Řízek Ondráš (poněkud jinak)
Řízek Ondráš tak trochu klame, jelikož se vlastně nejedná o řízek v pravém slova smyslu. Je to spíše placka, z bramborákového těsta, která je naplněná salámem a sýrem. My jsme zvolili výraznou nivu a doplnili jí celerovými listy.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 758 kJ / 1 137 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,96 g |
Tuky | 20,46 g |
Vláknina | 22,90 g |
Cholesterol | 524 mg |
Sodík | 289 mg |
Sůl | 0,52 g |
Sacharidy | 182,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme bramborákové těsto z nastrouhaných brambor a uvedených ingrediencí.
Krok 2: Na rozehřátou pánev dáme sádlo a vrstvu bramborákového těsta. Na ni postupně klademe listy celeru a petrželky, nakrájenou nivu, plátky měkkého a voňavějšího salámu.
Krok 3: Vše „uzavřeme“ další vrstvou bramborákového těsta. Pánev přikryjeme pokličkou, aby se horní vrstva těsta „zatáhla“ a řízek šel lépe otočit. Po otočení smažíme bez pokličky.
Krok 4: Vynikající náplň je list libečku, tvarůžky a salám. Mějme však na paměti, že niva i tvarůžky dodají řízku typickou výraznou chuť, takže těsto solíme a kořeníme velmi uvážlivě.
Podáváme s protichřipkovým salátem, případně se zelným salátem s červenou řepou, nebo jen s kečupem.
Podáváme s protichřipkovým salátem, případně se zelným salátem s červenou řepou, nebo jen s kečupem.
Zveřejněno 27. 9. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řízek Ondráš (poněkud jinak)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6RnV
Moje poznámka
Řízek Ondráš (poněkud jinak)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6RnV
Nejnovější recepty
Štěpánská vepřová roláda
Přidáno před 7 hodinami
Zimní salát s mrkví a ořechy
Přidáno před 13 hodinami
Marmeláda z mochyně
Přidáno před 16 hodinami
Marmeláda z liči rajčátek
Přidáno před 16 hodinami
Pórková polévka s vejci, bramborami a lahůdkovým droždím
Přidáno před 19 hodinami
Kmínové tyčinky
Přidáno 27. 11. 2024 18:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Svařák 3x jinak. Překvapte své blízké na vánočních trzích pozváním na vlastní vyladěný svařák, radí národní someliérka
Felix Slováček se na Vánoce těší, ale s přípravou jídla moc nepomáhá: Jsem jen konzument, přijdu a všechno sežeru, říká
Pět tipů na úžasné jedlé dárky: Radost udělá domácí likér, sirup na přípravu svařáku nebo třeba cibulovo-slaninová marmeláda
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Halušky se zelím
Elivet před 3 hodinami
Ořechová roláda s mascarpone krémem
wimra před 6 hodinami
Bramborová savojská polévka
wimra před 6 hodinami
Pečené brambory s česnekem, slaninou a volským okem
wimra před 6 hodinami
Rajská omáčka
Darwin před 10 hodinami
Plněné perníčky s ledovou polevou
Verka22 před 11 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
Wikki před 12 hodinami
Losos na bylinkovém másle
Kdyzjehlad před 14 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
arabam před 14 hodinami
Brokolicová polévka
wimra před 14 hodinami
Tématické fráze:
vepřový řízek ondráš,
ondras recept,
řízek,
ondraš,
rízky jinak,
bramborák ondráš,
recept ondráš,
řízky ondraš,
obrácený řízek,
recept na ondrase,
ondráš jídlo,
recepty ondráš,
řízek v bramboráku,
jídlo ondráš,
recept řízky ondráš,
vepřové řízky jinak,
řízky trochu jinak,
otočené řízky,
otočený řízek,
řízek trochu jinak
Suroviny:
brambory,
mouka hladká,
česnek,
majoránka,
mléko,
vejce,
sůl,
kmín drcený,
pepř mletý,
nať petrželová,
nať celerová,
salám měkký,
salám trvanlivý,
sýr niva,
sádlo
Komentáře (67)