Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sekaná podle Itala (Polpettone con pancetta)

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 715 kJ /
1 844 kcal
Bílkoviny115,00 g
Tuky118,93 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 914 mg
Sodík 3,13 g
Sůl7,73 g
Sacharidy74,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den staré rohlíky pokrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a asi na 10 min odložíme. Krok 2: Do jiné mísy dáme mleté hovězí maso a vše ostatní (kromě slaniny) nadrobno pokrájené. Krok 3: Přidáme namočené rohlíky a zlehka zamícháme. Krok 4: Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem (nebo dobře vymažeme olejem a vysypeme strouhankou) a celou formu vyložíme na dně i po stěnách plátky slaniny. Krok 5: Do takto vyložené formy natlačíme masovou hmotu, urovnáme a poklademe zbytkem slaniny na povrchu. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubě 30 min na 160 °C, pak zvýšíme na 20 min na 200 °C, až slanina na povrchu zčervená.

Zveřejněno 23. 1. 2010

Poznámka autorky Hella

Forma není vyložená alobalem. Je to speciální pečící papír na jedné straně černý a na druhé stříbrný. Zkracuje dobu pečení až o 30 %, nějak jsem na to zapomněla a upekla až moc.

Nedovedla jsem si představit sekanou jen z hovězího masa a velmi příjemně mě to překvapilo. Není suchá, díky pečícímu papíru nevyteče a zůstane uvnitř všechna šťáva.

Upravený recept z pořadu TV "S Italem v kuchyni".

Originál můžete porovnat www.italemvkuchyni.cz/s-italem-v-kuchyni-2-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná podle Itala (Polpettone con pancetta)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/81J5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sekaná podle Itala (Polpettone con pancetta)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/81J5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Mamma Mia!...to je ale krasa!:-O:-O:-O

Tahle sekaná je moooc dobrá :-) Nedávala jsem mortadelu,přidala jsem na kousky nakrájený lilek.Podávala jsem s br.kaší a salátem ze zelí a červené řepy.Moc jsme sipochutnali :-p Posílám bod i foto :yes:

Hanča: Bohužel, ptáte se mě více než 4 roky po vložení receptu. Pečící papír už nemám a ani nevím, jak se jmenoval. Balení se vzhledově nelišilo od prodávaného pečícího papíru. Byl jen o něco málo dražší, ale bylo ho tam méně metrů. Je fakt, že už jsem na něj nenarazila, ale taky jsem ho nevyhledávala.

Jak se tento speciální papír jmenuje, kde se dá koupit a kolik stojí? Nikdy jsem o tom neslyšela.... :-K

Moc dobrá....
zkusila jsem přidat černé olivy...vůbec neuškodily, spíš vylepšily chuť

:-)
právě jdu na to a pak vyžehlím
Zbyněk

Móóóóc dobrá sekaná :-p dávám bodík :yes: ;-)

fantasticka!!! fantasticka!!! z velkou nedoverou som to isla urobit, hlavne preto, lebo som sa potrebovala zbavit mleteho hovadzieho a kedze to hella odporucila tak som to do toho isla. Piekla som to podla odporucaneho casu ale ked som to skraja ochutnavala, tak to bolo este treba nechat dlhsie...takze hodina. Nebolo to suche a naozaj je to skvele. vdaka hella
http://www.toprecepty.sk/recept/1085-m%C3%A4sovy-k...

Jsem ráda, že se vám receptík líbí. Mě nalákala ta ukázka v televizi, ale vůbec se mi nezdály suroviny - jen 35 dkg masa a ještě hovězího a tolik rohlíků a houby skoro vůbec nejíme... O to víc jsem pak byla překvapená, bylo to vynikající teplé i studené.

bezva další varianta sekané, bodík letí:-K

Hello, moc se ti povedla, stejně jako fotky, jsou krásné. Posílám bod. :yes::-p

Jejda, parádní sekaná:yes::yes::yes:+8.

Houby jsem nikdy do sekané nedávala, to mě tedy láká - 7:yes: půjdu do toho:-)

:yes::yes::-p

Krásná sekaná, moc pěkná fotka. Ital by koukal.:-O:-!:yes:

Tématické fráze:
hovězí sekaná, ital v kuchyni recepty, sekaná z hovězího masa, lasagne podle pohlreicha, s italem v kuchyni sekaná, sekaná od pohlreicha, ital v kuchyni, sekaná z hovězího, hovězí sekaná recept, vaření s italem, vaříme s italem recepty, sekaná s italem v kuchyni, vaříme s italem sekaná, speciální sekaná, sekaná recept, sekaná, recepty od itala, recepty itala, sitalem v kuchyni, sekaná s italem

Suroviny:
maso hovězí mleté, rohlík, mléko, cibule, mortadela, houby, vejce, petrželka, majoránka, sůl, slanina anglická

Přidat fotografie receptu