Čokoládové trubičky
Recept ještě nebyl hodnocenChcete vyzkoušet nové vánoční cukroví? Tyto lahodné ořechové trubičky namočené v čokoládové polevě a plněné čokoládovým, máslovým krémem vonícím po rumu budou mít…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Chcete vyzkoušet nové vánoční cukroví? Tyto lahodné ořechové trubičky namočené v čokoládové polevě a plněné čokoládovým, máslovým krémem vonícím po rumu budou mít…
Vejce uslehame s cukrem a horkou vodou do peny. Postupne pridavam mouku smichanou s orechy a praskem do peciva. Testo rozetreme na tukem vymazanou a moukou (ja pouzivam…
Mezi velmi oblíbené vánoční cukroví patří plněné trubičky. Tradičně se dělají dvě varianty těsta - medové nebo ořechové. My pro vás máme recept na to ořechové, které je…
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme solamyl, kukuřičnou mouku, ořechy, olej, kypřící prášek, pak 2/3 těsta nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Zbytek těsta…
Těsto č.1: žloutky oddělíme od bílků a s ušleháme s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme sníh, smícháme se žloutky a vmícháme mouku a prášek do pečiva. Těsto nalijeme na…
Mléko s moukou, vanilkovým cukrem, žloutkem a ořechy uvaříme do husté kaše a necháme vychladnout. Máslo utřeme s moučkovým cukrem, přimícháme vychladlou kaši a našleháme…
Rozehřejeme máslo a spolu se žloutky a cukrem vše vyšleháme. Postupně přidáváme mouku, prášek a oříšky. Z bílků si ušleháme sníh a přidáme ho do hotového těsta. Nakonec…
Jednoduchý korpus dortu nazdobený na povrchu vysokou vrstvou šlehačky, hoblinkami čokolády a vlašskými ořechy. Lahodná dobrota pro slavnostní a nebo třeba jen víkendové…
Tyto výborné řezy tvoří nadýchané kakaové těsto potřené ořechovou náplní štědře dochucenou rumem. Na závěr řezy potřeme vrstvou rozehřáté čokolády. Řezy chutnají báječně…
Jablečný štrúdl podle léty prověřeného receptu je křehoučký, vláčný a neodolatelně voní jablíčky, skořicí, rumem a ořechy. Před pečením závin potřeme rozšlehaným vejcem…
Moučník ve tvaru rolády má mnoho předností. Není složitý na přípravu, dobře se uchovává i servíruje. Proto jsou rolády častou součástí všech oslav. Tato roláda s tenkým…
Moučník ve tvaru rolády má mnoho předností. Není složitý na přípravu, dobře se uchovává i servíruje. Proto jsou rolády častou součástí všech oslav. Tato roláda s tenkým…
Nejprve oddělíme žloutky od bílků a z bílků připravíme tuhý sníh.Ke žloutkům přidáme cukr, vyšleháme do pěny a postupně přidáme mouku s práškem do pečiva, olej a nakonec…
Perfektně nadýchaný, voňavý a navíc s pořádnou vrstvou sladkého krému je dezert, který můžete připravit podle našeho receptu. Stačí ho pečlivě následovat a moučník bude…
Perfektně nadýchaný, voňavý a navíc s pořádnou vrstvou sladkého krému je dezert, který můžete připravit podle našeho receptu. Stačí ho pečlivě následovat a moučník bude…
Do misky vyklepneme žloutky, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, rum, mouku promíchanou se sodou a špetkou soli, všechno spolu prošleháme metličkou, přimícháme mleté ořechy…
Do misky vyklepneme žloutky, přidáme cukr, rozpuštěné máslo, rum, mouku promíchanou se sodou a špetkou soli, všechno spolu prošleháme metličkou, přimícháme mleté ořechy…
Postup je velmi jednoduchý: očištěný kopr rozmixujeme tyčovým mixerem společně se solí a olejem na jemné pesto. Dále už vše dle vlastní chuti a fantazie, protože…
Nad tímto dortem srdce čokomilů zaplesá. Tmavý korpus proložený krémem a zalitý čokoládovou polevou, případně i čokoládou ozdobený - to je jejich sen. Zkuste ochutnat i…
Všechny suroviny smícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme.
Vánoční cukroví, které nesmí chybět na svátečně prostřeném stole? Rozhodně košíčky Izidor. Příprava je sice časově náročnější, ale výsledek bude stát za to. Ořechové…
Z prvních surovin umícháme těsto a zabalené ho dáme odpočinout do chladna. Protože je podobné lineckému, nechala jsem ho umíchat pekárnou, která je na tohle výborná. …
K podzimní sezoně jablek neodmyslitelně patří štrúdly. Tento závin je důmyslně zabalený tak, aby jeho povrch naznačoval jednotlivé porce a určoval, jak ho správně…
K podzimní sezoně jablek neodmyslitelně patří štrúdly. Tento závin je důmyslně zabalený tak, aby jeho povrch naznačoval jednotlivé porce a určoval, jak ho správně…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06