Poháry s fíky
Recept ještě nebyl hodnocenFíky si nemusíte dopřávat jen jednou za rok v době vánočních svátků. Můžete si je vychutnat mnohem častěji, a nejen sušené, ale i čerstvé! Takto zdobené fíkové poháry…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fíky si nemusíte dopřávat jen jednou za rok v době vánočních svátků. Můžete si je vychutnat mnohem častěji, a nejen sušené, ale i čerstvé! Takto zdobené fíkové poháry…
Štóla je typická pochoutka adventu v německy mluvících zemích. U nás se zabydlela díky své jednoduché přípravě, dlouhé trvanlivosti a samozřejmě také chutnosti. Tato…
Jablka oloupeme, rozkrojíme na poloviny a vydlabeme jádřinec. Nebo před oloupáním a rozkrojením použijeme odstaňovač jadřinců. Půlky jablek vložíme do vařící vody s…
Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka, batát, celer a řepu oloupeme a nakrájíme na menší plátky.Zeleninu dáme do zapékací misky, polijeme 2 lžícemi oleje,…
Tento výborný dezert připravíme z jemného krému, který vyšleháme z tvarohu a smetany a dochutíme citronovou šťávou a kousky banánu. Krém doplníme plátky pomeranče a…
Ořechové dortíčky plněné karamelovým krémem patří mezi nejoblíbenější vánoční pečivo. Nepotřebují uležet, krém je krásně zvlhčí a čokoládová poleva zpevní. Zdobení už je…
Jednoduché cukroví je hotové během chvíle a chutná skvěle. Cukroví krásně voní po másle a vlašských ořeších. Po upečení ho navíc obalíme ve vanilkovém cukru, který dodá…
Zelí očistíme, omyjeme a vyřízneme tuhý košťál. Potom nakrájíme, nebo nahrubo nastrouháme a dáme do hlubší mísy.Osolíme, promícháme a necháme nejméně 20 minut odležet.Z…
Ochutnejte tyto skvělé rohlíčky z čokoládo-ořechového těsta pečené podle osvědčeného rodinného receptu. A nenechte se zmást názvem, k postním jídlům určitě nepatří, jsou…
Pracny nebo pracinky pekly už naše prababičky. Jsou snadné, voňavé, velmi chutné a byla by škoda, aby chyběly na vánočním stole právě u vás. Můžete cukrovat, polévat…
Receptů na medovník je hodně, ale tenhle je opravdu vynikající. Výhoda je, že těsto můžeme mít připravené předem i v mrazáku a pak je otázkou okamžiku, než upečeme…
Sádlová kolečka ochucená kakaem, politá jednoduchou citronovou polevou a ozdobená ořechy jsou jednoduchá na přípravu a chutnají skvěle. Na závěr je posypeme moučkovým…
Hrníčkový recept na sladké okvětní lístečky s krémem vonícím po vanilce, to celé namočené v čokoládové polevě. Hodí se při jakékoliv sváteční příležitosti a budou…
Dýni nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a dáme péci na plechu do předehřáté trouby.Pečeme, až dýně změkne a začne lehce zlátnout.Mezitím…
Někdy lze z vajec využít pouze žloutky. Pokud uschováme bílky v mrazničce, můžeme si po nasbírání dostatečného množství připravit cukroví pouze z bílků. Receptů existuje…
Kdoule omyjeme, očistíme je nejlépe pomocí kartáčku. Nakrájíme na čtvrtky, oloupeme a zbavíme jádřinců. Dužinu nakrájíme na menší kousky a použijeme na kompot.Slupky…
Jablka horizontálně rozřízneme, abychom viděli hvězdičky jádřince. Lžičkou vydlabeme jádřinec (ten vyhodíme) a potom po kouskách zbytek dužiny, aby vznikla mistička s 0…
Z vlašských ořechů můžeme jednoduše připravit výbornou pochutinu, kterou si vychutnáme se sklenkou vína. Křupavé pečené ořechy zajímavě kombinují sladkou a slanou chuť a…
Kdo má rád nepečené cukroví, jistě ocení tento recept. Na piškotový základ nanášíme krém, který voní po rumu a vlašských ořeších. Po ztuhnutí je pak ještě namočíme do…
Mísu vymažeme máslem a na spod dáme nakrájené tatranky.Poté v hrnci vaříme dýni s hrnkem jablečného džusu asi 15 minut. Dýni dáme na tatranky.Všechny suché suroviny…
Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout.Z vývaru, oleje, hořčice, jemně pokrájené cibule, soli a pepře připravíme zálivku, do které namočíme na 30 minut…
Nízkoenergetický Šmakoun lze zakomponovat i do takové lahůdky, jakou jsou domácí pralinky. Ty můžete servírovat jako moučník či cukroví při slavnostních příležitostech,…
Výborný nedělní koláč z lineckého těsta s vláčnou ořechovou náplní na podkladu z pikantní marmelády udělá nedělní kávu ještě o kousek lahodnější. Nebojte se tento recept…
Ozdobený beránek v čele slavnostního stolu je tradicí našich Velikonoc. Tradičně se peče na Bílou sobotu. Důležité je formu dobře vymazat, do všech záhybů, a vysypat…
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Oběd z varné konvice: Na sladký nadýchaný kuskus, rizoto z bulguru nebo pohankovou kaši s medem sporák nepotřebujeme
Dokonalý velikonoční beránek: Z jakého těsta jej upéct a jak jej bez úhony vyklopit z formy?
Začíná sezona medvědího česneku: Kolik za něj dáte na trhu a kolik v supermarketu? Víme, kde je teď nejlevnější