Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí králík na smetaně s houbami

Králičí maso je jemné, ale abychom zachovali jeho šťavnatost, je dobré jej prošpikovat kousky špeku. V tomto případě prošpikujeme stehna, která pak upečeme s houbami. Z výpeku a smetany nakonec připravíme i lahodnou omáčku k podávání.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 155 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 120 min

155 min (35 min příprava + 120 min tepelná úprava)

20. 5. 2024 12:48

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie3 891 kJ / 930 kcal
Bílkoviny15,09 g
Tuky67,83 g
Vláknina16,50 g
Cholesterol 110 mg
Sodík 126 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy34,11 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

21. 5. 2024 07:38

:-)<3:yes::yes: Velmi dobré, dělávala jsem když jsme kdysi měli králíky, kde ty časy jsou ;-):-K

RubyRom RubyRom

20. 5. 2024 21:37

lenka.janatkova: děkuji :-K

Králík mi vždycky připomene dětství a nedělní obědy u babičky. :-8 U nás doma se většinou dělává na smetaně, ale jakožto milovník hub, určitě brzy vyzkouším takto ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: stehno králičí, sůl, pepř mletý, špek, cibule, olej, houby, víno bílé, vývar masový, mouka hladká, smetana kysaná, máslo

TopRecepty.cz

Domácí králík na smetaně s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82Elr