Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 585 kJ / 2 052 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,16 g |
Tuky | 192,48 g |
Vláknina | 25,84 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 37 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 54,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilky umyjte, můžete je oloupat (ale není to nutné), nakrájejte je na větší kostky a ty ponořte na 15 minut do studené osolené vody.
Krok 2: Pak je vyndejte, osušte a asi 5 minut je smažte na olivovém oleji. Když jsou lilky zlaté, vytáhněte je z oleje a odložte na chvíli stranou.
Krok 3: Pak do téhož oleje nasypte ideálně velmi masitá jižní rajčata, která se dají nastrouhat nahrubo. Jinak prostě pokrájejte naše česká rajčata, přidejte nasekaný česnek, pepř, sůl. Vše podlijte asi 1 cm horkou vodou.
Krok 4: Když se směs začne vařit, přidejte lilek. Jen pozor, zeleninu nemíchejte! Maximálně ji můžete lehce protřepat. Směs vařte tak dlouho, až se veškerá šťáva úplně vypaří.
Krok 5: Hotové jídlo odstavte, nechte vychladnout a před podáváním přimíchejte pořádnou hrst zelené petrželky.
Krok 6: V originále se to jí studené s chlebem a je to náramná dobrota!“
Zveřejněno 20. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Imambald
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q602
Moje poznámka
Imambald
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q602
Nejnovější recepty
Pomazánka z balkánského sýra a zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Pečená husa se dvěma druhy zelí
Přidáno před 8 hodinami
Lučinový knedlík pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Kaštanové orecchiette
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Přidáno před 10 hodinami
Kávové rohlíky (retro)
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jan Punčochář připravil skvělou pomazánku na topinku: Ukázal i fígl, jak dosáhnout perfektně křupavého chleba
Vdolky jako z pohádky: Tradiční pečivo chutná mnohem lépe s jablky. Dodají jim na svěžesti a těsto příjemně zvláční
Chutě Evropy: Ve Francii si musíte dát sytou rybí polévku bouillabaisse, šťavnaté hovězí na víně a slaďoučký crème brûlée
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák smažený v troubě
Kerstein před 1 minutou
Domácí kmínový chleba
lkoubek21 před 30 minutami
Houskové knedlíky
Komtesina před 45 minutami
Stánkové langoše
MarketaNov před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
BetkaK před 2 hodinami
Kváskové kořenové bagety
magdalenka před 2 hodinami
Kuřecí placičky s nivou a šunkou
MichaelaUlbrichova před 3 hodinami
Housky na hamburger
monika.saskova před 4 hodinami
Zavařené papriky
jarmila8511 před 6 hodinami
Tématické fráze:
lilek imambald,
turecký imambald,
prozeny recepty/lilek,
immambald,
immambald,
lilek recepty imambald,
brownies originál recept turecky,
imambaild,
imambald na 4 porce,
jimambald,
imambald lilek rajče,
lilek turecky recept,
turecký lilek,
imambald cesky,
recepty lilek imambald,
turecky imambalt
Suroviny:
lilek,
rajče,
olej olivový,
česnek,
pepř,
sůl,
petrželka
Komentáře (9)