Kuřecí roládky se šunkou, Hermelínem a brusinkami
Recept ještě nebyl hodnocenMaso naklepeme na co největší plát, osolíme, opepříme a posypeme oblíbenou kořenící směsí. Na každý řízek položíme tři plátky šunky, plátky Hermelínu, doprostřed dáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso naklepeme na co největší plát, osolíme, opepříme a posypeme oblíbenou kořenící směsí. Na každý řízek položíme tři plátky šunky, plátky Hermelínu, doprostřed dáme…
Maso lehce naklepeme, osolíme a posypeme kořením divočina. Můžeme dát odležet, ale není to potřeba.V hrnci rozehřejeme na špalíčky nakrájenou slaninu a každý plátek masa…
Ve větším kastrole rozehřejeme nakrájenou slaninu s kouskem másla, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zežloutnutí.Pak na rozpáleném tuku opečeme králičí stehna ze…
Horké léto nechceme trávit vařením složitých jídel a ani na ně vlastně nemáme chuť. Někdy nám stačí jen obložený talíř s různými druhy sýra, doplněný několika plátky…
Podzimní čas s sebou nese chutě lesa, zvěřiny a lesních plodů. Nevadí pokud nemáte zrovna v rodině nimroda, i z hovězího masa lze připravit úžasné jídlo s akcentem…
Prvně jsem si kotletu nakrájela na kostky (klidně větší, stejně pak půjdou do mixéru), osolila ji, opepřila a na kousku másla kostky osmahla a pak dala stranou. Před…
Z vlažného mléka, droždí, trošky mouky a cukru necháme vzejít kvásek.Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme nakrájené máslo, celé vejce, žloutek a cukr. Nakonec…
Rozpálíme olej se lžící másla a opečeme ze všech stran krůtí maso, vyjmeme a do výpeku přidáme nakrájenou cibuli a zeleninu.Opečeme do zlatova, zasypeme lžící cukru,…
Brusinky namočíme do griotky, aby nabobtnaly. Do pánve vložíme máslo a zpěníme na něm jemně nasekanou cibuli. Přidáme očištěná játra, nakrájená na kousky a zprudka…
Hrozinky namočíme do vařící vody, můžeme k nim pro chuť přidat trošku rumové tresti nebo je namočit přímo do rumu. Mléko za častého svaříme s cukrem a odstavíme z…
Crumble je typickým dezertem zejména na Britských ostrovech. Jedná se o zapečený moučník z ovoce a drobenky. Tento recept využijete zejména v sezoně rebarbory, která se…
Postup: Naložení masa je základní krok ale bez láku. Pokud je libo tak prošpikovat špekem (nemusí špikovat ten, kdo nemá rád špek). Špekování je vcelku jednoduché.…
Na vál připravíme mouku, nastrouhaný tuk, ricottu, prášek a cukr. Zpracujeme hladké těsto. Připravíme náplň z tvarohu, žloutku, cukru, pudinku a kůry.Z bílku ušleháme…
Vepřovou panenku osolíme, kořenovou zeleninu omyjeme, oškrabeme a nakrájíme na kostičky.Na másle osmahneme nejdřív maso, po chvíli přidáme kořenovou zeleninu, nové…
1/ Žloutky ušleháme s cukrem a mákem. Přidáme 1 ČL jedlé sody a nakonec zlehka přidáme ušlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do tukem vymazané a vysypané formy. Upečeme…
Smícháme vločky, jogurt a sladidlo, rozdělíme na dvě půlky.Jednu půlku rozprostřeme na plech, naklademe směs z nakrájených jablek, ořechů, brusinek, skořice, pokryjeme…
Chlazené listové těsto vyválíme na dva díly a přeneseme na plech s pečícím papírem. Střed těsta potřeme švestkovými povidly, poklademe plátky omytých jablíček,…
Připravíme si pekáč s poklicí a troubu si předehřejme na 200°C. . Cibule očistíme a nakrájíme na kolečka to samé uděláme i s mrkví. V pekáči necháme rozpustit sádlo,…
Den předem naložíme panenku do bylinkové marinády. Panenku si položíme na prkénko a podélně rozřízneme, tak aby vznikla kapsa. Do kapsy nasypeme polovinu brusinek a…
Všechno smícháme a dáme na pečící papír. Pečeme na 170° 20-30 minut, přitom promícháváme. Necháme vychladnout a naplníme do uzaviratelné nádoby.
Na vál nasypeme mouku. Já jsem namíchala třetinu Schär mix B a 2/3 Doves Farm bílá chlebová)Do mouky nastrouháme máslo, vyklopíme tvaroh, přidáme sůl, vajíčko, ocet a…
Srnčí odblaníme, osolíme, opepříme, přelijeme ze všech stran olejem a necháme odležet 2 hodiny(u kýty to stačí).Mrkev, petržel a celer očistíme a nastrouháme. Na másle…
Maso si očistíme a nařežeme kůži. Vmasírujeme koření, pokapeme pár kapkami oleje a necháme odležet několik hodin.Pak maso na pánvi opečeme. Na každém záleží, jak kdo má…
Maso nakrájíme na plátky, opepříme, potřeme olejem a dáme na 24 hodin do chladničky odležet. Pak osolíme, naklepeme, položíme plátky šunky, rozetřeme ochucený mletý…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Jak na nejlepší chleba ve vajíčku? Strouhaný sýr a bylinky z něj udělají luxusní jídlo, zdravější bude připravený v troubě
Co mají společného indonéský knedlíček cilok a slovenské halušky? Na jejich přípravu se dá snadno vyzrát. Ukážeme jak
Škoda kapky, která přijde na zmar: Jak dlouho vydrží otevřené víno v lednici?