Broskvovo-rybízový mřížkový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenNa vál prosejeme mouku s kypřícím práškem, přidáme moučkový cukr, máslo, žloutky, mléko a rum a vypracujeme těsto. Třetinu těsta oddělíme a dáme do lednice. Zbylé těsto…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na vál prosejeme mouku s kypřícím práškem, přidáme moučkový cukr, máslo, žloutky, mléko a rum a vypracujeme těsto. Třetinu těsta oddělíme a dáme do lednice. Zbylé těsto…
Nejdříve si připravte drobenku. Mouku a máslo zpracujte v robotu nebo ručně do konzistence vlhkého písku, do mísy přidejte cukr a vločky. Pak vše promíchejte vidličkou,…
Do rozehřátého kastrůlku nasypeme cukr, necháme zkaramelizovat a opatrně za neustálého promíchávání zalijeme citrusovou šťávou. Přidáme zázvor, skořici a pepř a necháme…
Rozinky necháme naložit v rumu, nejlépe pár hodin. Ze surovin na těsto vypracujeme pružné, nelepivé těsto. V případě potřeby přidáme buď trochu mouky, nebo vody navíc…
Olej vlijeme do mísy, přidáme cukr, vejce a vanilkou a vše prošleháme. Vmícháme nastrouhanou dýni, rozinky s brusinkami a citronovou kůru. Přisypeme skořici, přidáme…
Mouku, cukry, kypřicí prášek a skořici smícháme v míse. Přidáme vejce, jogurt, mléko, nahrubo nastrouhaná jablka a rozinky.Hotové těsto nalijeme do předem vymazané a…
Šťávu ohřejeme, přidáme želatinu, zamícháme a necháme 10 minut stát.Mezitím do větší mísy na hrubém struhadle nastrouháme očištěná jablka. Pokud mají zdravou slupku,…
Začala jsem kořením. Všechno koření jsem minutu opekla na sucho na pánvi, aby se ještě víc rozvonělo. Potom jsem ho rozdrtila v hmoždíři.Troubu jsem předehřála na 180°C.…
Začala jsem kořením. Všechno koření jsem minutu opekla na sucho na pánvi, aby se ještě víc rozvonělo. Potom jsem ho rozdrtila v hmoždíři.Troubu jsem předehřála na 180°C.…
Připravíme si 2 mísy, kdy v jedné smícháme ovesné vločky, hladkou mouku, sůl, skořici a prášek do pečiva a pořádně promícháme.V druhé misce vyšleháme vejce se změklým…
Ten, kdo jednou vyzkouší pečení z fazolové hmoty, rád se k ní vrací. Na první pohled ne zcela běžná surovina přidá dezertům na nutriční hodnotě a přitom neubere nic na…
Perníčky jemně nastrouháme, přidáme tuk a zpracujeme v těsto.To rozdělíme na 8 ks a vtlačíme, ne moc tence, do silikonových košíčků na pečení muffin. Dáme vychladit -…
Pokud koupíme femurek (stehno) z krůty i s kostí, nejdříve ho vykostíme a odkožkujeme. Ty odřezky a kosti můžeme následně použít na výborný vývar. Maso nakrájíme na…
Z droždí, 100 ml vlažného mléka, 1 kávové lžičky cukru, 1 polévkové lžíce mouky si připravíme kvásek. Necháme na teplém místě vzejít.Mouku prosejeme do mísy, přidáme…
V miske poriadne zmiešame mletý mak, med, jablká nastrúhané na hrubom strúhadle, kypriaci prášok a žĺtka zo 4 vajec.Z bielkov pripravíme sneh, ktorý pomaly vmiešavame do…
Ostružiny rozmačkáme a krátce povaříme. Propasírujeme je přes husté síto - cedník nebo pasírovač, přidáme cukr, mletou skořici podle chuti, kukuřičný škrob rozmícháný ve…
Léto se nese ve znamení příprav na zimu. Alespoň, co se týče zavařování a vaření marmelád a povidel. Když pak v zachmuřelém počasí dostanete chuť třeba na frgál, můžete…
Skořicoví šneci jsou dnes již známou pochutinou na snídani, svačinu nebo v kavárně ke kávě. Vyzkoušejte jejich obměnu, která v sobě ukrývá plátky šťavnatých hrušek. K…
Jemný, výživný, šťavnatý a jednoduše připravený. Takový je tento hruškový dortík. Máslové těsto, na kterém leží tvarohová náplň s vanilkovou příchutí je korunováno…
Z rozváleného listového těsta vykrojíme kolečka, třeba na vykrojení můžeme použít misku o průměru 10 cm. Můžeme ale zvolit i jiný průměr koleček.Položíme na plech…
Využití máku do těsta vánočního pečiva je dosti neobvyklé. Je ale příjemné poznávat nové chutě a milovníci máku zajásají. Chuť pečiva ovlivní i jeho náplň, proto…
Tomuto dezertu neodoláte! Pokud máte rádi jablečnou pochoutku známou pod názvem "Mokrý pes", tak tohle je její verze do pohárku. Navíc obsahuje jen ovoce, šlehačku a…
Směs pikantního koření a medu tvoří, kromě jiného, základ perníkového těsta. Při jeho přípravě bychom také měli dbát na jeho odležení, aby se rozvinuly chutě.…
Pracny nebo pracinky pekly už naše prababičky. Jsou snadné, voňavé, velmi chutné a byla by škoda, aby chyběly na vánočním stole právě u vás. Můžete cukrovat, polévat…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Hrníčkový mazanec naší babči: Voní máslem a citronem a přípravu podle tohoto receptu zvládne úplně každý
3 snadné a rychlé moučníky, po kterých se jen zapráší: Jak na jablečný koláč nebo nadýchaný perník na plech?
Tvarohové syrniki neobsahují téměř žádnou mouku. S těmito lívanci můžete hřešit klidně každý den