Indianci
Mezi klasické dobroty z českých cukráren patří i indiánky, které tvoří nadýchaný piškot nazdobený výborným sněhovým krémem dochuceným marmeládou. Na závěr se indiánky polijí čokoládou.
Suroviny pro 20 kusů
20 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 5 435 kJ / 1 299 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,86 g |
Tuky | 16,02 g |
Vláknina | 1,20 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 397 mg |
Sůl | 0,82 g |
Sacharidy | 256,26 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 1. 2021 12:52
Mouku přidávat střídavě se sněhem,když jsem dala mouku najednou tak bylo těsto hrozně tuhé a už se to se sněhem nerozmíchalo a byly v něm hrudky.Na podruhé už super a i piškoty byly tak jak mají být.
8. 10. 2016 15:26
tak buflerky jsou bohužel hodně tvrdé, už těsto bylo dost hutné a nešlo moc vytlačovat
25. 11. 2012 17:39
Zdravím,chtěla jsem se zeptat když udělám indiánky nechám je ztuhnout a namočím je v čokoládě tak i po vychladnutí mi sjíždějí v polovině nebo se naklánějí.Můžete mi poradit čím to je.Moc děkuju za radu.
11. 7. 2012 17:12
Žádný ztužovač není třeba. Stačí bílky šlehat ve vodní lázni, ale hlavně je nesmíte uvařit. Jinak já místo marmelády používám jahodový vitacit
2. 4. 2012 17:58
prosím jak je možné, že ten krém mi zůstal krémem a ne takovou tou pěnou..:( Dělala jsem to přesně podle receptu a šlehala až jsem měla mixér rozpálený, ale nic..:( Pak jsem to dala do lednice, že to sním druhý den samotné s piškoty, a druhý den už z toho ta ˇˇpěnaˇˇ byla....:) Má se to tak dělat normálně, nebo se tam má ještě něco přidt na ztužení, aby ta příprava netrvala tak dlouho..??
24. 1. 2012 18:15
o VÝKEND SE CHYSTÁM OPĚT VYZKOUŠET indiánky doufám že se mi popvedou.Chtěla jsem se zeptat bude vadit když do krému přidám ztužovák?
2. 1. 2012 00:56
Hned bych se zakousl
6. 2. 2011 12:36
30. 8. 2010 08:21
tak toto mi úplně utekloindiánky miluji od dětství,když jsem dostala na výběr zda zmrzku nebo indián,u mne to vyhrál indiánek,tak to si ukládám a bod dávám+1
30. 8. 2010 08:16
dekujiiiiiiiii Irenko
20. 2. 2010 20:52
Já to ještě vylepšuji tím, že čokoládu nastavím troškou kakaového másla (nebo obyčejného a přidám kakao) aby byla řidší - potom jdou indiánci v čokoládě namáčet aniž by se poničili
31. 1. 2010 12:04
Dovolím si přidat jednu radu. Než budete indiánky namáčet do čokolády, dejte je na chvíli do mrazáku, bude se vám to pak dobře dělat.
31. 1. 2010 11:19
Platinko to je neuvěřitelné, já je tak miluji, posílám bodík a dávám do oblíbených
19. 12. 2009 21:21
Tak ty vypadají krásně, a já je asi udělám, protože pořád ujídám cukroví a tak aby něco zbylo na vánoce.Asi budu muset nějaké to cukrovíčko dopíct!?!
Posílám bodík
Posílám bodík
19. 12. 2009 21:13
Jejda, to mám ráda i já4.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 5 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 7 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 7 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 9 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 10 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Peřinková buchta s pudinkem
LucieLP uvařila před 2 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 3 hodinami
Brambory dušené na másle
Robyjika uvařila před 3 hodinami
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 3 hodinami
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 4 hodinami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 5 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 5 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Další recepty
Tématické fráze: buflery recept buflery recept na buflery indianek recept indianek cukrovi indianci indiánky recept cukrový rozvar krém na indianky recept na indianky buflery na indianky buflery pod indiánky snehovy indianci krém do indiánků recept indiánek sněhové indiánky recept buflery sněhový indiánek indiánci-recept indiánky
Suroviny: vejce, cukr krupice, mouka hladká, bílek, cukr krupice, voda, marmeláda, čokoláda
Indianci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5QrK
18 názorů