Jihotyrolská sladká specialita z farem
Nahlédnutí do tradiční kuchyně v zahraničí může být chuťově zajímavou výpravou za poznáním. Tyrolská kuchyně má svá specifika, ale v něčem je našinci blízká. Zkuste připravit Zelten, schválně jestli vám zachutnají.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 39 634 kJ / 9 473 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 199,80 g |
Tuky | 671,42 g |
Vláknina | 92,95 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 896 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 532,46 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Stejně jako u nás nedají místní v Jižním Tyrolsku dopustit na perníčky, vanilkové rohlíčky, či skořicové hvězdičky. Ti mají ale své receptury, které si předávají po generace a je tak velmi pravděpodobné, že se od těch tradičních českých budou přeci jenom lišit. Svařené víno, či horké nápoje z místních čerstvých bylinek byste si také neměli nechat ujít. K nim se hodí sladké pečivo na způsob české vánočky – Zelten. Jedná se o aromatický ovocný chléb s různými druhy ořechů a sušeným ovocem. Připravili jsme si pro vás recept, podle kterého si Zelten zvládnete udělat hravě z pohodlí domova.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 12. 2023 14:46
20. 12. 2023 09:25
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Citrusový džem
Přidáno před 1 hodinou
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Právě bylo uvařeno:
Šunkofleky "klouzáky"
babca.mz uvařil před 10 minutami
Pomazánka z balkánského sýru
jankohrasko uvařila před 35 minutami
Rychlá cottage pomazánka
jankohrasko uvařila před 36 minutami
Rychlý kuřecí pekáček
Jan Nemec uvařil před 46 minutami
Domácí bramborové gnocchi
Renaj uvařila před 1 hodinou
Kadlikův "koziňon" z květů bezu
Alicia8 uvařil před 1 hodinou
Bramborový guláš II.
Stokynka uvařil před 1 hodinou
Hrnková buchta (s čímkoliv)
LucieMatouskova uvařila před 2 hodinami
Koláče po babičce
pechulike uvařila před 4 hodinami
Italská čočková polévka
kraloja uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jitrnice nebo jaternice? Poradíme, jak si tuto zabíjačkovou pochoutku připravit
Mezi nejkrásnější interiéry roku patří i pražská kavárna Kofínno nebo restaurace Marie B s tajemným menu
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Další recepty
Suroviny: ořechy, sultánky, array, cukr, citron, pomeranče, anýz, kmín celý, skořice mletá, koření hřebíček, víno, sůl, mouka hladká pšeničná, mouka žitná, droždí suché, olej, sůl, voda, ořechy, mandle, třešně sušené
Jihotyrolská sladká specialita z farem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n5gJp
2 názory