Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brynza - suroviny a ingredience

Brynza

Nutriční hodnoty

Energie1 328 kJ / 317 kcal
Bílkoviny20,67 g
– z toho živočišné bílkoviny20,67 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,00 g
Tuky25,33 g
– nasycené15,67 g
– nenasycené8,67 g
–– mononenasycené7,33 g
–– polynenasycené1,33 g
––– omega 30,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 888 mg
Sůl2,33 g
Sacharidy1,67 g
– cukry1,67 g
––– laktóza1,67 g

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Recepty s touto surovinou

Bramborové halušky Videorecept

Bramborové halušky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Bramborové halušky jsou oblíbeným a chutným pokrmem, pocházejícím ze slovenské kuchyně. Doplnit je můžete brynzou a slaninou, nebo zelím a třeba uzeným masem. Halušky…

Jangrossek

60 min

Brynzové pirohy

Brynzové pirohy

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Chuťově výrazné pirohy jsou z nudlového těsta naplněného brynzovou nádivkou. Podáváme je posypané pažitkou a opečenou slaninou anebo zalité zakysanou smetanou. Už jen po…

bonifac

60 min

Brynzové halušky Videorecept

Brynzové halušky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Brynzové halušky jsou velmi známé jídlo ze slovenských kolib. Můžeme si ho ale hravě uvařit i doma. Brynzové halušky si nejlépe vychutnáte v pozdním jaru, kdy je brynza…

Halušky s brynzou Videorecept

Halušky s brynzou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Na Slovensku se těší halušky s brynzou velké oblibě. To ale neznamená, že si je nemůžeme uvařit i my v Česku. Halušky s brynzou jsou jednoduché a poměrně rychlé jídlo…

toprecepty.cz

45 min

Brynzová pomazánka

Brynzová pomazánka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Brynza je oblíbeným slovenským sýrem z ovčího mléka. Pokud ji milujete, vyzkoušejte si udělat lahodnou pomazánku. Nejlepší je na čerstvém chlebu s kyselým mlékem, ale…

tejaja

20 min

Pečené brambory se dvěma dipy

Pečené brambory se dvěma dipy

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Neoloupané brambory omyjeme a osušíme. Do každého uděláme nožem zářezy, ale nedokrojíme, aby držely vcelku.Smícháme olej s kořením a štětečkem každý brambor potřeme.…

mika59

45 min

Brynzové halušky II

Brynzové halušky II

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Brambory nastrouháme najemno, přidáme vejce, mouku a zpracujeme. Těsto by nemělo být řídké. Halušky odkrajujeme z prkénka lžičkou nebo nožem do vroucí osolené vody. Po…

Krémové těstoviny s brynzou

Krémové těstoviny s brynzou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Těstoviny uvaříme podle návodu na skus. Nakrájíme špek a cibuli nadrobno. Nejdříve vyškvaříme špek, přidáme cibuli a restujeme dozlatova. Část odebereme na konečné…

Bačovy šátečky

Bačovy šátečky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Suroviny na omládek necháme pekárnou bez předehřevu jen umíchat a pak, ve vypnuté a zavřené pekárně, necháme asi 45 minut kynout.Zatím připravíme náplň - na lžíci oleje…

Slovenské pagáče

Slovenské pagáče

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Tradiční pagáče, pocházející ze Slovenska, se pečou při slavnostnějších příležitostech, například při masopustu. Naplnit je můžete třeba škvarky, bryndzou, nebo sladkým…

Simply Food

60 min

Pomazánka z brynzy

Pomazánka z brynzy

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Brynzu utřeme se změklým máslem. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. Nakrájenou cibuli, mletou papriku a majolku vmícháme do krému z brynzy. Pomazánku dle chuti…

Brambory zapečené s brynzou

Brambory zapečené s brynzou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Syrové oloupané brambory nakrájíme na asi 1 cm silné plátky, cibuli na klínky a uzené na kostky. Ve smetaně rozšleháme vejce, papriku a polovinu sýru.Pekáček vymažeme…

mika59

65 min

Hanácké halušky

Hanácké halušky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme a pečlivě je promícháme s moukou. Pomocí např. gumové stěrky protlačujeme těsto přes speciální síto ("haluškovník"),…

Brynzová omáčka s brokolicí

Brynzová omáčka s brokolicí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Brokolici rozebereme na malé růžičky. Vaříme v páře asi 8 minut. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle a uděláme jíšku. Zalijeme ji studeným mlékem, po chvíli…

mika59

30 min

Brynzové halušky

Brynzové halušky

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Cibuli nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.V pánvi na středním ohni rozehřejeme 40 g sádla, přidáme slaninu a 2 minuty ji za častého míchání…

Brynzová polévka

Brynzová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Očistené zemiaky pokrájame na malé kocky a dáme variť do vody.Bryndzu v miske zmiešame so smotanou, po troche pridáme horúcu polievku (vodu zo zemiakov), neustále…

magdalenka

30 min

Těstoviny s polníčkem

Těstoviny s polníčkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Cestoviny uvaríme a scedíme.Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak.Pridáme nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme a 10 minút podusíme.Vložíme cestoviny,…

Pravé slovenské halušky

Pravé slovenské halušky

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Príprava cesta: Zemiaky nastrúhame na strúhadle na kašu, osolíme, pridáme vajce. Poriadne rozmiešame a postupne pridávame múku, až kým cesto nie je trochu hustejšie …

Sebinah

60 min

Špagety s brynzou

Špagety s brynzou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme a přelijeme studenou vodou. V kastrole rozškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, zpěníme v ní drobně nakrájenou cibulku,…

Brynzové koláčky

Brynzové koláčky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Bryndzu necháme pri izbovej teplote zmäknúť, aby bola vláčna a dobre sa s ňou pracovalo.Prísady na cesto vymiesime a cesto necháme vykysnúť.Vykysnuté cesto vyvaľkáme na…

Halušky s brynzou

Halušky s brynzou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Syrové brambory nastrouháme na jemno.Přidáme hrubou mouku, vajíčka, sůl a trochu vody a uděláme polohusté těsto.Vodu přivedeme k varu, osolíme a při opětovném varu…

Brynzové oplatky

Brynzové oplatky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Ze všech ingrediencí vymícháme šlehačem hladké těsto.Ve vyhřátém oplatkovači pečeme oplatky, dávám 1 lžíci těsta, oplatky jsou velké asi jako šálek.Pokud použijete…

1 2 3 9

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více