Povidlové taštičky se strouhankou
Recept ještě nebyl hodnocenTaštičky, jinde zvané pirohy se dělají z různých těst od bramborového po odpalované. Zde vám nabízíme taštičky z nudlového těsta. Strouhanka taštičkám dodá vítanou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Taštičky, jinde zvané pirohy se dělají z různých těst od bramborového po odpalované. Zde vám nabízíme taštičky z nudlového těsta. Strouhanka taštičkám dodá vítanou…
Velmi exkluzivně vypadající moučník upečete podle našeho receptu. Jednotlivé vrstvy řezů k sobě ladí chuťově a navíc vypadají roztomile. Tvarohová a sněhová čepice s…
Ne každý je natolik zdatný, aby vykouzlil domácí laskonky. Nicméně v obchodě bývají k dispozici hotové skořápky, které už jen stačí naplnit krémem. Pokud vám nechutná…
Pojem "griliáš" pochází z Francie. Je to směs pražených ořechů a zkaramelizovaného cukru. Trubičky z něj patří mezi pracnější, ale rychle je nacvičíte. Ještě horké je…
Čas jablíček ve spíži se zvolna krátí a je potřeba je zpracovat. Co takhle připravit si na tento víkend úžasný strouhaný jablečný koláč? Věřte tomu, že ho nepřipravíte…
Vepřové maso pokrájené na nudličky naložené do pikantní marinády se na talíři jen rozpadá. Spousta dobře okořeněné zeleniny dodá pokrmu nejen výživovou hodnotu, ale…
Výborný tvarohový dezert, který je hotový za pár minut. Můžete ho nechat odležet v ledničce, ale klidně i hned sníst. Ovoce můžete použít jakékoliv, čerstvé, kompotované…
Bílky vyšleháme za postupného zasypávání cukrem do pevného sněhu.Podzemnici smícháme s moukou a ručně zamícháme do sněhu.Rozetřeme na plech, vyložený papírem a pečeme…
Lahodné řezy z mrkve, plněné tvarohovou náplní. Recept je snadný a podle tohoto návodu, jej hravě zvládnete. Z tohoto receptu můžete udělat i řezy perníkové, přidáním…
Hledáte pro svoje sladké, víkendové pečení moučník, ve kterém zpracujete přebytek jablek a zároveň si pochutnáte? Právě jste narazili na ten správný recept. Křehké těsto…
Pokud vám zbylo pár bílků a přemýšlíte, jak je zužitkovat, doporučujeme vyzkoušet následující recept. Bílkový chlebíček je klasika, která nikdy neomrzí. Najdete v něm…
Kapr je pro mnohé rybou pouze vánoční. Avšak z jeho masa můžeme vytvořit i další chutná jídla. Příkladem jsou tyto smažené kapří karbanátky s kořením. K podávání se pak…
Rychlá drobenková buchta potěší rodinu i návštěvu. Na přípravu je jednoduchá, drobenka je základ i povrch moučníku. Po dopečení je dezert velmi chutný. Připravte si ho…
Schwarzwaldský dort pochází z Německa a tvoří ho nadýchané piškotové pláty ochucené vanilkou, mandlemi a čokoládou, polité višňovou šťávou a proložené višněmi a…
Do mnoha pokrmů se používají pouze žloutky a pak řešíme, jak bílky použít. Dají se sice skladovat ve skleničce v lednici nebo zamrazit, ale je nejlepší je využít hned,…
Jednoduché cukroví, na kterém si vytváříme závislost na celý život, nejčastěji už v útlém dětství. Podle našeho receptu budou kokosky šťavnaté, měkké, prostě skvělé.…
Milujete kokosky, ale bojíte se jejich přípravy nebo se vám s nimi nechce trávit tolik času? Pak vyzkoušejte tento recept na kokosky na plechu. Kokosový plát z bílků,…
Tento výtečný dezert je lehký a nadýchaný. Tvoří ho vrstva těsta potřená sněhem a zasypaná mandlovými plátky, bohatá vrstva šlehačky, mandarinky a navrchu opět těsto se…
Lahodné tvarohové řezy připravíte podle našeho receptu. Příprava je rychlá a snadná, výsledný moučník je efektní na pohled a vynikající na chuť. Vyzkoušejte ho sami k…
Lehounké nepečené řezy se vám rozplynou na jazyku. Pudinkový krém je odlehčený sněhem z bílků, díky čemuž má úžasnou strukturu, skoro jako pěna. Tento dezert máte hotový…
Kokosky patří k těm druhům cukroví, na které si vytváříme celoživotní závislost už od útlého dětství. Zkuste jednou zapomenout na kokosky klasické a připravte si s námi…
Z mouky, cukru, změklého másla, žloutků, PDP a mléka vypracujme těsto, které můžeme - ale nemusíme - dát odpočinout do lednice na později. Až se dostaneme k pečení,…
Výborné, kynuté koláčky plněné tvarohovou náplní, vonící lehce rumem potěší o pouťové neděli i velikonočním hodování nebo jen tak pro zlepšení nedělního odpoledne.…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Jak se jedlo za Boženy Němcové? Bohatí mívali vývar, chudí nastavovali mléko mýdlem
Skladatel Beethoven musel mít kávu přesně ze šedesáti zrn a nikdy neodolal pečeným ptákům s hroznovou nádivkou na jalovci
Sváteční Prostřeno: Kuře s mandlovou nádivkou nebo mladé jehněčí s kapustovými brambůrkami? Co si vyberete?