Květáková polévka s kedlubnou
Nasládlá kedlubna a jemná chuť květáku se skvěle doplňují v této polévce. Připravíme jíšku, rozředíme ji vodou a v ní uvaříme kedlubnu, květák a mrkev. Polévku okořeníme muškátovým oříškem a kmínem a podáváme posypanou cibulovou natí.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 443 kJ / 1 062 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,10 g |
Tuky | 83,90 g |
Vláknina | 22,45 g |
Cholesterol | 255 mg |
Sodík | 243 mg |
Sůl | 0,90 g |
Sacharidy | 43,40 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 10. 2023 20:09
Bylo to takové improvizované vaření.V kuchyni se mi potkal skoro 1,5 kg květák(30,-kč/ks) s gigant kedlubnou
12. 10. 2023 12:21
12. 10. 2023 08:16
11. 10. 2023 21:25
11. 10. 2023 21:01
Tak musím dnes už podruhé litovat, že nemám a nebudu mít do soboty květák
Drahuško,díky za pěkný recept
11. 10. 2023 20:55
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 6 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 8 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 22 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Právě bylo uvařeno:
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 10 minutami
Muffiny s kousky čokolády
marek.los998 uvařila před 1 hodinou
Dort Pavlova
Agata.recepty uvařila před 1 hodinou
České kynuté buchty
Agata.recepty uvařila před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
Agata.recepty uvařil před 1 hodinou
Houskové knedlíky
Agata.recepty uvařil před 1 hodinou
Povidlové šátečky bez kynutí
Dasa65 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí " vše v jednom "
Hannah64 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí s chřestem na cidru
Hanes uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nejlepší recepty na zeleninové polévky: Vyzkoušejte brokolicovou, květákovou, kapustovou nebo zelnou
Jak využít květy černého bezu v kuchyni. Bezový sorbet, cheesecake, panna cotta a další speciality podle oblíbených receptů
Jak udělat domácí jíšku a vyhnout se chybám při její přípravě. Potřebujeme na ni kvalitní tuk. Pro pozdější využití ji snadno zmrazíme
Další recepty
Suroviny: květák, kedlubna, mrkev, máslo, mouka hladká, ořech muškátový, kmín celý, sůl, voda, cibule lahůdková
Květáková polévka s kedlubnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8ZLG
6 názorů