Falešná slepičí polévka s drožďovo-mrkvovými knedlíčky
Tato výborná kuřecí polévka má díky základu z mrkve krásnou žlutou barvu. Posilňující polévka, kterou vařily už naše babičky, chutná skvěle a díky knedlíčkům z mrkve a droždí dobře zasytí.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 767 kJ / 900 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,67 g |
Tuky | 49,81 g |
Vláknina | 17,96 g |
Cholesterol | 285 mg |
Sodík | 455 mg |
Sůl | 0,79 g |
Sacharidy | 68,32 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Proč falešná kuřecí? Protože ta mrkev na másle ji dodá krásnou žlutou barvu.
Recept mám od mé babičky, která ji dělala s kapáním. Já tam přidala ještě drobné a uvařené těstoviny, ale nemusí být.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 8. 2023 07:49
24. 8. 2023 21:25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 12 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Šneky z listového těsta
AndreaMarie12. uvařila před 30 minutami
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 9 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 9 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 10 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 10 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 12 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 12 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 12 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 13 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vývar z masa a kostí je základem polévek i omáček. Jak uvařit ten nejlepší vývar
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Jak tvarovat knedlíčky do polévky? Poradíme jednoduchý postup, aby vaše knedlíčky byly dokonalé
Další recepty
Suroviny: máslo, cibule šalotka, mrkev, libeček, vývar kuřecí, mrkev, droždí, vejce, cibule, olej, česnek, krupice dětská, strouhanka, kurkuma, sůl, pepř mletý, nať cibulková
Falešná slepičí polévka s drožďovo-mrkvovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRYPR
2 názory