Příborská trinčka speciál
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 067 kJ / 255 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,94 g |
Tuky | 7,79 g |
Vláknina | 6,24 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 113 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 31,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Když jsem večer přijel z práce, napadlo mě připravit si k večeři bramborák. Postupně, co jsem v lednici nacházel, se mi do bramboráku hodilo. A tak vznikl tento recept.
V Příboře jsme bramboráky neznali, pouze trinčky. Jsem rád, že se mi podařilo na netu zmínku o trinčkách najít: A když jsme u řeči, můžete se tu setkat vůbec se zajímavým nářečím. Takže maličký slovníček na závěr: chodník se řekne "tretuar", záclony jsou "firhaňky", bramborová placka "trinčka" a starý koberec? To je prostě "žoch".
Tady je link na celý článek: http://hn.ihned.cz/c1-22578815-pribor-krasny-by-by...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 11. 2019 14:32
Děkuji za recept, moc nám chutnalo
17. 12. 2012 19:45
RADEK HORÁČEK:Ahoj Radku,škoda,že ses nezaregistroval a mohli se tak líp kontaktovat. Já taky tobě i Tvé rodině přeji hlavně zdraví, štěstí, hodně lásky a dobrou chuť
17. 12. 2012 18:27
Ahoj jeníku do 18 let jsem vyrůstal v Příboře jsem 77 ročník koukám na recept a jdu na to.jinak žufanka je naběračka a tačky jsou kolečko ted bydlím na liberecku a rád vzpomínám na krásne časy v Příboře.Hodně štěstí a zdraví Ti přeje radek s rodinou co budu mít za chvilku masne čuni.
1. 7. 2010 21:54
pochválen budiž Náhodný recept ....tohle bych si z fleku dala, bez ohledu na hodinu, stav ani váhu.... .....a k tomu nářečí - hezké jsou podkrkonošské BANDORY (brambory) a SRALKY (švestky)
4. 6. 2010 13:22
10. 12. 2009 22:03
Jendo,vypadá to velice lákavě.
10. 12. 2009 21:03
Díky moc za komentáře i bodíky.
8. 12. 2009 17:48
firhaňky znám dratuár - chodník také, používáme u nás doma dodnes, protože naši - mí rodičové pocházejí přímo z Dol.Bečvy, určitě doma dělali i takové placky - jen chudší,to mě řekla mamka, když jsem ji ukázala recept
8. 12. 2009 15:11
výborné a jednoduché posielam s +1 bodom Rišo
8. 12. 2009 13:37
8
8. 12. 2009 13:18
mnam bramborak kdzkoliv a v jakekoliv podobe
8. 12. 2009 11:47
5
8. 12. 2009 08:37
U nás doma (pár km od Příbora) se jim říkalo trenčky......teď už vím proč
8. 12. 2009 08:31
Sice netuším, jak by se s tímto popasoval můj žaludek po ráno, ale bude to jistě báječné
8. 12. 2009 08:21
Jendo zase boduješ. Vždyť víš, že jsem dietář a musím mít něco lehkého, zvláště na noc. Toto se mi zdá příhodné. Večer si to udělám. HI HI +bodík. Václav Moc zdravím.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 11 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 13 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 15 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 15 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 22 minutami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 1 hodinou
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 2 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 3 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 4 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 4 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 4 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Další recepty
Tématické fráze: tretuar firhaňky firhaňk příborská jídla dratuár bramborak v nareci podkrkonošský bramborák se švestkama bramborové placky special trincky placky bramborove trinčky bramboraky special bramborak special recepty special bramborák s uzeným bůčkem recept na bramboráky special bramboráky v nářečí co je firhaňk príborské klobasy nářečí bramborák bramborák se švestkami v nářeči
Suroviny: brambory, česnek, cibule, bůček uzený, sýr cihla uzená, vejce, sůl, pepř, kmín celý, majoránka, mouka hladká, sůl, sádlo
Příborská trinčka speciál
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/91AJ
17 názorů