Paštika z drůbežích jater podle mojí babičky
Recept ještě nebyl hodnocenCibule nakrájíme na drobno a dáme na rozehřátý omastek restovat. Míchat. Až cibule zesklovatí, přidáme očištěná játra a opečeme je z obou stran. Přidáme všechno koření.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibule nakrájíme na drobno a dáme na rozehřátý omastek restovat. Míchat. Až cibule zesklovatí, přidáme očištěná játra a opečeme je z obou stran. Přidáme všechno koření.…
Všechny uvedené suroviny zamícháme dohromady a uděláme si hladké těsto, je li hustší, přidáme trochu mléka. Pak vše vlijeme na vymazaný plech a pečeme asi 35…
Ze surovin na korpus vše smícháme a vmačkáme do dortové formy vyložené pečicím papírem, uděláme 1 cm vysoké okraje. Na korpus nahrubo nastrouháme marcipán.Všechny…
Změklou Heru vyšleháme s vanilkovým cukrem a žloutky do pěny. Z bílků a krupicového cukru ušleháme pevný sníh a všleháme do žloutkové pěny. Nakonec přimícháme mouku s…
Nakládaný zázvor, 1 a ½ meruňky nakrájené nadrobno, 2 dcl vína a brusinky a smícháme. Směs vtlačíme pod kůži ze všech stran,i na povrch kuřátka, polijeme marinádou, …
Těsto: Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte oba cukry, vejce, máslo a utvořena hmotu. Těsto dejte odležet do chladu.Náplň: Máslo s oběma cukry a medem…
Plátky krkovice naklepeme, osolíme a dáme do marinády do druhého dne marinovat. Marináda: olej(asi 2 lžíce),sklenička brusinek,sojová omáčka, šťáva z citronu, skořice…
Nakrájenou cibuli si podusime na másle a smícháme s přidaným prejtem, pomerančovou štávou, pomerančovou nastrouhanou kůrou, brusinkami, piniovými jadérky,nasekanou…
Celé kuře rozdělíme na čtvrtky a z obou stran osolíme. V pekáčku si rozehřejeme máslo s olejem,přidáme do něj nahrubo nakrájenou cibuli a restujeme do sklovata,pak…
V kastrole rozehřejeme máslo a maso na něm ze všech stran dohněda opečeme. Zalijeme vroucí vodou tak, aby bylo potopené, přidáme sůl (dávám i masox), bobkový list, napůl…
Jablka si nahrubo nastrouháme a podusíme je se sklenkou kompotové šťávy nebo vody. Když jsou jablka měkká, přidáme cukr /pokud používáme štávu z kompotu, tak dáváme…
Brusinky naložíme do citr.šťávy. Vejce, změklý tuk, cukr, vanil. cukr a tvaroh dáme do mísy a ušleháme el. šlehačem do hladké pěny. Přidáme citr. kůru a strouhanou mrkev…
Kvásek uděláme z 50 ml teplého mléka, lžíce krystalu, droždí a lžíce mouky. Dáme na teplé místo a čekáme, až se kvasnice vzbudí!Do mísy šlehače dáme cukr moučku, vejce…
Předehřejte troubu na 170 °C (horkovzdušná trouba), popř. 190 °C (horní a spodní ohřev). Neoloupané brambory s 1 lžičkou soli dejte do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k…
Nejdříve připravíme kuskus podle návodu a dáme vychladit. Pak do něj zamícháme ostatní ingredience a dobře promícháme. Vzniklou hmotu rozdělíme na dvě poloviny. Do…
Skořicoví šneci jsou dnes již známou pochutinou na snídani, svačinu nebo v kavárně ke kávě. Vyzkoušejte jejich obměnu, která v sobě ukrývá plátky šťavnatých hrušek. K…
Podle tohoto receptu upečete z kynutého těsta báječný mazanec nebo vánočku. Nebo můžete vytvořit hnízdo posypané mandlemi, do kterého usadíte malého ptáčka, a připravíte…
Na Boží hod velikonoční se dle tradic k obědu peče jehněčí. Spousta z nás se jehněčímu vyhýbá pro jeho specifickou vůni. Pokud ale maso dobře očistíte a dostatečně…
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 30. 5. 2024 08:30
Přidáno 29. 5. 2024 18:01
Přidáno 29. 5. 2024 14:47
Jídlo v oblacích: V luxusním Concordu se podával humr i kaviár. Dnes si při běžném letu pochutnáte třeba na kuskusu nebo špagetách
Čedar - anglický sýr, který dobyl svět: Ochutí britský cibulový koláč i mexické nachos
Indický čaj masala vás zahřeje, vylepší náladu a posílí imunitu. Víte, jak se správně dělá?