Francouzské brambory
Recept ještě nebyl hodnocenTradiční zapečené francouzské brambory se podle originálního receptu připravují bez masa a ze syrových brambor. Češi však tento recept připravují častěji s uzeným masem.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 472 kJ / 113 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 3,20 g |
– nasycené | 0,77 g |
– nenasycené | 1,62 g |
–– mononenasycené | 1,36 g |
–– polynenasycené | 0,26 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 40 mg |
Sodík | 860 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tradiční zapečené francouzské brambory se podle originálního receptu připravují bez masa a ze syrových brambor. Češi však tento recept připravují častěji s uzeným masem.…
Zázrak z obyčejných flíčků a uzeného masa zvaný šunkofleky je natolik oblíbený, že ho připravují i vyhlášení kuchaři. Pokud použijeme kvalitní suroviny, vytvoříme ze…
Plněná vepřová kapsa se žampiony z tohoto receptu je přímá linka k pochvalnému potlesku vašich strávníků. Vymazlený pokrm doplňte porcí vhodné přílohy. Nejlépe se budou…
Bůček rozkrojíme na plát, který naklepeme. Osolíme, okořeníme, potřeme hořčicí. Poklademe plátky uzeného bůčku, moravského uzeného, plátky česneku ze tří stroužků a…
I když francouzské brambory nemají s Francií mnoho společného, jde o chutné jídlo, díky kterému můžeme využít přebytky vařených brambor z předchozího dne. Přidejte do…
Z krůtího masa si uděláme plát, který naklepeme, posolíme,popepříme,potřeme hořčicí a posypeme troškou provensálských bylinek. Roládu naplníme, nejprve poskládáme…
Nejrůznější rolády se staly v poslední době velmi oblíbeným předkrmem, dají se libovolně naplnit nejrůznějšími pomazánkami, zeleninou i šunkou. Pokrájenou roládu můžete…
Kolínka si uvaříme v osolené vodě, ke konci kápneme asi lžíci oleje do vařící vody, aby se kolínka nelepily. Scedíme a necháme vychladnout. Na pánvi si orestujeme…
Pokud chcete připravit slavnostní pohoštění, zkuste slaný závin, který velmi dobře nahradí klasické chlebíčky. Jeho předností je, že má chuťově zajímavou náplň a jeho…
Řízky všichni milujeme, můžeme je připravovat na 100 způsobů a vždy si pochutnáme. Zde jsou navíc plněné vaječnou směsí uzeného, žampionů a hořčice. Přílohu můžete volit…
Pekáček si vymázneme olejem(sádlem) a naskládáme si plátky anglické slaniny. V hrnci si na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme zelí, kmín, nakrájená rajčata,…
Na oleji z jedné strany opečeme moravské uzené.Otočíme jej a vyklepneme na ně vejce. Jakmile bílek ztuhne, odstraníme z plamene a podáváme.
Do širšího, hlubšího hrnce si dáme vařit vodu na špecle. Smetanu ušleháme s vejcem, přidáme sůl a postupně mouku, promíchanou s práškem do pečiva.Vyšleháme do hladkého…
Kedlubnu nastrouháme do mísy. Já používám raději struhadlo s většími slzami, protože jsou po usmažení kedlubnové bramboráčky o dost křupavější, ale o trochu hůře se…
Kuskus si uděláme jak jsme zvyklí a necháme ho stát. Do pánvičky dáme máslo, na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme čínskou zeleninu, nakrájené…
Plátky z masa naklepeme, jednu stranu posolíme, druhou posypeme kořením na pečení a na másle je orestujeme. Přendáme a poskládáme do pekáčku, který vymažeme máslem,…
Všechny ingredience předem očistíme a pokrájíme. Na pánev dáme máslo s olejem, přisypeme šalotku, osmahneme, ztlumíme teplotu, přidáme plátky česneku a ještě malou…
Brambory uvaříme ve slupce, nakrájíme na větší kusy a opečeme na sádle nebo oleji.Přemístíme do pekáčku.Krájené moravské uzené nakrájíme na proužky, lehce osmahneme,…
Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka.Vychladlé brambory oloupeme, pokrájíme na plátky a ponecháme stranou.Moravské uzené nebo šunku (nebo libovější slaninu) nakrájíme…
Cibuli podusíme na másle, přidáme nasekaný medvědí česnek . Podlijeme troškou vody a dusíme pod poklicí do měkka. Jakmile listy změknou, odstraníme poklici a přebytečnou…
Podle návodu na bramborové knedlíky připravíme těsto.Ukrajujeme z něj kousky, které plníme, podobně jako ovocné knedlíky, nakrájeným moravským uzeným.Knedlíky vaříme v…
Do hrubších kotlet řízneme a vytvoříme kapsu. Osolíme zevnitř i zvenku a přes sáček naklepeme. Kolečko cibule, plátek jablka bez jadřince zabalíme do kousku moravského…
Maso osolíme, opepříme a opaprikujeme. Maso i uzeniny dáme do pekáčku. Přidáme cibuli, podlijeme vodou a při teplotě 180°C pečeme do zlatova. Maso vyjmeme a nakrájíme.…
Halušky v prášku smícháme s vodou, vypracujeme těsto, které protlačujeme do vroucí vody, halušky jsou hotové ,když vyplavají na povrch!Zelí podusíme do měkka,špek na…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Cizrnové křupky z trouby chutnají jako ochucené oříšky. Výsledná křupavost se mění dobou skladování
VIDEO: Jak na hot dog naruby? Obrácená verze pouliční pochoutky se snadno dělá a skvěle chutná
Sladké křupavé mlsání puppy chow: Základem jednoduché americké svačinky jsou cereálie, čokoláda a arašídové máslo