Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocný dezert

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Casimanta

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 167 kJ /
279 kcal
Bílkoviny2,74 g
Tuky1,28 g
Vláknina12,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy58,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Banán rozkrojíme podélně na polovinu. Ostatní ovoce pak buď na osminky nebo na plátky či půlky. Krok 2: Na pánev dáme asi 10 dkg krystalového cukru a na mírném plameni necháme rozpustit. Když cukr začne karamelizovat, přidáme lžíci másla, lžičku vanilkového nebo skořicového cukru, necháme rozpustit a vložíme připravené ovoce. Krok 3: Opatrným mícháním ovoce obalíme v karamelu. Ovoce necháme mírně prohřát a pak vyjmeme na ohřátý talíř. Krok 4: Polijeme lžící vermutu nebo sladkého likéru. Ozdobíme práškovým cukrem, plátky citronu a malinami nebo ostružinami. Krok 5: Celé pak polijeme šťávou z půlky citronu.

Zveřejněno 31. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný dezert

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OyBQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocný dezert

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OyBQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
chiskake, dezerty, ovocný dezert, ovocné dezerty, panakota dezert, recepty na dezerty, panakota dezert recept, dezerty recepty, dezerty s ovocem, recepty dezerty, dezert s ovocem, top dezerty, dezert z ovoce, dezert s ostružinami, recepty na ovocné dezerty, top recepty dezerty, dezerty z ovoce, dezerty recept, ovocný dezerty, recepty dezertů

Suroviny:
banán, jablko, hruška, švestky, broskve, víno hroznové, kiwi

Přidat fotografie receptu