Tvarohový koláč s třešňovými hnízdy
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny na přípravu těsta dáme do mísy a ručně vypracujeme těsto. 1/3 těsta oddělíme stranou. Zbytkem těsta vyložíme vymazaný a vysypaný plech a vytvoříme okraj. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 350 kJ / 84 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,80 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,80 g |
Tuky | 0,10 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,10 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,10 g |
––– omega 3 | 0,04 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 19,00 g |
– cukry | 18,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Suroviny na přípravu těsta dáme do mísy a ručně vypracujeme těsto. 1/3 těsta oddělíme stranou. Zbytkem těsta vyložíme vymazaný a vysypaný plech a vytvoříme okraj. …
Jáhly 3x spaříme vroucí vodou, abychom je zbavili hořkosti. V 1,5- násobku vody se špetkou soli je vaříme pod pokličkou na mírném ohni 15 minut. Poté přilijeme šťávu z…
Na těsto smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, vejce, olej a mléko a vymícháme vařečkou hladké těsto.Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme ve…
Do mísy dáme suroviny na těsto(kromě třešní). Zamícháme. Přidáme třešně. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 220°C asi 40-45 minut.
Čirok propláchneme a nejlépe přes noc namočíme do studené vody. Poté vodu slijeme, čirok zalijeme vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad kuličky, a dáme vařit. Vaříme…
Mouku smícháme s práškem do pečiva a na vále do ní rozdrobíme tuk. Přidáme cukr, vejce a mléko a vše důkladně prohněteme až nám vznikne vláčné těsto. Necháme ho chvíli…
Nejdřív si připravte čokoládovou omáčku. Přiveďte k varu 80 ml vody s javorovým sirupem. Stáhněte z ohně, přidejte rozlámanou čokoládu a míchejte do rozpuštění.…
Čerešne scedíme a odkôstkované namočíme na 1 deň do rumu. Potom ich vyberieme a necháme dobre oschnúť. Mandle alebo orechy nasucho opražíme a necháme vychladnúť. …
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle (na jemných slzičkách), případně rozmixujeme. Rozinky vypereme v horké vodě (není třeba je namáčet), přidáme s…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno 30. 5. 2024 13:47
Přidáno 30. 5. 2024 11:15
Přidáno 30. 5. 2024 10:16
Hrnková tvarohová bábovka: Hotová je za chvíli, zvládne ji lehce i začátečník, jemnost zajistí máslo
Čím starší, tím lepší. Pravý italský parmezán je doslova delikatesou a králem mezi sýry
Mini štóly jako cukroví: Z tvarohového těsta jsou neuvěřitelně vláčné a vydatně posypané cukrem se rozplývají na jazyku