Italské marcipánové sušenky Pignoli
Recept ještě nebyl hodnocenTroubu předehřejte na 170°C a dva plechy vyložte pečícím papírem. Marcipán nakrájejte na kostky, dejte do mixéru (resp. food processoru), přidejte sůl, prášek do pečiva…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Troubu předehřejte na 170°C a dva plechy vyložte pečícím papírem. Marcipán nakrájejte na kostky, dejte do mixéru (resp. food processoru), přidejte sůl, prášek do pečiva…
Nejprve připravíme náplň do olihní. Na oleji zesklovatíme najmeno nakrájenou cibuli, přidáme posekaná chapadla, pinie, posekané ančovičky a orestujeme. Odstavíme a…
Rajčata omyjeme, spaříme vařící vodou, zchladíme a oloupeme. Rozkrojíme a vydlabeme jadérka se šťávou. Do mixéru dáme jen čistou dužninu z rajčat, přidáme vše ostatní a…
Ze všeho nejdřív připravíme maso: ňadérko řádně omyjeme, osušíme a překrájíme na kostky velikosti sousta. Přemístíme do uzavíratelné krabičky (misky), ve které budeme…
Vše smícháme a ochutíme solí a pepřem. Salát je třeba připravit těsně před podáváním, aby nezvadl.
Vmíchejte droždí do vlažné vody, do mísy dejte vařenou nastrouhanou bramboru, sůl a mouku. Zpracujte v hladké, lesklé a porézní těsto. Nechte kynout 35-40 minut. Poté…
Drcené kuřecí maso necháme rozmrazit a dáme do misky. Přidáme na jemno nasekaná sušená rajčata, petrželovou nať, nastrouhané stroužky česneku, piniové oříšky, bílý pepř,…
Bulgur zalijeme studenou vodou, nechame vsaknout tekutinu a zmeknout, cca 20 minut. Behem teto doby bulgur nekolikrat promneme v dlanich. Pote vlozime do kusu platna,…
Mandle a pinie nasucho krátce opražíme a dáme stranou. Rýži dáme vařit do 1.5 násobku vody, osolíme a přisypeme lžičku garam masaly. Několik minut před koncem vaření do…
Bazalku opereme, lístky otrháme a najemno nasekáme, přidáme mleté oříšky a olej. Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme a přimícháme k směsi. Tu nakonec ochutíme solí,…
Nahrubo nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na olivovém oleji, přidáme na menší kousky pokrájené maso a necháme zatáhnout. Přisypeme nové koření, kmín, drcený pepř,…
Mléko na malém plameni přivedeme k varu, vmícháme pohanku a odstavíme, aby kaše zhoustla. Přendáme do hlubokého talíře, pokapeme máslem a posypeme skořicí, rozinkami a…
Vodu a vývar na polentu přiveďte v hlubším hrnci k varu. Když se vaří, pomalu za stálého míchání přisypávejte polentu, poté přidejte česnek a bazalku. Snižte teplotu na…
Ryzi dukladne proplachneme a nechame okapat. Na olivovem oleji (nesetrete) nechame provonet koreni, prisypeme ryzi a za staleho michani chvilku restujeme. …
Na olivovem oleji nechame zesklovatet nadrobno nakrajenou cibuli, pridame mlete nove koreni, lehce osmahneme (nechame provonet). Pridame mlete maso, sul, pepr a cca 10…
Pesto se sušených rajčat připravíte rozmixováním sušených rajčat, vlašských ořechů, česneku a olivového oleje. Bazalkové pesto připravíte rozmixováním čerstvých lístků…
Cele papriky polozime na plech, pridame cele neoloupane strouzky cesneku zabalene v alobalu a pri 200 stupnich peceme cca 45 minut, dokud papriky nemaji hnede puchyre.…
Výrazná rukola skvěle vynikne v tomto dobrém salátu. Na rukolu položíme kozí sýr, posypeme piniovými jádry a salát pokapeme medem a balzamikovým krémem, který mu dodá…
Nejprve z uvedených surovin v mixéru uděláme pesto. Současně uvaříme těstoviny dle návodu na obalu, domácí tak, jak jsme zvyklí.Do rozehřáté hluboké pánve dáme olej a…
Řepy omyjte, zbavte konců a oloupejte. Poté je nožem nebo na struhadle nakrájejte na co nejtenčí plátky. Z nich vykrájejte požadované tvary (ze zbytku řepy si udělejte…
1. Česnek, rukolu a trochu soli rozmixujeme tyčovým mixerem, přidáme pinie, znovu promixujeme. Směs přendáme do misky a přimícháme polovinu parmezánu. Nyní začneme…
Drcené kuřecí maso necháme rozmrazit a dáme do misky.Přidáme najemno nasekaná sušená rajčata, petrželovou nať, nastrouhané stroužky česneku, piniové oříšky, bílý pepř,…
Lososa umyjeme, dobře osušíme. Pak choi podélně rozřízneme na půlky, dobře propláchneme a necháme chvíli odkapat. Česnek nasekáme na drobno, feferonku jen překrojíme a…
Pesto: všechny ingredience vložíme do ručního mixéru nebo kamenného hmoždíře a rozmixujeme do hladké hmoty.Žampionový krém: Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, žampiony,…
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 10. 6. 2024 14:49
Přidáno 10. 6. 2024 14:48
Kedlubna, zelí, ředkvičky nebo pórek na grilu: Které druhy se nejrychleji opečou a které pak nejlépe chutnají?
Co se zbylou bramborovou kaší? Vsaďte na voňavé placky, luxusní pečené krokety nebo jemnou polévku
Jak na křupavé skořicové jablečné chipsy: Jde to v troubě i ve friťáku a příprava je velmi jednoduchá