Jemný brokolicový krém s bryndzovými kuličkami
Brokolicová polévka se v našich jídelníčcích již dávno zabydlela. Recepty se liší, každý kuchař přidám trochu své fantazie. Tato s brynzou, podle našeho receptu, je opět trošku jiná a neméně chutná. Určitě stojí za vyzkoušení.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 550 kJ / 1 326 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 54,37 g |
Tuky | 90,83 g |
Vláknina | 22,07 g |
Cholesterol | 251 mg |
Sodík | 1,02 g |
Sůl | 2,53 g |
Sacharidy | 61,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku.
Krok 2: Jíšku rozředíme chladným zeleninovým vývarem (může být z kostky), velmi mírně osolíme, prošleháme a přivedeme k varu.
Krok 3: Pak vložíme omyté růžičky brokolice a vaříme 20 minut.
Krok 4: Necháme polévku trochu zchladnout, rozmixujeme a zjemníme smetanou.
Krok 5: Mezitím, než polévka zchladne, bryndzu promícháme s paprikou a uděláme malé kuličky, které si každý strávník přidá na talíř do polévky. Ta tím získá lehce pikantní chuť.
Zveřejněno 11. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemný brokolicový krém s bryndzovými kuličkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q7qr
Moje poznámka
Jemný brokolicový krém s bryndzovými kuličkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q7qr
Nejnovější recepty
Kuřecí prso, volské oko, pečené celerové hranolky, avokádový dip (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 1 hodinou
Drůbeží játra "Pendolino"
Přidáno před 1 hodinou
Lososový filet se špenátem v listovém těstě
Přidáno před 2 hodinami
Noky s pestem a tuňákem
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí kousky s paprikami, cuketou a brokolicí
Přidáno před 8 hodinami
Kuře s brusinkami
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nakkikastike aneb Párečková omáčka. Finská verze buřtguláše je jemná a krémová a je ideální rychlou večeří
Snadná a skvělá koprovka podle Anety Vignerové: Domácí knedlík si k ní připravíte do čtyř minut, říká modelka
Dokonalé květákové placičky: Na povrchu jsou krásně křupavé, uvnitř jemné a plné chuti, důležité je správně uvařit květák
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sedlácká bída
pdufik před 6 minutami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
Neregistrovaný před 7 minutami
Pečené cibulové brambory
Neregistrovaný před 9 minutami
Holubky (plněné zelí) jako je dělávala moje mamka
Neregistrovaný před 11 minutami
Domácí vafle
Neregistrovaný před 13 minutami
Honzovy kynuté buchty
Neregistrovaný před 14 minutami
Kuřecí kousky s fazolkami a paprikou v asijské omáčce
Neregistrovaný před 15 minutami
Kančí se šípkovou omáčkou
Neregistrovaný před 25 minutami
Borůvkový koláč s tvarohem
Neregistrovaný před 26 minutami
Bramborové zelňáky
Neregistrovaný před 28 minutami
Tématické fráze:
brokolicovy krem,
brokolicovy krem recept,
polévka brokolicový krém,
výborný brokolicový krém,
brokolicový krém polévka,
recept brokolicový krém,
recepty brokolicový krém,
jemna brokolicova polevka,
brokolicový krém video,
brokolicová polévka se sýrovými kuličkamí,
brokolicový krém se smetanou,
brokolicový krém bez vývaru,
jemný brokolicový krém se smetanou,
brokolicový krém babica,
brokolicový polevka,
brokolicový krém¨,
brokolicovy krem vynikajici,
recept na brokolicový krém,
jemný kuřecí krém,
brokolica bryndza
Suroviny:
brokolice,
mouka hladká,
máslo,
vývar zeleninový,
smetana,
brynza,
paprika sušená sladká,
sůl
Komentáře (17)