Vepřové ve vlastní šťávě
Domácí vepřové ve vlastní šťávě je neskonale lahodný a přitom velmi jednoduše proveditelný recept. Už nikdy nekoupíte konzervu vepřového. Zažijte luxus - ochutnejte na domácím chlebu, s kyselou okurčičkou a sklenicí dobrého piva.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 13 611 kJ / 3 253 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,00 g |
Tuky | 297,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 8,59 g |
Sůl | 21,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Je to vynikající pochoutka na chleba.Příště zkusím tuto směs ochutit buď čenekem,nebo osmaženou cibulí.Tady se prostě meze nekladou. Kůži tam dáváme z toho důvodu, aby se vytvořil rosol.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 11. 2010 09:41
Dělám úplně stejně jako Colombo65.Bez kmínu!!Akorát krájím drobnější kousky.Já v papiňáku nezavařuji a tak neporadím.
14. 11. 2010 22:29
Chci se zeptat jestli se může použít i tlakový hrnec?
29. 12. 2009 13:43
29. 12. 2009 13:06
Také toto masíčko dělám když jedeme na dovolelou,pak ho používám i na rychlé omáčky,a nebo jen tak na chleba.
29. 12. 2009 12:56
Děláme taky. Je to pochoutka. Takže bodík musí být
29. 12. 2009 11:55
Já na to jdu takhle
Ingredience:
vepřové maso - plec,krkovice,bůček,sůl
vepřová kůže z bůčku
Příprava:
•Maso nakrájíme na kousky asi 6x6 cm.
•Promícháme všechny druhy masa, ale lze i z jednotlivých druhů.
•Napěchujeme do sklenic, asi 2 cm pod okraj.
•Na 0,7 l sklenici 1 lžičku soli, zalijeme jednou lžicí vody.
•Dáme navrch kousek kůže.
•Sklenice zavíčkujeme a dáme do zavařovacího hrnce.
•Vaříme 2 hodiny mírným, ale stálým varem.
•Necháme vychladnout do druhého dne.
•Další den znovu zavařujeme 1 hodinu.
Používáme jen tak na chleba, stačí namačkat vidličkou. Chuť je naprosto skvostná a na dovolenou nebo na delší pobyt na rybách neznám lepší pochoutku. Pecen chleba a hostina je hotova.
Ingredience:
vepřové maso - plec,krkovice,bůček,sůl
vepřová kůže z bůčku
Příprava:
•Maso nakrájíme na kousky asi 6x6 cm.
•Promícháme všechny druhy masa, ale lze i z jednotlivých druhů.
•Napěchujeme do sklenic, asi 2 cm pod okraj.
•Na 0,7 l sklenici 1 lžičku soli, zalijeme jednou lžicí vody.
•Dáme navrch kousek kůže.
•Sklenice zavíčkujeme a dáme do zavařovacího hrnce.
•Vaříme 2 hodiny mírným, ale stálým varem.
•Necháme vychladnout do druhého dne.
•Další den znovu zavařujeme 1 hodinu.
Používáme jen tak na chleba, stačí namačkat vidličkou. Chuť je naprosto skvostná a na dovolenou nebo na delší pobyt na rybách neznám lepší pochoutku. Pecen chleba a hostina je hotova.
29. 12. 2009 11:14
Vypadá to zajímavě...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 16 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 18 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 18 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 21 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 1 hodinou
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 5 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 8 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 9 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 9 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 9 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 10 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Matka Tereza milovala pálivá indická jídla, která si kupovala na ulici, ujížděla na čokoládě a musela mít zmrzlinu
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Zjistili jsme, kde mají v Praze nejlevnější jahody: Kilo českých jahod pořídíte už za 110 Kč, hezky v košíku a u tramvaje
Další recepty
Tématické fráze: zavařování masa vepřové maso na šťávě zavarujeme veprove maso zavarovani veproveho masa zavařujeme maso veprove na stave zavařování masa do sklenic vepřové maso na šťávě recepty maso na šťávě vepřová štáva recept vepřová kyta na stave maso na stave recept veprove maso na stave recept zavařování vepřového do sklenic zavařování vepřového masa do sklenic zavařovani masa na dovolenou zavařené vepřové maso lidl vepřová krkovice ve vlastní šťávě maso ve vlastní šťávě dušené vepřové maso na šťávě
Suroviny: bůček, sůl, kmín celý, kůže vepřová, voda
Vepřové ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLlA
22 názorů