Domácí králík na smetaně s houbami
Králičí maso je jemné, ale abychom zachovali jeho šťavnatost, je dobré jej prošpikovat kousky špeku. V tomto případě prošpikujeme stehna, která pak upečeme s houbami. Z výpeku a smetany nakonec připravíme i lahodnou omáčku k podávání.
Suroviny pro 2 porce
2 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 891 kJ / 930 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,09 g |
Tuky | 67,83 g |
Vláknina | 16,50 g |
Cholesterol | 110 mg |
Sodík | 126 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 34,11 g |
Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 5. 2024 07:38
Velmi dobré, dělávala jsem když jsme kdysi měli králíky, kde ty časy jsou
20. 5. 2024 21:37
lenka.janatkova: děkuji
20. 5. 2024 20:52
Králík mi vždycky připomene dětství a nedělní obědy u babičky. U nás doma se většinou dělává na smetaně, ale jakožto milovník hub, určitě brzy vyzkouším takto
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 15 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 17 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 17 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 19 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 20 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 37 minutami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 4 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 6 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 8 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 8 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 8 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 8 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí hrníčkový perník: Vláčný a voňavý je díky vlašským ořechům i koření. Jednoduchý moučník je brzy na stole
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Další recepty
Suroviny: stehno králičí, sůl, pepř mletý, špek, cibule, olej, houby, víno bílé, vývar masový, mouka hladká, smetana kysaná, máslo
Domácí králík na smetaně s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82Elr
3 názory