Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíky pro sklerotiky

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

yanull yanull

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 718 kJ /
4 713 kcal
Bílkoviny145,55 g
Tuky55,76 g
Vláknina66,00 g
Cholesterol 1,09 g
Sodík 3,83 g
Sůl9,09 g
Sacharidy874,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme v osolené vodě se solí a lžící sádla nebo másla do měkka. Krok 2: Pak slijeme vodu a brambory rozšťoucháme, jako bychom dělali bramborovou kaši, ale bez mléka. Krok 3: Do prochladlých brambor zapracujeme vejce, jedno po druhém a nakonec přisypáváme krupici a lžíci podravky kvůli chuti. Krok 4: Pak tvoříme knedlíky buď kulaté a nebo si nasypeme na vál ještě trochu krupice a uděláme si válečky, vše uvaříme v osolené vodě.

Množství krupice záleží na druhu brambor, jaký máte varný typ. Pokud nepoužijete A, což je salátová odrůda, tak nejlépe je C - moučnaté, ale může být i B. Jen pokud byste dělali knedlíky z nových brambor, musíte tam přidat lžíci solamylu nebo maizeny.

Možná že vám bude trochu divné, že to těsto je řidší než bývá zvykem, tak toho si nevšímejte. Protože ta krupice se navaří a knedlíky jsou pak pěkně nadýchané.

Zveřejněno 1. 2. 2010

Poznámka autorky yanull

Tento název jsem vymyslela sama pro sebe, když jsem si jednou zapomněla dát vařit brambory, abych udělala knedlíky klasické, ale nyní dělám tyto častěji, protože nám mnohem více chutnají.

Určitě jste si všimli, že tyto knedlíky jsou spíše šišaté než kulaté, tak se vám přiznám bez mučení, že se mi nechtěla dělat ručně ta bramborová kaše, proto jsem ty brambory dala do hnětače a ony se mi hodně našlehaly a jelikož jsem tam nechtěla přisypávat krupici nad potřebné množství, těsto bylo hodně měkké a hůře se mi kulatily, ale na chuti to neubralo a nikdo nejsme dokonalý, že? :-) Tak ať vám se vše povede.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlíky pro sklerotiky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/71QO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Knedlíky pro sklerotiky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/71QO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

Drobek:tak by mne zajimalo jak se povedli?:-O

Drobek:tak by mne zajimalo jak se povedli?:-O

Ahoj Peti, jsem ráda, že se Ti knedlíky povedly, já s nimi jsem také spokojená, jen musí být na to těsto ty správné brambory. :-p:-K

ahoj Jani, tak jsem dnes vyzkoušela Tvé knedlíky, ale na sladko. Z těsta jsem uválela asi 35 knedlíků a jsou fakt moc dobré. Těsto jsem musela hňoucat rukama, aby se to vše krásně propracovalo, ale ovoce se krásně balilo. Dělala jsem jahody a jablka. Posílám foto. Díky určitě budu zkoušet dál.:yes:

Vyzkoušeno jsou jemnější.:yes:

To sedí.+bodík

:yes:paráda..:-K

Tedy yanull:-Kvypadají parádně a jak se říká..2 mouchy jendou ranou:yes:ukládám a 8.bodík posílám:-K

Už leta ovoce do knedlíků nebalím, bylo nás doma hodně, samí jedlíci a navíc všichni na sladké... no a abych si ušetřila čas, tak jsem vždycky vyráběla knedlíky menší až malé a ty pak polévala ovocnou omáčkou s ovocem. Méně pracná varianta klasických ovocných knedlíků, navíc to hezky vypadá :-)

:-p Jó bramborové knedlíky, to my rádi. A že je tu není jednoduché uvařit, protože jsme zhýčkaní knedlíky v prášku a musíme si je nechat posílat z Chicaga. Třeba to takhle půjde snáz. Každopádně Jani děkuju, určitě vyzkoušíme, uděláme. Zdravím na Vysočinu.:-K

ok, moc díky za odpověď a radu. :-K

Petro, balí se dobře, já já jsem si díky své "aktivitě" zbytečně přešlehala brambory na kaši, stačí to fakt udělat ručně tím šťouchadlem a ne hnětačem :-)Lépe by se balily švestky nebo jahody, ale věřím, že i jablíčka si dobře zabalíš.;-) Jen ten puding si nejdříve promíchej s dětskou krupicí, ano?

lákají mě ty knedlíky, zkusila bych je na sladko, ale půjde mi to toho zabalit to ovoce? Zkusila bych asi jablka. Když píšeš, že se špatně tvarují. Ale bodík posílám a vyzkouším:yes:

Jani, díky, když vyzkoušíš, budu ráda, věřím, že budeš spokojená ;-):-K

Nááhodou, :-D, vypadají skvěle!! Jani a asi mám dobrý tip na zítřejší oběd.;-) To jsou fakt knedle 1-2-3:-)):yes::yes::yes:

Tématické fráze:
bramborové knedliky pro sklerotiky, jaky typ brambor na knedliky, bramborové knedlíky z bramborové kaše, typ brambor na knedlíky, brambory na bramb.knedlik varny typ, bramborový knedlík pro sklerotiky, varný typ brambor na knedliky, knedlíky v hnětači, recepty bramborový knedlík pro sklerotiky, z jakych brambor bramborove knedle, brambory varný typ a nové odrůdy, odrůda brambor na knedlíky, jaký typ brambor na kaši, jaký typ brambor na bramborové knedlíky, typy knedlíků, z jakych brambor delat knedlíky, bramborové knedlíky z okrájených brambor, jaký typ brambor je na knedlíky, jaky tip brambor na knedlik, bavorsky knedlik na sladko

Suroviny:
brambory, krupice dětská, máslo, sůl, kmín celý, podravka, vejce, brambory, krupice, máslo, sůl, vejce, pudink vanilkový, cukr vanilkový, ovoce, jahody, mák

Přidat fotografie receptu