Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní uzené na kyselém zelí

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 772 kJ /
902 kcal
Bílkoviny6,40 g
Tuky84,53 g
Vláknina7,08 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,62 g
Sůl4,00 g
Sacharidy21,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekáček si vymázneme olejem (sádlem) a naskládáme si plátky anglické slaniny. Krok 2: V hrnci si na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme zelí, kmín, nakrájená rajčata, tymián, pepř, nové koření, bobkové listy, osolíme a chvíli podusíme. Krok 3: Pak přendáme do pekáčku na anglickou slaninu, na něj si vyskládáme uzené maso nakrájené na plátky, malinko ho posypeme pepřem, můžeme přidat pivo a dáme odkryté zapéct, až bude maso hezky dohněda.

Zveřejněno 19. 11. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Protože jsem chtěla uzené udělat trochu jinak, tak jsem improvizovala a vyšlo to-mňam!Jako příloha byly Bosáky-drbáky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní uzené na kyselém zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYm8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní uzené na kyselém zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYm8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (38)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

silne jedle

:-p:-p:yes:+17

Bibi,zaujímavá diskusia pod tvojim receptom:-O,ja myslím že každý má v niečom pravdu.Jedlo to bude určite výborné,údené a kapusta idú k sebe:-p,jediné čo si tam neviem predstaviť,sú tie rajčiny.Ale rada to vyskúšam a keď bude chutiť,dám bod:-D

Tak mám uloženo, brzy přijde na řadu:-))

Zelí mám moc ráda, ale dohromady s uzeným jsem ho nedělala vyzkouším.Posílám bodík:-K:yes:

Micullko, jsem ráda, že sis vybrala můj recept a že jste si pochutnali. Manželovi nech pivíčko, až přijede z práce, lehko ho vyžunkne třeba před spaním a bude pak spát jako brouček;-):-DDíky:yes:

Dnes jsem vařila a nemá to chybu:-p,jen jsem vynechala tymián, který dvakrát nemusím, jen přitel si stěžoval že nemůže dopít to pivo které zbylo, protože jel do práce.

Bibinka - recept je bezvadný,foto k sežrání,vysvětlení pikantnosti logické a dostačující.

Antonie - dávat k české klasice nacíc k tzv.hotovce, Tabasco,Harrisu ap. je naprostý nesmysl.

Suzana - naprostý souhlas, ale s tím tady nic nenaděláte.Pořád to funguje.

Ježkovo oči Mílo, tak to byla pochvala přímo od profesionálky:-Onóóó, tak toho si teda považuji a děkuji;-)

Zbytečná skromnost Bibinko, věř, stačí se podívat a tečou mi sliny jako bernardýnovi. Byla jsem kuchařka v Praze superluxus restaurant, dneska už jsem jen jako hospdyně-kuchařka u pánů, ale tohle jídlo bylo a je vždycky NEJ!!!:-))

Mílo, ne že by mě to nepotěšilo, ale prohlídla jsi všechny recepty:-?Tady je skvostů daleko větších, než je ten můj;-)a doufám, že to teda uvaříš, když jsi z toho tak nadšená, bude víkend, tak do toho...:-D

Tak konečně pořádný jídlo. To je recept roku, Bibinko, to nemá chybu,klasika je klasika je to to nejlepší co tu je. Díky za krásný obrázek!!!!

Holky jedny, co to vedete pod mým receptem za diskuzi:-D v pohodě;-)
Já mám za to, že tohle není až tak úkorně o těch bodech dal-nedal, uvařil-neuvařil;-)Žádná taková pravidla, jako že se MUSÍ (nemáme mus rádi)nejprve uvařit, pak hodnotit nemáme:-!a je fakt, že to jsou stránky zábavného typu o vaření, tak bych to ukončila, ať si každý boduje a hodnotí tak, jak to cítí, tudíš jak ten či onen chce:yes:
Vždyť nejde o život, ani se z toho nestřílí a chleba taky levnější nebude ne:-D:-D:-D

Simco, ale tys to sama napsala: "proč neudělat autorovi radost a nedat mu bod" a o tom to prave je....

Suzann,ty si se do toho opřela s vervou.:-)myslím,že si asi zas tak nerozumíme,přeci nebudu dávat bod autorovi,že je mi sympatický.Jde o recept a spousta receptů člověk zná.;-)A přesto si myslím,že kolikrát může být recept obodovaný,vyzkoušený a přesto se to nepovede.Takže já bych to tak přísně nehodnotila.:-))

Tématické fráze:
kyselé zelí recept, kyselé zelí, jak uvarit zeli, uzene na zeli, uzene v zeli, jak uvařit kyselé zelí, kysele zeli recepty, kyselé zelí s uzeným, kyselé zelí nejlepší recepty, uzené zelí, uzené a zelí, pikantní zelí, kyselé zelí a uzeným, uzená žebra na zelí, recept na kyselé zelí, jak správně uvařit kyselé zelí, moravské uzené maso, recept kysele zeli, zelí kyselé, zelí uzené

Suroviny:
uzené moravské, slanina anglická, zelí kysané, rajče, cibule, bobkový list, tymián, pepř, koření nové koření, kmín celý, pepř mletý, sůl, olej, pivo světlé

Přidat fotografie receptu