Nakládané blaťácké zlato
Recept ještě nebyl hodnocenSýr Blaťácké zlato, který je obdobou sýra italského typu Bel Paese, je měkký sýr se zlatooranžově zbarveným povrchem. Je obzvláště vhodný k přípravě nevšedního pohoštění…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sýr Blaťácké zlato, který je obdobou sýra italského typu Bel Paese, je měkký sýr se zlatooranžově zbarveným povrchem. Je obzvláště vhodný k přípravě nevšedního pohoštění…
Vydatná polévka se spoustou zeleniny která zahřeje v chladnějším období. Není náročná na přípravu. Pokud se vám nechce vařit malé kroupy, můžete zkusit místo nich přidat…
Churros jsou typickým smažením moučníkem slunného Španělska. My si je jednoduše můžeme připravit i u nás doma. Těsto na bázi odpalovaného připravíme do cukrářského sáčku…
Maso nakrájíme na kousky nebo nudličky, okořeníme (mimo papriky a soli), promícháme a orestujeme. Podlejeme trochou teplé vody, osolíme a dusíme pod pokličkou asi 15…
Chipsy z mikrovlnky jsou rychlou a jednoduchou alternativou k tradičně pečeným či smaženým chipsům, které nabízejí křupavou a lahodnou chuť během několika málo minut.…
Nejdříve omyjeme maso a každý prsní řízek rozkrojíme na 2 menší. Posypeme kořením Argentina (nebo jiným oblíbeným kořením na drůbeží maso). Brambory oloupeme a nakrájíme…
mleté maso okořeníme dle chuti či zvyklosti, vymažeme formu na srnčí hřbet a asi v tloušťce 1 cm "naplácáme" ochucenou sekanou (asi 2/3 množství), dvě vajíčka…
Maso očistíme, omyjeme a pak ho ze všech stran opečeme na rozpuštěném másle, zalijeme vodou, přidáme přepůlenou cibuli, koření a sůl a pak maso pod pokličkou uvaříme…
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, zalijeme olivovým olejem, sojovou omáčkou, přidáme koření a solamyl-dobře promícháme a necháme alespň 2 hodiny v ledničce odležet. …
Dáme vařit vodu, kterou osolíme. Můžeme přidat zeleninový bujón, pokud někdo chce.Brokolici pokrájíme na růžičky a omyjeme. Vložíme do vařící vody a vaříme cca 5 minut.…
Malé zlatavé houstičky připravíme z nekynutého tvarohového těsta a ochutíme naším oblíbeným kořením a semínky dle chuti. Houstičky potřeme mlékem, posypeme kmínem, mákem…
Křupavá kůže, jemné maso a uvnitř lahodná nádivka se spoustou bylinek. Snadný recept na tato kuřecí stehna plněná bylinkovou nádivkou zvládne i začátečník. Výsledek je…
Zapečené tousty mohou mít mnoho podob. Můžete je zapékat se zeleninou či různými druhy salámu nebo vaječnou míchaninou, jen se musí na závěr zasypat nebo obložit sýrem.…
Brambory uvaříme a nakrájíme na plátky, které klademe do olejem vymazaných zapékacích misek. Použijeme asi 2/3 brambor. Plátky libovolného vepřového masa si okořeníme a…
Oloupané cibule pokrájíme na zhruba půlcentimetrové plátky, které osolíme a dochutíme dle vlastní chuti tím, co komu chutná. Libovolné koření či kořenící směsi, hořčice…
Pokud hledáte zcela jednoduchý recept na lehký bezmasý oběd či večeři, našli jste ho. Během chvilky připravené a upečené batáty jsou jen zlehka okořeněné oblíbenou směsí…
Smícháme vejce, mouku, pivo, koření do rybích salátů, provensálské koření (nebo jiné, které nám chutná) nastrouhaný eidam a vytvoříme hustější hmotu. Nerozmražené…
Dědo, dědo, ty říkáš, že umíš všechno. Zase přišel Vojtíšek zkoušet dědu. Ale tacos to nedáš a víš co to je? Milý chlapče, říká se tomu Street food. Tak abys věděl,…
Prípravíme si jogurtovú marinádu - jogurt + vajíčka + roztlačený cesnak + koreniny.Rezne osolíme, okoreníme, prípadne naklepeme (osobne kuracie rezne nenaklepávam), ak…
Na másle opečeme oloupaný na kostičky nakrájený chřest, zalijeme vývarem a vaříme do změknuti, okořeníme solí, pepřem, paprikou a všechno rozmixujeme.Pokud je potřeba,…
Honí vás mlsná na něco slaného, křupavého? Nebo musíte bleskově připravit něco k zakousnutí k dobrému pivu, protože se ohlásila nečekaná návštěva? Pokud máte pár…
Červenou řepu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. K řepě přidáme 1 vejce, 1 lžičku kurkumy, trochu chilli, sůl, pepř, mletý kmín a strouhanku. Směs důkladně…
Hŕstkovú zmes namočíme do vody asi na 8 hodín (najlepšie cez noc). Potom vodu vylejeme a zmes dáme do väčšieho hrnca. Zalejeme opäť vodou – kľudne viac, lebo jačmeň…
Prorostlá krkovička je po upečení krásně šťavnatá, proto se výborně hodí na gril - zvláště, když ji na několik dní naložíme do marinády. Můžeme připravit třeba tuto,…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06