Dobré řezy
Upéct dobré řezy na plechu není nic těžkého a s přehledem to zvládne každý začátečník. Jednoduché mramorové těsto polité cukrovou polevou s rumem. S přípravou vám mohou bez obav pomoci i děti a výsledkem budete všichni nadšení.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 22 821 kJ / 5 455 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,90 g |
Tuky | 158,77 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 537 mg |
Sodík | 458 mg |
Sůl | 1,69 g |
Sacharidy | 896,12 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 2. 2011 17:26
Tak jsme upekla,hned jak ji nakrojím,dám foto.Jenom ji mám nizoučkou,nevím jakto,že mě nevyběhla nahoru.Ale na chuti to asi nebude znát. Dávám bodíka....
12. 9. 2010 11:13
Pridavam 12.bodik za jednoduchy a velmi chutny dortik. Vcera jsem upekla a zaprasilo se po nem.
12. 8. 2010 09:32
Hned jak budu mít čas,tyhle řezy určitě vyzkouším.Vypadají úžasně.Dávám bodík a ukládám na vyzkoušení.
4. 3. 2010 09:13
Včera jsem je dělala jsou výborné. Dávám bodík
15. 12. 2009 16:34
Světlankopekáček je porcelánový a moc krásně se v něm peče.Většinou ho ani nevymazávám,ale tohle těsto jsem dělala poprvé,tak jsem ho radši "mázla".Pekáčky jsem dostala před lety od manžela-jeden velký(viz foto) a dva poloviční.Někde se připletl k vagónům,co vezly na skládku porcelán II.jakosti.Tak si vybral pěkné a funkčí věci(i porcelán s modrými husami) a přivezl to domů.Těm věcem nic není,jen mají zespodu třeba bublinku.A děkuji za pochvalu.
14. 12. 2009 15:21
Simčo, asi máš pravdu, já jsem snad slepá
14. 12. 2009 15:18
Po straně vidím mouku, tak asi vymazaný a vysypaný bude, ale pekáček se mi také líbí :)))
14. 12. 2009 15:17
Mirko, máš krásné fotečky, ale mně zaujala jiná věc. Pečeš to v nějakém bílém pekáčku...vypadá, že není vymazaný, vysypaný,, nebo se mi to jen zdá?
13. 12. 2009 17:13
Miruš a Simonce za recept taky
13. 12. 2009 15:59
Simonkoto jsem moc ráda že se ti fotečky líbí.A Iljušotaky děkuju.
13. 12. 2009 15:09
Mirko - fotky , dobrý nápad promazat marmeládkou
13. 12. 2009 14:00
Mirco děkuji moc za přání i za krásné fotečky, opět jsou naprosto ukázkové Snad tobě i rodince bude chutnat
13. 12. 2009 11:16
aha....no vidis aku fajnu fintu si mi poradila
13. 12. 2009 10:52
Výbušnádíky za pochvalu,no a k tomu korpusu-jestli to máš tak i u kulatého,tak si stačí po obvodu naříznout dokola jen slabý zářez,do něj dát nit a prokrojit ho jako když se krájí nití knedlík-jen je to na ležato.No a u obdelníkovýc to jde tak,že si můžeš po obvodě udělat ze všech stran zářez a při prokrojování se budeš jen snažit,mít nůž v té výšce,kterou jsi si tím zářezem naznačila.
13. 12. 2009 09:04
no vies co mirca75, ja sa mozem snazit prekrojit korpus ako chcem, tak vzdy zacnem pekne, niekde za stredom uz mam vykrojenu dieru, bud na spodku, alebo na vrchu a na druhom konci, skoncim niekde 2 milimetra od vrchu korupusu...uz som si vsimla pri perniku, ako si to mala krasne prekrojene...ja si to aj korigujem tym, ze drzim celu dlan na korpuse, aby som citila, kde rezem, aj tak mi to lieta nahor nadol.....fakt krasne fotecky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Přidáno před 3 hodinami
Hořčičný dip se semínky
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 6 hodinami
Lososová frittata
Přidáno před 6 hodinami
Křenový dip
Přidáno 2. 6. 2024 12:30
Domácí skořicové vafle
Přidáno 2. 6. 2024 10:28
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný piškotový korpus
MgrZao uvařila před 36 minutami
Konfitovaný bůček
tara23 uvařila před 38 minutami
Jednoduché vynikající langoše
jankohrasko uvařila před 49 minutami
Karamelový krém se zázvorem
jankohrasko uvařil před 51 minutami
Holandské řízky
Adrissa uvařila před 1 hodinou
Tatranské kotlety
kimlo uvařila před 1 hodinou
Zasmažená pórková polévka
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Vídeňské brambory
betkav uvařila před 2 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
Ana_Kreb uvařila před 2 hodinami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Simooor uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Oregano čili dobromysl známe z jihoevropské, mexické i české kuchyně. Voní podobně jako majoránka a stejně tak se používá
Jahodový koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní je krásně vláčný, báječně osvěží v horkých letních dnech a božsky chutná
Retro okénko: Vzpomínáte na Metro dezert? Tahle cukrovinka je k dostání i dnes, ale podle našeho receptu si ji upečete doma
Další recepty
Tématické fráze: řezy na plech řezy na plech nejnovější recepty recepty na řezy na plech dobre recepty nejlepší řezy na plech nejlepší řezy na plechu dobrý řez čertovské řezy řezy na plech recepty řezy na plech foto dobré moučníky čertovský dobry moucnik dobré jednoduché řezy snadné řezy nadýchané řezy na oslavu dobré a rychlé řezy dobrý řez na plech recepty rezy na plech řez na plech dobréřezy
Suroviny: mouka polohrubá, cukr krupice, olej, mléko, vejce, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kakao, mléko, tuk, mouka hrubá, cukr moučkový, rum, mléko
Dobré řezy
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qYgp
31 názorů