Babiččiny "nočky s vajcem a salátem"
Recept ještě nebyl hodnocenTento recept oceníte ve chvíli, kdy nemáte chuť ani náladu něco vařit. Nočky jsou během chvilky hotové, dají se jíst i vlažné (což hlavně v létě přijde velice vhod) a se…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 1 361 kJ / 325 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,50 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 29,70 g |
– nasycené | 7,73 g |
– nenasycené | 15,65 g |
–– mononenasycené | 12,77 g |
–– polynenasycené | 2,88 g |
––– omega 3 | 0,13 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 46 mg |
Sodík | 860 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Tento recept oceníte ve chvíli, kdy nemáte chuť ani náladu něco vařit. Nočky jsou během chvilky hotové, dají se jíst i vlažné (což hlavně v létě přijde velice vhod) a se…
Rychlý a na přípravu nenáročný recept na dobrou večeři či oběd. Díky sýru a uzenému masu je jídlo syté a kaloricky vydatné, ale zajisté si pochutnáte a budete se k…
Maso nakrájíme na plátky, po obou stranách naklepeme a nakrájíme na delší úzké nudličky. Na nudličky nakrájíme bůček, papriku a cibuli na tenké půlměsíčky. V kastrolu…
Tento jednoduchý, rychlý a chutný pokrm nás příjemně zasytí. Vařené brambory opečeme s bůčkem a klobáskou a promícháme s dušeným zelím. Kysané zelí, bůček a uzenina se v…
Oblíbené retro jídlo našich babiček. Rychlé, syté jídlo z jednoho hrnce ochucené křupavou cibulkou. Tohle je názorná ukázka jak téměř z ničeho uvařit jídlo, na kterém si…
Staročeská příloha stojí pomyslně někde mezi bramborovými knedlíky a haluškami. Proč se těmto knedlíkům vlastně říká chlupaté? Tajemství tkví v tom, že se do…
Ve větší pánvi rozehřejem lžíci sádla, přidáme uzený bůček pokrájený na nudličky, opečeme, vložíme plátky masa a zprudka orestujeme. Osolíme je, posypeme zázvorem a…
Chutné a hutné jídlo z jednoho pekáčku, které můžete využít i jako přílohu, nebo konzumovat samotné. Brambory zapečené s cibulí a uzeným bůčkem, zalité vejci…
Maso nakrájíme na kostky velikosti sousta a osolíme. Cibuli a česnek oloupeme, bůček nakrájíme na kostičky. Do pánve dáme bůček a s kouskem sádla vyškvaříme. Přidáme…
Zelí, jako příloha, má mnoho různých způsobů přípravy a chutí. V tomto receptu se můžete inspirovat a připravit podle něj zelí podušené s kmínem. Smícháme jej s…
Krajové názvy místních specialit mají své odůvodnění. Pod kontrabášem se skrývá zapečená směs pohanky, brambor, vyškvařené slaniny a cibule. Vše korunuje strouhaný sýr.…
Pohanka začíná být v dnešní době oblíbenou potravinou pro její cennou výživovou hodnotu. Pohanka je přirozeně bezlepková a obsahuje důležité vitamíny, bílkoviny a…
Králičí stehna a přední packy očistit trochu od blan, cibuli na kostičky, nasolit, opepřit, kmín, potřeme lisovaným česnekem. Pořádně vetřít do masa.Přidám kousek bůčku…
Nenáročné jídlo, které však potěší a zasytí všechny strávníky u stolu. V jednom pekáčku upečeme vše společně. Kousky uzeného bůčku podlité pivem předpečeme a pak k nim…
Postup?....prostě skládám a skládám, hraji si s tím a nakonec je hotovo!
Tradiční velikonoční nádivka by měla být podle tradic prvním jídlem po čtyřicetidenním půstu, proto má být vydatná a sytá. Několik druhů masa nakrájeného na kostičky,…
Na vále(pracovní ploše)zlehka posypané moukou rozválíme listové těsto do obdélníkového tvaru. Na těsto položíme sekanou, poklademe plátky bůčku tak,aby se trochu…
Dozlatova usmažené bramboráky jsou krásně křupavé a voní po česneku a majoránce. Naplňte je uzeným masem, zelím a sytý nedělní oběd, po kterém se všichni budou moct…
Nutrii jsem opláchl, osolil, položil do pekáčku na 5 posekaných cibulí. do hrudníku jsem vložil 12 stroužků česneku, vcelku. Shora pokmínoval. Do volného prostoru v…
Na oleji vyškvaříme na kostičky nakrájený uzený bůček, pak přidáme na kostky nakrájené maso obalené v hladké mouce, osolíme, opepříme a necháme zprudka opékat. Poté maso…
Maso z kýty pořádně rozklepeme na tenčí plátky. Osolíme a opepříme je.V hlubší pánvi rozškvaříme uzenou slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme na malé kostičky…
Knedlíky jsou zpravidla přílohou, nicméně mohou být i hlavním jídlem. Takovým se mohou stát tyto špekové knedlíky. Připravíme je z vařeného bůčku, opečené veky, bylinek…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Kam na nejlepší snídaně v Praze podle Lukáše Hejlíka: Turecká vejce ochutnáte na Jiřáku, míchaná jsou boží v Esce
Kuřecí játra udělají z topinky luxusní pokrm: Voní majoránkou, říz jim dodá česnek a křupavost šťavnatá jablka
Ochutnejte Tunisko! Dejte si čerstvé datle, smažené taštičky brik nebo speciální mrkvový salát