Nepečený dezert s pudinkovým krémem a ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenDezert z piškotů a pudinkového krému poklademe hroznovým vínem, potřeme kakaovou polevou a po ztuhnutí podáváme ozdobený šlehačkou a ovocem. Dezert zaujme krásným…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dezert z piškotů a pudinkového krému poklademe hroznovým vínem, potřeme kakaovou polevou a po ztuhnutí podáváme ozdobený šlehačkou a ovocem. Dezert zaujme krásným…
Vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme mascarpone a riccotu a ještě promícháme. Nakonec po troškách vmícháváme sníh. Krém…
Smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a citronovou šťávou (množství dle vlastní chuti). Piškoty naskládáme na talířek na kterém budeme dezert podávat, doprostřed dáme…
Originál tiramisu se dělá pouze z Mascarpone. Ale protože je dražší, můžeme volit i jiné varianty. Místo něj se dá použít kombinace 1 vanička neochuceného pomazánkového…
Uvaříme silnou kávu, přidáme likér a namáčíme piškoty, které skládáme podle obrázku.Na krém v míse vyšleháme mascarpone spolu se smetanou, cukrem a likérem.Cukrářským…
Vypeckované třešně dáme do hrnce, přilijeme část vody, přidáme rum, třtinový cukr, osladíme (dle sladkosti třešní) a přivedeme k varu.Ve zbylé vodě rozmícháme pudink,…
Do hrnku nalijeme smetanu, vhodíme vybrané koření a přivedeme téměř k varu. Odstavíme, vybereme koření a nalámeme do ní čokoládu, přisypeme kakao, necháme rozpustit a…
Piskoty naskladame do formy, pomazeme kysanou smetanou s medem a poklademe platky merunek. Pokracujeme opet piskoty, smetanou, merunkama (posledni vrstva). Pote nalijeme…
Piškoty a sušenky rozdrtíme na jemno, smícháme s měkkým (nikoliv rozpuštěným) máslem, pokud je směs tuhá, přidáme trošku mléka. Kompaktní hmotu rozložíme na dno dortové…
Uvaříme kávu, až zchladne, tak v ní namočíme po jednom cukrářské piškoty dáme je do formy. V misce rozmícháme tvaroh s oběma cukry a poté natřeme 1/3 na piškoty . Než…
Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny. Vmícháme mouku a kakao. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180C asi 20 minut.…
Z uvedených ingrediencí umícháme těsto, které rozetřeme na papírem vyložený plech s vyšším okrajem. Pečeme cca 15 minut na 175°C. Upečený korpus vyjmeme z plechu,…
Na dno dortové formy vyrovnáme kulaté piškoty namočené v ananasové šťávě smíchané s rumem. Podlouhlé cukrářské piškoty zkrátíme asi o třetinu a vyrovnáme po obvodu formy…
Nejprve vyšleháme z deseti vajec bílky až na pevný sníh. Do deseti žloutků přimícháme 10 polívkových lžic krupicového cukru a následně důkladně promícháme se sýrem…
Dno dortu: Piškoty rozdrtíme nebo rozsekáme v mixeru, smícháme s měkkým (nebo rozpuštěným) máslem a natlačíme na dno a případně i stěny dortové formy (23 cm), vyložené…
Jablka oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a vhodíme do kastrolu s rozpuštěným máslem. Přidáme brusinky a osladíme. Vaříme, dokud se šťáva nevypaří. Necháme…
Listové těsto vyválíme do obdélníku, abychom měli obdélník velký zhruba jako plech. Vyválený plát těsta položíme na pečící papír. Jablka oloupeme, překrojíme na poloviny…
Z vajec oddělíme zvlášť žloutky a bílky. Žloutky utřeme s cukrem a z bílků vyšleháme sníh. Do utřených žloutků vmícháme mascarpone. Pak opatrně vmícháme bílkový sníh.Do…
Na dno plechu nebo jiné vhodné nádoby naskládáḿe cukrářské piškoty. Ušleháme do tuha šlehačku a do ní vmícháme 2 zakysané smetany a vanilkový cukr. Hmotu rozetřeme na…
Smetanu vyšleháme na šlehačku. Tvaroh vyšleháme s vanilkovým cukrem, troškou citronové šťávy, troškou jemně nastrouhané čerstvé citronové kůry a dosladíme dle chuti.…
Ovoce nakrájím, uložím do pánve, přidám rozinky, olej, máslo, skořicový cukr, citronovou šťávu a 15 minut frituji, přidám rum a asi 2 minuty nechám promíchat. Směs…
Smichame 150 ml mleka, pudinkovy prasek, dulce de leche, smetanu ke slehani a elektrickym slehacem vyslehame v pevny krem.Pote do kremu zaslehame zakysanou smetanu,…
Vymažeme dortovou formu a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 180°C. Korpus: Oddělíme žloutky od bílků. Vyšleháme tuhý sníh, do sněhu přimícháme cukr. Poté…
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Rychlé pohoštění na poslední chvíli: Nečekanou návštěvu oslní plněné bulky
Jamaican ginger cake: Pikantní verze perníku má výraznou chuť a vůni po zázvoru a vláčnost mu dodává jedna důležitá ingredience
Jak na nejlepší andělsky nadýchaný perník? Jednu surovinu nevynechávejte!