Čočkový nákyp
Recept ještě nebyl hodnocenČočku necháme asi hodinu namočenou (červená čočka se namáčet nemusí, ale lépe si pak drží barvu) a asi 15 minut vaříme. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájené cibule,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čočku necháme asi hodinu namočenou (červená čočka se namáčet nemusí, ale lépe si pak drží barvu) a asi 15 minut vaříme. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájené cibule,…
Uvaříme červenou čočku.Smícháme s cibulí a paprikami nakrájenými na drobné kostičky, rajčátka nakrájíme na půlky.Zálivku připravíme vymícháním všech ingrediencí do…
Těstoviny s omáčkou inspirovanou boloňskou můžeme připravit i v bezmasé verzi. Maso nahradíme červenou čočkou. Omáčka díky zelenině chutná skvěle a připravíme ji mnohem…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku. Pak přidáme na kousky nakrájený řapíkatý celer a na kolečka nakrájenou mrkev. Vše krátce…
Na oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibuli. Když zezlátne, přidáme prolisovaný česnek, římský kmín, karí, zázvor a mrkev na kolečka a vše necháme cca 2 minuty opékat.…
V hrnci nebo hluboké pánvi zpěníme na oleji drobně nakrájenou cibuli, plátky česneku, sypké koření, bobkový list a necháme rozvonět. Přidáme mrkev nakrájenou na jemná…
Žebra, mrkev a petržel (nakrájené na kolečka) s bobkovým listem, novým kořením a nasekanou petrželovou natí necháme lehce probublávat cca hodinu. Pak přidáme červenou…
Nasekáme cibule a v hrnci je na másle pomalu smažíme, dokud nejsou skoro měkké (cca 10 min). Přidáme rajský protlak, sladkou papriku, cayenský pepř a chvilku mícháme.Do…
Všechny ingredience dejte do pomalého hrnce, přilejte vodu, zaklopte a vařte 3 hodiny na vysokém stupni nebo dvojnásob času na nízkém stupni.
Čočku propereme a uvaříme doměkka a pak scedíme. Na 2 lžících másla opečeme drobně nakrájenou cibuli, pak vmícháme uvařenou čočku, osolíme, opepříme a necháme v teple. …
Červená čočka pochází z Asie a její výhodou je, že nemá slupku jako ostatní luštěniny. Nemusí se předem namáčet, stačí jí chvíli povařit. Je chutná, zdravá a krásně…
Šošovicu namočíme do vody na 15 minút. Na troche oleja orestujeme nadrobno narezanú cibuľu a na plátky narezaný cesnak. Pridáme kari, šošovicu aj s vodou, osolíme,…
Čočku přebereme a dáme vařit do 2 l vody. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, na proužky nakrájený kabanos, nastrouhanou zeleninu, bujón a pepř. Můžeme přidat pár…
Čočku zalijeme vývarem, přivedeme k varu a 20 minut vaříme (voda by měla být téměř všechna vyvařena, čočka kašovité konzistence). Poté odstavíme, přisypeme bulgur,…
Červenou čočku propláchneme a necháme hodinu namočenou. Máčet se nemusí, ale lépe si pak drží červenou barvu. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme římský…
Špagety uvaríme a scedíme. Šošovicu v slanej vode uvaríme do mäkka a scedíme. Cestovinu i šošovicu udržiavame v teple. Na oleji orestujeme nasekanú cibuľku a cesnak,…
Ochutnejte tuto výbornou kombinaci červené čočky, rajčat a papriky. Zeleninu krátce podusíte, přidáte čočku, ochutíte bazalkou a na závěr zahustíte tak, aby vznikla kaše…
Do hrnce vsypeme čočku, přidáme nastrouhaný česnek, kmín, rajčatové pyré a 600 ml vody. přivedeme k varu a zakryté vaříme asi 20 minut nebo dokud není čočka uvařená a…
Podle návodu na obalu uvaříme červenou čočku do měkka a dáme stranou.Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme cibuli, celer a mrkev a smažíme dozlatova. …
Luštěniny by měly být pravidelnou součástí vyváženého jídelníčku. Červená čočka je lehce stravitelná a méně nadýmavá. V kombinaci s kokosovým mlékem, rajčátky a kari…
Oblíbené karbanátky můžeme připravit i ve zdravější a bezmasé verzi. Připravíme je z vařené červené čočky a brambor. Dochutíme je lahůdkovým droždím. Díky lněnému…
V hrnci rozehřejeme olivový olej. Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a řapíkatý celer, cibuli, česnek, přisypeme Tandori massala a opečeme.Přisypeme hrnek červené…
Cibuli, pórek a řapíkatý celer si očistíme a nakrájíme. Na oleji zpěníme cibuli a pórek, přidáme celer a vše orestujeme. Do orestovaného základu přidáme propláchnutou…
Na trošce másla osmahneme na drobno nakrájenou mrkvičku a cibulku dozlatova. Poté nasypeme červenou čočku, zalijeme vývarem nebo vodou a povaříme do změknutí čočky i…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Krkovička po farářsku: Lehce pikantní a šťavnaté plátky masa báječně chutnají a zvládne je i začínající kuchařka
Jak na ty nejlepší bramborové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera se povedou na jedničku
Připravte si ta nejlepší sušená rajčata. Sušit je můžete nejen na slunci, ale i v sušičce a v troubě