Bábovka ze šesti vajec
Připravte na neděli luxusní bábovku z šesti vajec. Podle našeho receptu nešlápnete vedle - je opravdu podrobný a bábovka se povede i těm, kdo tolik zkušeností v kuchyni nemají.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 19 310 kJ / 4 615 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,93 g |
Tuky | 218,56 g |
Vláknina | 9,30 g |
Cholesterol | 2,08 g |
Sodík | 804 mg |
Sůl | 2,42 g |
Sacharidy | 561,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
1 kus bábovky je 6 dávek, což je množství na velkou formu. Lehce můžete přepočítat na menší formy.
Pokud už máte recept zvládnutý můžete prohodit 5. a 6. krok, ale pamatujte že bílky by neměly dlouho čekat a je lepší je vyšlehat až těsně před zapracováním do těsta.
Kakaovou část vždy dáváme doprostřed, pokud by byla až nahoře jednak by nevynikla hezká kresba na řezu, jednak by se těžko hádalo jestli se shora nepřipaluje.
Pokud vám trouba peče shora víc než zespodu, použijte na přikrytí bábovky kousek alobalu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 4. 2024 13:22
20. 4. 2024 19:57
20. 4. 2024 19:13
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 17 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno 5. 5. 2024 21:23
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Květák z horkovzdušné fritézy
vladhn uvařila před 4 hodinami
Obalovaný gothaj
vladhn uvařila před 4 hodinami
Kuřecí nachos
Lucie1001 uvařil před 6 hodinami
Sachr dort z jablek
Vladka321 uvařil před 6 hodinami
Větrníkový dort
Sabora1 uvařila před 6 hodinami
Tvarohovo-borůvkové knedlíky
st3la uvařil před 6 hodinami
Bramborová kaše (klasika)
mnami uvařila před 6 hodinami
Moje špagety
Renata.K. uvařil před 7 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
VaclavKo uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Skladujete správně potraviny? Co patří do lednice a kolik v ní má být stupňů?
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Suroviny: vejce, máslo, mouka, cukr moučkový, prášek do pečiva, mléko, kakao, máslo, strouhanka
Bábovka ze šesti vajec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73XWw
3 názory