Polévka s drožďovými knedlíčky
Recept ještě nebyl hodnocenPřipravte tuto výbornou polévku z poctivého vývaru z kostí, hovězího a kuřecího masa a kořenové zeleniny. Polévku doplňte o vařené knedlíčky z droždí a podávejte ji…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Připravte tuto výbornou polévku z poctivého vývaru z kostí, hovězího a kuřecího masa a kořenové zeleniny. Polévku doplňte o vařené knedlíčky z droždí a podávejte ji…
Brambory důkladně omyjeme kartáčkem a nakrájíme na plátky. Zapékací misku vymažeme máslem a vyložíme ji plátky brambor. Prolisovaný česnek, nebo nastrouhaný zázvor, sůl…
Křenovou omáčku připravíme snadno a za chvilku. Cibulovou jíšku zalijeme vývarem a necháme vařit. Pak ji ochutíme čerstvým křenem, pepřem a muškátovým květem. Na závěr…
Nakrájené housky okořeněné muškátem a osolené zalijeme horkým mlékem a necháme 5 minut přikryté. Na másle zpěníme cibulku a přidáme do mísy s houskami. Pak dáme petržel…
V předvelikonočním čase se bude hodit jarní a postní pokrm. Medvědí česnek má nyní svou nejlepší dobu ke sklizni. Do jemné omáčky s bramborami k němu přidejte ještě…
O Češích se říká, že jejich národním sportem je houbaření. Jste-li také milovníky této relaxační činnosti a pátráte po dalších receptech, jak svůj úlovek upotřebit, jste…
Knedlíky jsou zpravidla přílohou, nicméně mohou být i hlavním jídlem. Takovým se mohou stát tyto špekové knedlíky. Připravíme je z vařeného bůčku, opečené veky, bylinek…
Přemýšlíte nad novým nedělním obědem nebo chutnou páteční večeří? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Určitě si na něm pochutná celá rodina a v jídelníčku se začne…
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, přidáme trochu soli, špetku muškátového květu, 3 žloutky, promícháme a vmícháme sníh a utvoříme z toho těsto. Tvoříme kouličky, které…
Den předem očistíme a odblaníme kančí kýtu. Osolíme, obalíme v koření na zvěřinu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne v lednici.Nachystáme pekáč s…
Šťavnaté, dobře kořeněné plátky hovězího masa v omáčce připravené z cibulového základu, hořčice a vývaru jsou ideálním jídlem na nedělní oběd. I když příprava trvá…
Vinná klobása neodmyslitelně patří k vánočním dobrotám, které nesmí chybět na žádném svátečním stole. Většinou pro ni skočíme k řezníkovi, ale co takhle si připravit…
Jemné máslové kuřecí mleté řízky s bramborovou kaší přilákají ke stolu děti i dospělé. Ať je obalíte v trojobalu, nebo je připravíte jako karbanátky, v obou případech…
Pomalu pečená kachna s křupavou kůrčičkou naplněná skvělou nádivkou z jater a vepřového plecka je ideální jídlo, které vám zpříjemní pochmurné podzimní dny. Podávat ji…
Růžičky brokolice nebo květáku povaříme krátce v osolené vodě a poté necháme okapat. Povaříme klidně i oloupaný košťál z brokolice, který pokrájíme na cca 6-ti…
Na sádle osmažíme cibulku dozlatova. Až je cibulka hotová, přidáme na kousky nakrájená játra a též na kousky nakrájené párky a okořeníme. Podlijeme vodou, přiklopíme…
Rohlíky zalijeme mlékem, cibuli nakrájíme nadrobno. Změklé rohlíky pak s masem a ostatními surovinami dobře promícháme. Z masové směsi tvarujeme menší oválné placičky,…
Kuřecí prsní řízky si nejlépe den předem podélně rozpůlíme, naklepeme a naložíme do marinády.Formu na srnčí hřbet vymažeme lehce sádlem a poklademe plátky anglické…
Všechny ingredience dáme do 5 litrové nádoby(používám od okurek),zalejeme vychladlou cukrovou vodou.Zakryjeme celofánem a propícháme ho.Necháme 6 neděl v teple kvasit…
Zapékací mísu vymažeme máslem, zbytek rozpustíme v kastrůlku, zasypeme moukou a vymícháme jíšku. Zalijeme přiměřeně mlékem, aby vznikl řidší bešamel, ochutíme kořením.…
Maso potřeme veškerým kořením, zalijeme červeným vínem a necháme pár hodin marinovat. Poté osolíme, nakrájíme si cibuli, přidáme k masu a vložíme do trouby vyhřáté na…
Na másle a olivovém oleji zpěníme cibulku a zpěníme cibuli. Přidáme řapíkatý celer a orestujeme. Pak zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme doměkka. Tyčovým mixérem…
Krémová polévka nás v zimním období skvěle zahřeje. Potřebujeme jen pár ingrediencí a vykouzlíme chutnou a rychlou polévku. Pórek a brambory povaříme v zeleninovém…
Maso nakrájejte na drobné nudličky, cibuli najemno a mrkev na malé kostičky. Cibuli orestujte dozlatova, přidejte maso, orestujte a poduste ve vlastní šťávě. Pak maso…
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Přidáno 17. 5. 2024 10:55
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Blíží se superúplněk a s ním i superrychlá dieta. Astroložka Maria Baudyšová radí, na co si při tom dát pozor
Inspekce varuje před šizeným mletým masem: Obsahuje jen 13 % hovězího, může tak pokazit domácí burgery i sekanou
Hubněte pomocí sedativ nebo s tasemnicí v břiše! Nejšílenější diety světa, které opravdu existují