Dort do tomboly
Recept ještě nebyl hodnocenPláty piškotu, promazané máslovým krémem, jsem po důkladném vychlazení potahovala zvlášť kabinu a zvlášť návěs. Žebřík je třeba udělat min. 3 dny předem, velmi dlouho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pláty piškotu, promazané máslovým krémem, jsem po důkladném vychlazení potahovala zvlášť kabinu a zvlášť návěs. Žebřík je třeba udělat min. 3 dny předem, velmi dlouho…
Zapneme troubu na 190° C a plech vyložíme papírem na pečení nebo podložkou. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Do bílků přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům…
Úžasný korpus na dortík jsem našla na Topkách, jen jsem ho upekla světlý a na plechu. Recept na falešný marcipán je taktéž z Topek, ovšem moje domácí pekárna nemá…
Korpus necháme vychladnout a druhý den se pustíme do zdobení. Letadlo rozkrojíme, pomažeme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem a poklademe nakrájeným banánem - asi dva ks…
Medovník jsem obložila oplatkama, svázála stuhou a vystlala jsem to potr. folií, aby to nenavlhlo. Čirou želatinu jsem udělala podle návodu, vylila na plech a po…
Vychladlé korpusy jsem nakrájela na proužky široké 13, 11, 10, 9, 8, 7, 6 a 5 cm. (Kousek korpusu mi zůstalo.) Naskládala jsem je na sebe, potřela krémem a džemem z…
Piškot si prokrojíme, potřeme marmeládou, navrstvíme krém a necháme ztuhnout. Povrch dokonale uhladíme a polijeme čokoládovou polevou. Zdobíme růžičkami.
Nejdříve rozpustíme v horké vodní lázni nalámanou čokoládu s máslem. V jedné nádobě ušleháme žloutky s cukrem. V druhé nádobě ušleháme bílky se špetkou soli v tuhý…
Upečeme dva kulaté korpusy, které rozřízneme. Na dort použijeme jen dva nebo tři pláty, dle požadované výšky dortu. Zbytek si necháme stranou na punčovinu. Korpusy…
Upečeme dva kulaté korpusy, které rozřízneme. Na dort použijeme jen dva nebo tři pláty, dle požadované výšky dortu. Zbytek si necháme stranou na punčovinu. Korpusy…
Vyšleháme sníh se špetkou soli, přidáme cukr a žloutky, nakonec opatrně vmícháme mouku. Do formy nalijeme část těsta a do zbylé části přimícháme kakao. Dáme do…
Korpus upečeme podle receptu, necháme vystydnout a jednou prokrojíme. Mezitím vyšleháme tvaroh s pomazánkovým máslem a trochou cukru.Třetinu krému dáme stranou a do…
Korpus upečeme o den dříve. Druhý den dvakrát prořízneme, jeden díl pomažeme marmeládou, přiložíme další korpus a pomažeme ho ušlehanou šlehačkou se ztužovačem, přidáme…
bílky oddělím od žloutků a zašlehávám postupně do nich ml.cukr,pak přidám jedno po druhém žloutky,přestanu šlehat a lehce zapracuju mouku s ostatními surovinami. Dám do…
Těsto: Vejce s cukrem vyšlehat do hutné pěny, která až zbělá.Vešlehat do ní olej a horkou vodu. Nakonec lehce do ní vmíchat mouku s práškem do pečiva. Těsto nalít do…
Cukr, olej a žloutky ušleháme do pěny. Přidáme 10 lžic vlažné vody a mouku promíchanou s kypřícím práškem. Dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.Těsto…
Stejný korpus jako v dortíku pro Adélku. Bebe sušenky si poslepujeme a omažeme krémem a dáme do lednice ztuhnout.Je to 10 sušenek na kabinu, 6 sušenek na přední díl…
Cukr, změklé máslo a žloutek utřeme do pěny. Pak přidáme ostatní suroviny a ušleháme. Ke konci přidáme sníh z bílku. Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem a…
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Štramberské uši: Voňavé perníkové kornouty mají pohnutou historii. Znáte jejich příběh?
Dokonalý pudink je nejlepší základ do pohárů s ovocem a šlehačkou. Udělejte si domácí!
Španělské ptáčky ve Španělsku neznají. Odkud se opravdu vzaly? Slavné speciality a tajemství jejich původu