Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zabijačková panenka

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 489 kJ /
2 985 kcal
Bílkoviny240,00 g
Tuky225,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 720 mg
Sodík 750 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Panenskou svíčkovou podélně rozřízneme, vetřeme do ní rozetřený česnek s pragandou a necháme do druhého dne prozrát. Mleté maso si připravíme podle linku v poznámce. Krok 2: Na mikroténový úřez rozprostřeme mleté maso, doprostřed vložíme panenku a pomocí úřezu panenku zabalíme a uzavřeme v sekané. Krok 3: Nyní si připravíme bránici, kterou propláchneme v teplé vodě (nikoliv vařící), rozložíme a do ní zabalíme vzniklý výtvor. Přeneseme do sádlem vymazaného pekáče a za občasného podlévání a polévání pečeme při 200°C cca 1,5 hodiny. Krok 4: Většinou podáváme postudenu. Dnes jsem ji připravil k obědu s bramborovou kaší a kyselým okurkem.

Zveřejněno 8. 11. 2009

Poznámka autora Jenda1

Panenku jsem taky připravil kolegům z logistiky pro páteční párty.

Návod na mleté maso: http://www.toprecepty.cz/recept/4475-klobasniky/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zabijačková panenka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0YLG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zabijačková panenka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0YLG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

:yes:<3:-K<3:yes:

Jeníku, moc hezký recept. Posílám další plusík:-K.

Otíku, super origoš. Fotky i sekané jsou krásné a povedené:yes:. Každý máme svůj tvůrčí přístup a mi se ten tvůj moc líbí:yes:. Máš panenku i čabajku hezky kompozičně umístěnou:yes::yes:.

Tak jsem to Jendo zkusil a výsledek máš u tvých fotek, nepodařilo se mi to udělat tak světlé. Pokus s original Hungary čabajkou celkem vyšel.:yes:

Jendo, přestože mi některé suroviny unikají (praganda, bránice), musím kladně ohodnotit recept i úžasné fotografie. Prostě bych to někdy chtěla ochutnat :-p:-p, škoda, že nejsem tvá kolegyně :-)):-));-); musí to být kulinářský zážitek ;-):yes:.

Jendo, tleskám:-!;-) Ta tvoje Amalenka se ale má...:-K Bodík!:yes:

Děkuji za komentáře a bodíky;-).

:-p:yes:

Krásný recept i s fotkami.:yes:

Do loňska jsme každý rok zabíjeli a takovou dobrotu vždycky dělali. Taky slintám do kláves. :-p:yes:

Nááádhera a ta krásná dekorace. Zírám :-O :-p:-p :yes::yes: ;-)

Je to vykrojené tvořítkem na cukroví z papriky;-). Však to taky byla porce pro moji milovanou Amalenku:-K.

Já jenom zírám :-O:-p:-)):yes:+bod

Fantastické,;-) skvěle vypadající a jistě velmi velmi chutné:-p. Letí do oblíbených a bodík k tomu:-!:yes::yes:.
Možná se pletu, ale není to náhodou vykrojené z červené papriky??;-)

ja chcem vediet z coho je to srdiecko na zemkiakovej kasi

Tématické fráze:
zabijackova sekana, zabijackova svickova, sekaná svíčková, panenska sekana, zabijačková sekaná v bránici, panenská svíčková sekaná, zabijačková kuchařka, praganda, zabijackove recepty, svíčková v bránici, svíčková v bláně, sekaná svíčková v bránici, sekaná panenská svíčková, svíčková panenka, sekaná s panenskou svíčkovou, panenská svíčková v sekané, panenka v sekane, zabijačkova sekana svičkova, sekaná plněná svíčkovou, panenská svíčková

Suroviny:
maso mleté, svíčková hovězí, bránice, česnek, praganda, koření do mletého masa, sádlo

Přidat fotografie receptu