Hruškovo-jablečný koláč (i pro diabetiky)
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 13 263 kJ / 3 170 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,05 g |
Tuky | 142,50 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 24 mg |
Sodík | 411 mg |
Sůl | 0,96 g |
Sacharidy | 399,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nedoporučuji dělat na pečícím papíru – není to zrovna to pravé při krájení v tomto případě.
V závorce mám ingredience vhodné pro diabetiky)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 10. 2009 14:11
Špagetkopekla jsem tuhle tvůj koláč a tak si dovolím přidat fotečku a velkou pochvalu-protože byl výborný.Jen se mi při jeho pečení zbláznila trouba(však už tu bude jen 3týdny potvora) a začala péct "fest" odspodu,takže jsem měla trošku tmavší.No ale na chuti mu to neubralo,takže ho nechávám v oblíbených a znovu ráda upeču.
Jo a ještě dodatek-pekla jsem na neběleném(hnědém) peč.papíru a mázla jsem ho lehce olejem.Koláč šel dolů sám,a to i na místech kde nebylo pomazáno.Zkus třeba pro příště tento "hnědý "papír.Já bělený nepoužívám,protože mi z něj nejde vůbec nic sundat.
Jo a ještě dodatek-pekla jsem na neběleném(hnědém) peč.papíru a mázla jsem ho lehce olejem.Koláč šel dolů sám,a to i na místech kde nebylo pomazáno.Zkus třeba pro příště tento "hnědý "papír.Já bělený nepoužívám,protože mi z něj nejde vůbec nic sundat.
10. 10. 2009 09:59
Rebeko, ne nedává se tam vejce a díky kefíru a oleji to jde krásně propracovat a drží to pohromadě, opravdu
Pipre - dík za radu, to pomazání pečicího papíru určitě příště vyzkouším - mně se to dost speklo se dnem koláče a dost špatně se to oddělovalo,a ten tvůj nápad určitě budu využívat
Pipre - dík za radu, to pomazání pečicího papíru určitě příště vyzkouším - mně se to dost speklo se dnem koláče a dost špatně se to oddělovalo,a ten tvůj nápad určitě budu využívat
10. 10. 2009 09:06
špagetko,vejce se tam vůbec nedáváBude to držet v kupěChystám se ho teď upéct,tak pro jistotudíky
9. 10. 2009 22:05
Ještě jsem zapoměl - smetanu na vaření Rama Cremefine, je rostlinná, málo kalorická
9. 10. 2009 22:03
Koláč vypadá nádherně, prubnul bych švestky popř. jiné peckoviny, pak by to pro diabetiky bylo naprosto OK - díky za receptík
9. 10. 2009 21:45
No a právě tady jsi Špagetko udělala chybu-měla jsi napsat,že to z ní nejde,protože ten můj malý zvědavec si sedne,přečte si tvou odpověď a já ho budu muset ihned upéct(ten koláč myslím).
9. 10. 2009 21:30
Miru, proč by nešla 30%? Já myslím, že jo, jen budeš mít víc tuku no ...a možná naopak líp speče ten koláč, vyzkoušej ...Jo a z pekáče zbyla po příchodu manžela třetina - je to jak s tím zapečeným kuřecím s tou brokolicí ...
9. 10. 2009 21:11
ŠpagetkoVojtík mi tu projížděl nové recepty a hned od obrazovky mi hlásil:to bych si dal,tohleto.Prosím tě,nezbyl ti kousek?Doufám že ano,nebo mě donutí to ještě teď upéct.Ale má smůlu,smetanu mám jen 30% a ta na to nejde,viď?.Posílám ti velkou boďku,rcp.dávám na lištu do oblíbených a aby tam zbytečně dlouho nevisel,tak koláč brzy upeču.Už na fotečce totiž vypadá pěkně šťavnatě a ta kombinace,jablek a hrušek.Už se těším
9. 10. 2009 20:27
Děkuji za bodíky
Jani R. - pro diabetiky ani nemusíš cukr dávat, jinak jíá používám tady ovocný cukr - fruktozu. Každé ovoce obsahuje cukr a upřímně, to by diabetici asi hlady i chutěmi umřeli ...pokud to nepřeženou, tak to vhodné je.
Jani R. - pro diabetiky ani nemusíš cukr dávat, jinak jíá používám tady ovocný cukr - fruktozu. Každé ovoce obsahuje cukr a upřímně, to by diabetici asi hlady i chutěmi umřeli ...pokud to nepřeženou, tak to vhodné je.
9. 10. 2009 20:10
Krásný podzimní koláč. Jablka i hrušky se u mně najdou, ale nemám smetanu. Tak ukládám na později.+
9. 10. 2009 20:02
No, mne by ani nenapadlo to dělat na peč. papíru, ty trdlo. Jo a kde mám ty hrušky? Jinak se mi moc líbí, že je to i pro diabetiky. Jaký je to dia cukr na pečení spagi? Normální nějaký sypký dia cukr? Já bych to si prubla z jablek. Hrušky mají spoustu cukru, pokud vím, ale jsou určitě super, ale pro diabetiky naprosto nevhodné. Plusíík!
9. 10. 2009 19:21
Já někdy i pečící papír pomažu máslem (podle těsta) stejně jako plech. Možná to chtělo trochu pomastit papír nebo těsto přímo na pomaštěný plech.
9. 10. 2009 19:16
Dávám + a zítra udělám, mám doma vše a ještě k tomu ten návod, ta musím zvládnout i já a proč nejde ten pečící papír, když je na obrázku, když tak to vyndám nějakou lopatkou, ne Já peču vše na peč. papíru a vždy z toho něco vyleze,takže spagi bodík a pochvala za jednoduchý a "moc jedlý" recept
9. 10. 2009 19:12
Špagetko, no to musí být moc dobré! Ukládám a brzy udělám1.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 2 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 5 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 6 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 8 minutami
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 39 minutami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 58 minutami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 1 hodinou
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 1 hodinou
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
8181bartova uvařila před 1 hodinou
Zmrzlina ze Salka
Swarofka uvařila před 1 hodinou
Koprová omáčka s karamelovým základem
Hanes uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: jablečný koláč pečeme pro diabetiky buchta pro diabetiky sladké recepty pro diabetiky sladké pečení pro diabetiky recepty pro diabetiky buchty pro diabetiky peceni pro diabetiky hruškův jablečný koláč recepty pečení pro diabetiky buchta pro cukrovkáře zákusky pro diabetiky buchty pro cukrovkare recepty pro cukrovkáře pečeme pro cukrovkáře peceme pro diabetiky recepty koláč pro cukrovkáře pečení pro cukrovkáře buchta pro diabetika zákusky pro diabetiky recepty
Suroviny: mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr vanilkový, skořice, olej, podmáslí, šťáva citronová, hruška, jablko, skořice, smetana sladká
Hruškovo-jablečný koláč (i pro diabetiky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQGN
29 názorů