Luxusní mandlový likér
Recept ještě nebyl hodnocenSladký likér z whisky a Salka, vonící po mandlích, se stane u vás doma hitem. Týden odležený likér se bude hodit nejen na Vánoce, ale i při jiných svátečních…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sladký likér z whisky a Salka, vonící po mandlích, se stane u vás doma hitem. Týden odležený likér se bude hodit nejen na Vánoce, ale i při jiných svátečních…
1. z 10 bílků ušlehat tuhý sníh,zašlehat cukr,přidat žloutka, nakonec vmíchat vařečkou mouku a ořechy.Nalít do vymazané bábovkové formy,pečeme zvolna při 180 stupních C…
Suroviny na těsto smícháme, vlijeme na plech a na 180 stupňů upečeme - zkusíme špejlí, zda je těsto hototvé. Na vychladlý plát poskládáme na půl rozříznuté banány. …
Zapneme si troubu na 180°C. Z bílků ušleháme sníh a po částech přidáme 100g cukru, ušleháme do tuha. Žloutky utřeme se zbylým cukrem do pěny, přidáme ke sněhu a…
Glukoza: Smícháme cukr a kyselinu citronovou a vodu a velmi pomalu zahříváme. Necháme zahřívat cca hodinu a často mícháme, nesmí to vařit. Tato glukoza je čirá, když…
Oba cukry smícháme s vejci. Vmícháme změklé máslo a mandlové nebo rumové aroma. Mouku smícháme s mandlovým pudingem, sodou a špetkou soli. Do mouky vpracujeme zlaté…
Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, pak přidáme citronovou šťávu, olej a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Pečeme ve vymazané a moukou vysypané formě…
1. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vanilku, 4 lžíce vody, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Popřípadě kakao. 2. Dort pečeme v troubě na cca 170…
Ať už je znáte jako úly, nebo vosí hnízda, jedná se o totéž oblíbené nepečené vánoční cukroví. Voní ořechy a plněné pudinkovo-máslovým krémem patří k velmi oblíbeným…
Ořechy plněné krémem patří neodmyslitelně k tradičnímu cukroví na vánočním stole. Vůně ořechů, koření a vanilky je přímo voláním po sváteční atmosféře. Nechte se i vy…
Mandle smícháme s polovinou cukru a aroma. Z bílků ušleháme velmi tuhý sníh, vmícháme zbytek cukru. Směs z mandlí přidáváme po lžících do sněhu. Hladce promícháme. Na…
V misce smícháme rozdrcené sušenky, ovesné vločky, kakao a mléko.Máslem vymažeme dortovou formu, natlačíme do ní vzniklou směs a dáme ji předpéct do trouby na 175 stupňů…
Žloutky utřeme s cukrem a vanilkou, přidáme 4 lžíce horké vody, postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků a kakao, pokud chceme korpus tmavý. …
Z bílků a cukru ušleháme hustý sníh, opatrně vmícháme žloutky, ořechy a piškoty, do kterých jsme zamíchali prášek do pečiva. Rožetřeme na plech vyložený pečícím papírem…
Žloutky si vyšleháme se Salkem, vodou, citronovou šťávou a mandlovým aromem. Z bílků a 1 vanilkového cukru ušleháme tuhý sníh. Do vyšlehaných žloutků vmícháme mouku…
Výborná a jednoduchá inspirace na oblíbená nepečená kávová zrna. Snadno připravíme falešný marcipán a poradíte si i bez dřevěných formiček. Plníme kávovou náplní a…
Sezóna likérů nepřeberných chutí začíná zpravidla s adventem. Klasický vaječný likér tentokrát můžete vyšperkovat o skvělou chuť pistácií a zelené potravinářské barvivo,…
Mandle spaříme a oloupeme, spolu se sušenkami rozdrtíme, přidáme mléko a rozpuštěné máslo. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a na dno rozprostřeme vzniklé těsto,…
Marcipánové brambory v sobě snoubí chuť mandlí, pikantního likéru a kakaa. Jsou ideální jako cukroví, které připravíte na poslední chvíli, protože vzniklé těsto může…
Nejprve si uvaříme velice silnou rozpustnou kávu, do které přimícháme pár kapek mandlového aroma. Připravíme si krém - smetany vyšleháme se ztužovači, přidáme oba cukry…
Mouku dáme do mísy. Přidáme cukr a na kousky nakrájené změklé máslo. Vypracujeme sypkou drobenku. Odebereme si asi 4 Pl do misky, promícháme se skořicí a vanilkovým…
Falešný marcipán-varna Děláme den předem! vodu a máslo dáme do hrnce a přivedeme k varu. Poté přidáme mouku, odstavíme a uděláme vařečkou bochánek těsta. Poté jsem…
Do mísy vložíme všechny sypké suroviny na těsto, pečlivě promícháme, abychom správně rozmíchali prášek do pečiva. Poté přidáme vejce, mléko, olej a mandlové aroma a…
Nejdrive si uvarime puding, ale bez cukru a poradne michame, aby se nevytvorily pripaleninky a hrudky. Za staleho michani nechame vychladnout. Do pudingu dame uvarena…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Retro vaření s Kristinou: Masopustní vdolky z trouby. Zkuste je podle staročeského receptu!
Čokoládové brownies podle Katharine Hepburnové: Vláčné a na jazyku se rozplývající!
Bramboráky s kysaným zelím v těstě: Zelí bramboráky odlehčí, dodá jim nakyslou chuť a díky němu jsou i šťavnatější