Řízek Ondráš (poněkud jinak)
Řízek Ondráš tak trochu klame, jelikož se vlastně nejedná o řízek v pravém slova smyslu. Je to spíše placka, z bramborákového těsta, která je naplněná salámem a sýrem. My jsme zvolili výraznou nivu a doplnili jí celerovými listy.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 4 758 kJ / 1 137 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 45,96 g |
Tuky | 20,46 g |
Vláknina | 22,90 g |
Cholesterol | 524 mg |
Sodík | 289 mg |
Sůl | 0,52 g |
Sacharidy | 182,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Opět něco z archívu.
Řízkem Ondráš jsem se nechal pouze inspirovat. Náplň můžeme různě kombinovat. Podstatné je přikrýt sýry nějakým salámem, aby po otočení Ondráše sýr nevytékal.
Další z receptů, který rád dělávám. Tady skutečně můžete popustit uzdu své fantazie a náplně různě kombinovat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 8. 2016 18:37
kornel sevcik: 100% ze syrových. Jako když děláte bramborák.
9. 8. 2016 18:30
Chcem sa opytat ci zo surovych alebo varenych zemiakov?Dik.S pozdravom Kory
8. 8. 2016 19:49
už se těším až to zkusím
29. 7. 2016 20:33
23. 7. 2016 09:54
S.: já osobně (a věřím, že i spousta dalších lidí odsud) se k prasatům neřadím, a také nebudu dál vyjadřovat.
Váš komentář jako nevhodný mažu a během dne pak i ty ostatní, urážlivé, netýkající se receptu.
Váš komentář jako nevhodný mažu a během dne pak i ty ostatní, urážlivé, netýkající se receptu.
23. 7. 2016 06:22
S.: měkký salám se přeci automaticky nerovná nejobyčejnějšímu výrobnímu, ne? Berte recept jako inspiraci a naplnte si Ondráše tím, co máte rádi (a hodí se kombinovat, samozřejmě) - místo salámů můžete použít domácí uzené apod.
22. 7. 2016 23:23
S.: Jsme holt prasata a rádi se dobře najíme. Na blbý dotaz, blbá odpověď.
22. 7. 2016 22:51
Fuj lidi, jak můžete takovej humus jíst? Kombinace výrobního salámu, herkulesu a nivy ke všemu osmažné v bramborákovém těstě. Opravdu špičková gastronomie.
22. 6. 2016 15:35
Dnes jsme zkusili k obědu a už asi nebudeme večeřet,;- je to syté, ale moc dobré jídlo. Určitě ho zopakuji, ale až v zimě, po vydatné horské túře. Přidávám bodík.
26. 5. 2016 17:14
Pajaja: Tuto kombinaci jsem nikdy nedělala, smažím obdobným způsobem vepřové maso nebo kuřecí játra (ta jsou obzvlášť vymazlená, jen játra před dáváním na vrstvu bramborákového těsta obalím v hladké mouce, aby držela).
10. 1. 2016 15:00
Tak. . . u nás moc úspěch neměly. Ale mě se recept moc líbí!
20. 12. 2015 20:21
a víte,že název řízku ondráš zavedli komunisté, protože nemohl připustit, že nějaký kuchař z Jilemnice s tím za první republiky zvítězil v soutěži kuchařů ve Francii
26. 1. 2014 18:50
Dneska jsem zkoušela,skvělé !!!!
22. 1. 2014 19:21
Tak Jendo, příští "cmunda" bude Tvůj Ondráš Posílám dalšího +
19. 3. 2013 20:39
mňam určite sa budeme zalyzovať, keď takúto mňamku vyskúšam urobiť
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené bagetky
Přidáno před 11 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno před 14 hodinami
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno před 15 hodinami
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno před 16 hodinami
Kosmatice s domácí borůvkovou marmeládou a kysanou smetanou
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Jemná hrachová "nastavovaná" kaše s bylinkami
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Právě bylo uvařeno:
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 3 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Doubnerka uvařila před 3 hodinami
Třešně ve vlastní šťávě
Bobule77 uvařila před 4 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Moanka uvařil před 4 hodinami
Bramborák POHODA
Lukas11. uvařila před 4 hodinami
Bezový sirup
Jana2017 uvařil před 4 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
EllyU uvařila před 5 hodinami
Brokolicový krém
VeronikaV. uvařila před 5 hodinami
Těstoviny raz - dva...
Walderama08 uvařila před 6 hodinami
Klasické palačinky
winenor uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jarní Apetit piknik nabídne skvělé jídlo i osobnosti kulinářského světa. Zamíří na něj Maršálek, Punčochář i vítěz Peče celá země
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Tajný trik šéfkuchařů: Tahle finta při obalování řízků šetří restauracím peníze a mnohdy o tom ani nevíme
Další recepty
Tématické fráze: vepřový řízek ondráš ondras recept řízek ondraš rízky jinak bramborák ondráš recept ondráš řízky ondraš obrácený řízek recept na ondrase ondráš jídlo recepty ondráš řízek v bramboráku jídlo ondráš recept řízky ondráš vepřové řízky jinak řízky trochu jinak otočené řízky otočený řízek řízek trochu jinak
Suroviny: brambory, mouka hladká, česnek, majoránka, mléko, vejce, sůl, kmín drcený, pepř mletý, nať petrželová, nať celerová, salám měkký, salám trvanlivý, sýr niva, sádlo
Řízek Ondráš (poněkud jinak)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6RnV
67 názorů