kmíně
Kava 2 uvařila před 2 hodinami
Drožďové knedlíčky
Hanka68 uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, droždí, sůl, mléko, vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, rum, máslo, vejce, tvaroh, vejce, cukr, cukr vanilkový, šťáva citronová, perník strouhaný, máslo
Pajerský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pYwzV
Slavnostní pajerský koláč je tradicí Horácka: Hranatý tvar má ryze z praktického důvodu