Čalamáda z václavek
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 358 kJ / 564 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,91 g |
Tuky | 1,94 g |
Vláknina | 30,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,07 g |
Sůl | 7,50 g |
Sacharidy | 105,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept vznikl zcela na mé fantazii jeden rok, kdy jsme měli půl vany václavek. Zeleninu si můžete dát jakoukoliv, např. místo okurky můžete dát klidně cuketu, můžete přidat dokonce i malé růžičky květáku. Nic není třeba vážit, kolik václavek máte, tolik dáte. Je to vynikající, pikantní čalamáda.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 9. 2011 10:54
Jana Remkova:Sichr je sichr, pak to svedou na Remkovou
14. 9. 2011 10:48
1974andrea: 20 min? Tak víš jak, já tak od oka! Jednou jsem jich měla 3/4 vany, myslela jsem, že umřu, ale nakonec jsem to nějak zvládla a díky Bohu, všichni jsme z jejich konzumace přežili. Ale máš pravdu, mám nově velikou knihu o houbách a je to tam napsáno, že 20 min. Raději to opravím
14. 9. 2011 10:39
To se mi líbí, loni mi dokonce vyrostly čtyři obrovské trsy václavek na pařezu ze smrku, který jsme na zahradě uřízli. Ale václavky se mají vařit min. 20 minut, jinak jsou jedovaté!
14. 9. 2011 10:13
hanahcotton: no, snad budou i letos!
14. 9. 2011 10:11
Jak to, že jsem to přehlédla??? a loni bylo neskutečné množství václavek
19. 8. 2010 17:11
lenka.opi@seznam.cz jasně, to klidně můžeš, ale já si hříbky nechávám na horší časy, na Vánoce na polívku a na omáčky a václavek byla kupa. fajn, žes to vyzkoušela
19. 8. 2010 17:03
Tak tohle je super receptík.Použila jsem sice obyčejné hřibky,a je to skvělá čalamáda.
10. 10. 2009 18:32
Levik, no, dala jsem ji a neloupala. Už jsem to tak dělala, výsledek byl OK
10. 10. 2009 16:31
Jani, aspoň ochutnat mi snad dáš, ano?+3.
10. 10. 2009 16:29
Jani opravdu,tam dáváš salátovou okurku? ještě jsem jí nezavařovala
10. 10. 2009 16:16
šmankotky!! doufám, že jednu skleničku na odzkoušení dáš , letí boďka
10. 10. 2009 15:59
Jani recept vypadá lákavě,doufám,že mě švagr nějaké václavky dodá a vrhnu se na čalamádu,uděluji bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 4 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 7 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 7 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 8 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 10 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Tyna2015 uvařil před 4 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Moanka uvařila před 5 hodinami
Bublanina
VeronikaRob uvařila před 6 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
MamkaTerka uvařila před 7 hodinami
Smetanové brambory s kuřecím masem
Hankadr uvařila před 9 hodinami
Švýcarské ražničí
mrbrejtak uvařila před 10 hodinami
Kuřecí prsa s překvapením
malirka uvařila před 10 hodinami
Cuketa s mrkví, řapíky a pórkem v kuskusu
Magdalena.Dobromila uvařila před 11 hodinami
Kuřecí játra v marinádě
PetraCy uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: čalamáda z václavek recepty z václavek uchování václavek vaclavky calamada václavky použití čalamada z hřibku jak uchovat václavky čalamáda jak se zavařují václavky václavky v nálevu čalamáda s okurkami václavky václavky recept nálev na václavky salát z václavek čalamáda s václavkama uprava vaclavek recep na calamadu čalamáda s václavek calamada recept
Suroviny: zelí hlávkové, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, okurka salátová, cibule, chilli paprika čerstvá, houby václavky, ocet, voda, cukr, sůl
Čalamáda z václavek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/APJP
27 názorů