Švédský jablkový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenSmíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr, sůl a prášek do pečiva. Přidejte máslo nakrájené na větší kusy a dobře propracujte, dokud těsto nebude celistvé a hladké, vejce…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr, sůl a prášek do pečiva. Přidejte máslo nakrájené na větší kusy a dobře propracujte, dokud těsto nebude celistvé a hladké, vejce…
Tradiční bábovku můžeme upéct v mnoha obměnách. Třeba podle tohoto receptu, ve kterém vám dáme návod na přípravu nadýchané a po rumu voňavé bábovky. Těsto je zvláčněno…
Ze všech surovin na těsto vypracujeme hladké těsto. To rozdělíme na tři stejné části a z každé vyválíme dlouhý váleček. Válečky zapleteme do copu. Cop vložíme na plech…
Nejprve rozmačkáme banány s bílým jogurtem (můžeme rozmixovat). Vyšleháme žloutky s cukrem krupice, vanilkovým cukrem a změklým máslem a vše smícháme s jogurtem a…
Těsto vyrobíme v domácí pekárně. Do nádoby pekárny vložíme v uvedeném pořadí suroviny na těsto a zapneme program na výrobu těsta. Jablka oloupeme, vybereme jádřinec a…
Ve šlehači našleháme 4 bílky se špetkou soli. Až se utvoří sníh, přidáme cukr. Přešleháme a postupně přidáváme žloutky. Šleháme, až se utvoří bohatá pěna a potom po…
Veškerou zeleninu nakrájíme na drobno, rajčata nejprve zbavíme slupky. Rozehřejeme máslo, přidáme maso a ze všech stran jej orestujeme dozlatova. Poté maso vyjmeme…
Výborný koláč připravíme z jednoduchého těsta, které z části potřeme mandlovou krustou a upečeme. Polovinu těsta potřeme náplní z konzervovaného ananasu a pudinku a…
Nejprve si zapneme troubu na 180st. Šlehačku vyšleháme téměř do tuha. Přišleháme postupně jedno vejce po druhém, potom cukr, vanil. cukr. Mouku smícháme s práškem do…
Mouku prosejeme do mísy a promícháme se solí. Doprostřed vsypeme droždí, polijeme troškou vlahého mléka a přidáme trošku cukru. Počkáme asi 5 minut, přidáme ostatní…
Pracovní desku lehce podsypeme hladkou moukou a listové těsto vyválíme na obdélník 20x30 cm o tloušťce cca 0,5 cm (já použila již vyválené těsto).Plát na delší straně…
Zapneme troubu na 180°C a plech vyložíme pečícím papírem. V misce smícháme vše sypké, v menší misce vše tekuté. Přelijeme tekuté k sypkému a dobře promícháme, vlijeme na…
Koriandr rozdrtíme, smícháme s drobně nakrájenou petrželkou, solí a troškou oleje. Touto směsí potřeme kuřecí stehna a můžeme je nechat v chladu odležet.Na lžíci…
Jablka oloupeme, vykrajovatkem vydlabeme duzinu z jablek a nakrajime na 1cm platky. Do talire si nasypeme cukr, skorici a strouhanku a promichame. Vyvalime si…
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Pak lehce vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a nakonec přimícháme olej. Těsto nalijeme do vymazané dortové formy o…
Na pánvičce si rozehřejme 100 g másla. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, vejce a z másla odebereme do těsta 8 lžic. Vše promícháme lžící, až vznikne žmolenka…
Utřeme cukr, máslo a vejce do pěny. Přisypeme mouku, prášek do pečiva, kakao a pudinkové prášky, smícháme, přilijeme mléko a pečlivě promícháme. Vlijeme na pekáč – buď…
Z mouky, cukru, másla, vajec a kůry zpracujeme nelepivé těsto. Dáme na půl hodiny odpočinout. Z mléka, pudinku a cukru uvaříme pudink. Do vlahého pudinku zašleháme…
Ve vodě rozmícháme lžičku cukru, všechno droždí a asi lžíci mouky (vše z přichystaného, odváženého množství) a 30 minut necháme kvásek pracovat.Zatím si připravíme…
Prosetou hladkou mouku, špetku soli, 1 vejce a mléko rozšleháme elektrickými metlami na hladké těsto, které necháme zhruba 30 minut na chladném místě odležet. U zbylých…
Oloupaný a dřevnatých konců zbavený chřest rozkrojíme podélně napůl a povaříme v mírně osolené vodě 3 minuty, pak scedíme a osušíme.Vejce rozšleháme se žloutkem,…
Těsto připravíme podle receptu viz poznámka. Lze samozřejmě zpracovat i ručně bez pekárny. V mezičase uvaříme pudink z mléka, cukru a pudinkového prášku, necháme lehce…
Všechny ingredience smícháme v míse.Těsto pak nalijeme na plech s pečícím papírem nebo fólií, poklademe ovocem a posypeme mandlovými lupínky.Dáme do předehřáté trouby a…
Vyšleháme sníh se špetkou soli. Potom ušleháme žloutky se sladidlem.Ke žloutkům přidáme mouku a prášek do pečiva. Zlehka vmícháme sníh.Vymažeme formu, dáme polovinu…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Pět levných a chutných večeří pro každý den: Za tato jídla neutratíte více než 60 Kč a ještě si skvěle pochutnáte
Co se zbylou vánočkou? Skvěle se hodí na vláčný francouzský toust nebo na jazyku se rozplývající voňavé crumble
Doba maková: Český mák je vysoce kvalitní, má příjemnou vůni, nasládlou chuť a nejlepší je umlít ho až před použitím