Lasagne s vepřovým masem, listovým špenátem a žampiony
Recept ještě nebyl hodnocenŠpenátové listy propláchneme a dáme je asi na dvě minutky spařit do vroucí vody. Přendáme do cedníku a prolijeme studenou vodou.Dále připravíme bešamel. V kastrůlku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Špenátové listy propláchneme a dáme je asi na dvě minutky spařit do vroucí vody. Přendáme do cedníku a prolijeme studenou vodou.Dále připravíme bešamel. V kastrůlku…
Klasické řízky má rád skoro každý. Můžeme je ale ještě vylepšit tak, že je den předem naložíme do jednoduché jogurtové marinády. Díky tomu budou křehké, šťavnaté a budou…
Připravte si osvěžující bavorský bramborový salát jako skvělou alternativu majonézových salátů. Vhodně ho doplňuje pečeně připravená po bavorském způsobu obalená v…
Do sádlem vymazané zapékací mísy dáme na dno vrstvu syrových nakrájených brambor, které se posolí, popepří a zapráší sladkou paprikou.Na brambory se rozloží rozklepané…
Nejprve připravíme maso. Z vrchu ho několikrát mírně nařízneme a do zářezů nasypeme špetku soli a majoránku. Poté maso svážeme provázkem do válečku a dokonale potřeme…
Maso potřeme předem připravenou směsí z fefe pasty, česneku, koření a hořčice, obalíme v hl. mouce a zprudka osmahneme na rozehřátém sádle.Na dno pekáčku dáme nakrájenou…
Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, potřeme rozmačkaným česnekem, podlijeme.Dáme přikryté do trouby vyhřáté na 220°C asi na 45 minut péct.Mezitím nakrájíme…
Maso ostrým nožem rozkrojíme na plát, který rozklepeme, osolíme a opepříme.Poklademe plátky česneku a slaniny a pevně stočíme. Následně rovněž pevně svážeme provázkem…
Další z receptů na vepřové maso nevšední chuti. Směs česneku, tymiánu, libečku a dobromyslu (koření známější pod názvem oregano) vytvoří jedinečnou chuť a vůni tohoto…
Mäso nakrájame, naklepeme, osolime, okoreníme, natrieme s horčicou a položime z jednej aj z druhej strany anglicku slaninu.Potom obalime postruhanom syre, vo vajciach a…
Do hrnca vložíme prekrojenú domácu kyslú kapustu, bravčové pliecko, bravčové kare, domácu klobásu, cesnak, cibuľu, feferónku , čili papričku, čierne korenie celé ,…
Maso mírně naklepeme, nařízneme na okrajích, poprášíme kořením a po obou stranách hustě potřeme hořčicí. Na dno uzavíratelné nádoby rozložíme polovinu nakrájené cibule…
Brambory ve slupce důkladně omyjeme, nakrájíme na osminky, rozvrstvíme na pekáč, pokapeme olejem, osolíme, opepříme a vložíme do rozehřáté trouby na 225°C. Pečeme cca 35…
Pokud má maso na povrchu horní strany trochu tuku, nařežeme ho asi v centimetrových rozestupech a do zářezů nasypeme špetku soli. Potom maso svážeme provázkem, jakoby do…
Pečeni rozkrojíme tak, aby vznikl plát, který naklepeme, osolíme a opepříme. Špenát spaříme horkou vodou. Plát poklademe spařenými a okapanými listy špenátu, na něj dáme…
Maso si nakrájíme na dvoucentimetrové plátky. Každý z plátků ještě nakrojíme tak, aby vznikl jeden velký plát. Maso naklepeme, nasolíme, napepříme a jen z jedné strany…
Plátky masa jen lehce naklepeme, mírně osolíme (sýry jsou slané) a posypeme Argentinským kořením. Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek na plátky, papriku na čtverečky, v…
Maso z obou stran osolíme, opepříme, zelenu část jarní cibulky nakrájíme na kolečka a bílou na osminky, mrkev na hranolky, šalotku na půlkolečka a v 1 dl teplé vody…
Z vepřové pečeně nakrájíme 4 kotlety, osolíme, opepříme a opečeme na sádle. Kotlety vyjmeme, do výpeku přidáme mouku, osmahneme ji dozlatova, přidáme papriku a zalijeme…
Plněný vepřový řízek, to je splněný sen všech labužníků. Teprve po jeho rozkrojení uvidíte pestrou mozaiku barevné náplně a ucítíte vyváženou vůni všech dobrot na vašem…
Maso ze všech stran osolíme, vložíme do pekáčku, okmínujeme, přidáme nakrájený česnek a na větší kusy nakrájenou jednu cibuli, sádlo a trochu podlijeme vodou. Přiklopíme…
Pečeně: Pěkný špalek masa nařežeme na plátky, ale ve spodní části nedořízneme. Z oleje, lisovaného česneku, petržele, soli a pepře vytvoříme směs a potřeme všechny…
Troubu předehřejeme na 200°C. Maso vcelku osolíme, opepříme a dáme do menší nádoby - vhodné na plotnu i do trouby - s vyšším okrajem (vhodný je litinový kastrůlek).…
Olej dáme povařit s kořením a dáme vychladnout. Mezitím připravíme maso které šikmo zvrchu nakrojíme asi tak 2mm. Poté maso ze všech stran potřeme olejem s kořením a…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Jak se jedlo za Boženy Němcové? Bohatí mívali vývar, chudí nastavovali mléko mýdlem
Skladatel Beethoven musel mít kávu přesně ze šedesáti zrn a nikdy neodolal pečeným ptákům s hroznovou nádivkou na jalovci
Sváteční Prostřeno: Kuře s mandlovou nádivkou nebo mladé jehněčí s kapustovými brambůrkami? Co si vyberete?