Šunkofleky II
Recept ještě nebyl hodnocenPojďme si zavzpomínat a připravit si šunkofleky - výborné, syté jídlo, které většina z nás zná již od dětství. Těstoviny, zapečené s uzeným masem a cibulí, zalité…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 150 kJ / 36 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,00 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 5,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pojďme si zavzpomínat a připravit si šunkofleky - výborné, syté jídlo, které většina z nás zná již od dětství. Těstoviny, zapečené s uzeným masem a cibulí, zalité…
Klasické hospodské jídlo rozdělující lid na dva tábory. Zatímco jeden ho miluje, druhý nenávidí. Základem jsou nudličky z vepřového masa, chybět nesmí cibule a papriky.…
V jednoduchosti je síla a dobrá chuť, kdo by neznal chleba ve vajíčku. Klasická "retro" dobrota potěší i v dnešní době. Pokud nemáte čas, ani náladu dnes vymýšlet…
Máte - li chuť na rychlý a vydatný salát k snídani nebo svačině, můžete si připravit třeba tento jednoduchý vajíčkový salát. Díky hořčici, cibuli a kyselým okurkám je…
Tento jednoduchý a rychlý slaný koláč vám svou vůní i chutí trochu připomene pizzu. Základ můžete doplnit tím, co máte rádi, nebo co máte zrovna v lednici. Skvěle chutná…
Hovězí krk patří mezi tužší kus masa, který si žádá delší pomalé vaření. Pojivová tkáň se rozpustí a maso získá dokonalou strukturu, která se rozplývá na jazyku. My jsme…
Nakrájíme si nadrobno cibulku, kterou lehce orestujeme na oleji. Nakrájíme si maso na nudličky, osolíme a opepříme. Přidáme ho k cibulce a restujeme dozlatova. Přidáme…
Těstoviny nikdy nezklamou, když je potřeba něco rychle vykouzlit na stůl. Během chvilky připravíme lehký oběd nebo večeři a podáváme společně se zeleninovým salátem,…
Opečený lančmít s bramborem je pro nás starší a pokročilé vzpomínkou na jídlo mládí. Přesto patří určitě i dnes k jídlům, které se vyplatí si občas ukuchtit. Jeho…
Domácí křupavý chléb si můžete snadno připravit i vy, podle našeho receptu to zvládnete hravě. Tento chléb potřebuje delší kynutí, ideální je proto zadělat těsto večer a…
Šťavnatá roláda z krůtího masa je plná barevné náplně a na řezu tak vytváří krásný mozaikový efekt. Do plátu masa zabalíme kromě šunky a mozzarelly také kousky barevné…
Ostřejší rychlá večeře nebo oběd. Fazole s klobásou k sobě dobře ladí a omáčky bude taky dost. Může se podávat s jakýmkoliv pečivem které máte rádi. Ideální jídlo do…
Na másle si zpěníme cibulku, zalejeme vodou, přidáme bujonku, sůl a pepř. Za občasného šlehání povaříme aspoň 3O min. Mezitím si naklepeme krůtí plátky. Osolíme,…
Rychlé jídlo na které budete potřebovat pár surovin a chvíli času. Jako přílohu si připravíme osvěžující okurkový, nebo hlávkový salát, případně nějakou jinou dobrou…
Do mouky dáme sůl, postupně přidáváme vodu a zpracováváme vláčné těsto.Z těsta ihned uděláme malé kuličky, které ručním válečkem rozválíme na placičky a středním…
Do mouky dáme sůl, postupně přidáváme vodu a zpracováváme vláčné těsto.Z těsta ihned uděláme malé kuličky, které ručním válečkem rozválíme na placičky a středním…
Máte rádi pizzu? Vyzkoušejte jednoduchý recept na tuto skutečně vynikající italskou pochoutku, neboť si ji připravíte přesně dle svých představ. Vše co si rodina bude…
Tento starofrancouzský pokrm je sice na přípravu složitý, ale za to se v něm snoubí chutě bylinek, kořenové zeleniny a kvalitního červeného vína. Na sváteční stůl se…
Nudle dáme vařit do osolené vody. Uvařené slijeme.Zatímco se nudle vaří, nakrájíme cibulku. Na oleji v pánvi necháme rozvonět lžičku kari pasty, přidáme cibulku, necháme…
Lilek omyjeme, rozkrojíme na dvě půlky, vydlabeme dužinu (zanecháme od okraje asi 1 cm), osolíme, opepříme, potřeme olejem a dáme péct do trouby na 15 minut na 200…
Pokrmy asijské kuchyně se hodí v horkých letních dnech i pro evropské destinace. Rychlá příprava, vyladěná chuť a dávka exotiky láká usednout k talíři. A dokonce nejen v…
Tuto svěží pomazánku připravíme snadno z tvarohu a zakysané smetany. Obojí stačí smíchat spolu s nasekanou cibulkou, která pomazánce dodá svou typickou chuť. Pomazánku…
Očištěné maso nakrájíme na nudličky, zeleninu na proužky a rajčátka přepůlíme. V hluboké rozehřáté pánvi na oleji orestujeme maso, osolíme a opepříme, přidáme česnek a…
V hrnci na másle prohřejeme smaženou cibulku, přidáme nadrobno pokrájený česnek a anglickou, zapražíme lehce moukou, přidáme povolené fazolky a zalijeme vývarem. Podle…
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Malta na talíři: Ochutnejte místní pomeranče a med a připravte si divokého králíka na víně. Takhle snadno se dělá
Čeká vás svatba? Tohle je klasické menu se svíčkovou. Zkuste ji připravit podle šéfkuchaře Jana Punčocháře!
Jakou zeleninu dát do bramborového salátu? Nakládaná vylepší chuť a ušetří čas a salát s ní díky jedné složce vydrží déle čerstvý