Kávová zrna - piškotová
Nepečená kávová zrna jsou cukroví, které můžeme řadit do retro edice. Jejich místo v cukrárně či na slavnostním stole je ale stálé. Piškotové těsto s chutí po silné kávě a rumu je obaleno v jemné čokoládové polevě. A chuť je návyková.
Suroviny pro 1 dávka
Dle velikosti 30-130 ks
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 570 kJ / 2 765 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,02 g |
Tuky | 166,86 g |
Vláknina | 17,64 g |
Cholesterol | 204 mg |
Sodík | 85 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 247,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sypké suroviny prosejeme na vál. Přidáme tekuté suroviny, máslo a vše prohněteme v husté těsto.
Krok 2: Budeme-li z něj tvořit až po nějaké době, přidáme ještě navíc 2 lžíce tekutiny (rum, vodu), protože těsto rychle vysychá a pak se drolí.
Krok 3: Z hotového těsta tvoříme menší oválky a do každého z nich uděláme uprostřed rýhu (špejlí, koncem tyčky), aby vzniklo "zrno". Oválky lehce stiskneme.
Krok 4: Dáme je ztuhnout do chladna a poté je namáčíme v čokoládové polevě připravené ve vodní lázni.
Krok 5: Necháme ztuhnout.
Zveřejněno 25. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kávová zrna - piškotová
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OMzL
Moje poznámka
Kávová zrna - piškotová
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OMzL
Nejnovější recepty
Linecké koláčky s pusinkou
Přidáno před 47 minutami
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 14 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 16 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vanilkové rohlíčky - ty nejlepší
Hanka1971 před 23 minutami
Čočkový salát s vejci a cibulí
gabikka před 8 hodinami
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 11 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 12 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 12 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 14 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 15 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 15 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 15 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 15 hodinami
Tématické fráze:
kávová zrna,
nepečené cukroví kávová zrna,
cukroví kávová zrna,
kávová zrna recept,
kavove zrna nepecene,
kávové zrna,
vánoční cukroví kávová zrna,
nepečená kávová zrna,
kávová zrna cukroví,
kávové zrná recept,
kavova zrna nepecena,
nepečené cukroví-kávová zrna,
kávové zrna cukroví,
kávové zrno,
kávové zrno recept,
recept na kávová zrna,
cukroví kavove zrna,
kdy dělat nepečené cukroví,
recept na kávové zrna,
nepečené kávové zrna
Suroviny:
piškoty dětské,
cukr moučkový,
máslo,
káva mletá,
kakao holandské,
ořechy mleté,
rum,
káva,
čokoláda na vaření,
tuk
Komentáře (35)