Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie880 kJ /
210 kcal
Bílkoviny7,14 g
Tuky0,78 g
Vláknina22,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy39,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou kýtu, nejlépe oříšek, převážeme nití, aby si udržel tvar. Krok 2: Poté maso prošpikujeme hranolky uzeného špeku a to nejméně 8 kusy. Krok 3: V trošce oleje rozmícháme koření na vepřovou pečeni společně s kmínem a maso tím bohatě potřeme, ba dokonce vetřeme, do něj. Krok 4: Dáme uležet do lednice minimálně do druhého dne. Krok 5: Po uležení si nachystáme římský hrnec a vložíme naloženou vepřovou kýtu, kterou podlijeme vodou. Krok 6: Dáme péct do trouby na velmi mírnou teplotu. Krok 7: Po 60 minutách mírného pečení provedeme kontrolu a doplníme vodu a přidáme na hrubo nakrájenou cibuli a česnek. Krok 8: Dále pečeme ještě cca 60 minut a poté odebereme pokličku římského hrnce a dopečeme ještě 30 minut do křupava. Krok 9: Podáváme se zelím mix bílé/červené a mix knedlíkem houskový/bramborový.

Zveřejněno 22. 12. 2009

Poznámka autora Colombo65

Fakt to stojí za to, to maso se úplně rozpouští na jazyku, aspoň tak to hodnotila dámská polovina naší domácnosti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vlkX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená kýta z „čuníka“ špikovaná špekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vlkX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

:yes:

Výborné masíčko, oopravdu se rozpadá, s dovolením přidávám fotku celého, právě upečeného kousku, nemám pomalý hrnec, pekla jsem pomalu ve skleněném pekáči a výsledek nás velmi mile překvapil. Bod:yes: a dík:-K:-)

Anna:
... jsem velmi potěšen, že Vám chutnalo. ... a vo tom to je !;-)

Neskutočná dobrota :)
Prešpikovala som to cesnakom, Korenie som použila: pepřové korenie (s obsahom cesnaku), inak všetko ostatné ako v recepte. Piekla som to v menšom pekáči, tiež to ide. Obrátila po hodinke, dopiekla s odrytým viekom, mňamka.
Ako prílohu som urobila am.brambory (zmiešala som olej, kari korenie a červenú mletú papriku 1:1:1- veľká lyžica a trochu soli - malá lyžička. Pošmákli sme si :)
Ďakujeeem :yes:

:yes::yes::yes::yes::-p;-)

:yes::yes: +5

Otto, nádherná hlasika:-p:-p:-p. :-!:-)):yes::yes::yes: +5

Tak to vypadá náramně dobře!!!:-p:yes:4.

To věřím, já vlastním hrnec pouze pomalý, ale jinak klasické pekáče a myslím si, že se to v nich také zvládne. Já zase nedám dopustit na troubu v kachlovém sporáku. V něm topím dřevem a v troubě peču vše, včetně cukroví. :-)

Římský hrnec není podmínkou, je výhodný pouze v tom, že pečeme zcela bez starosti a pomalu, ale jistě.;-);-);-)

Tak tato kýta z čuníka vypadá úžasně. Římský hrnec bohužel nemám, ale recept ukládám a pokusím se upéci v mém nádobí. Ovšem už nyní posílám zasloužený bodík. :-p:-):yes::yes:

Tématické fráze:
vepřova kyta pečena v celku, pecena kyta, vepřová kýta pečená vcelku, pecena veprova kyta, vepřová kýta pomalu pečená, pečená kýta v troubě, pečená kýta recept, vepřová kýta pečená, pomalu pecena veprova kyta, pečená kýta v celku, pečená vepřová kýta recepty, špikovaná vepřová kýta, vepřová kýta pečená v troubě, pečená vepřová kýta v celku, pečená kýta v celku recept, pomalu pečená kýta, vepřová kýta vcelku, pečení kýty, vepřová kýta v celku pečená recepty, pečená vepřová kýta recept

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, koření vepřová pečeně, česnek, špek uzený, olej, sůl, kmín celý

Přidat fotografie receptu