Květákovo-kapustičkový nákyp
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli nakrájíme na droboučko. Slaninu na malé kostičky. Květák rozebereme na malé růžičky, kapustičky očistíme od vrchních nepěkných lístků a překrojíme na čtyři díly.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli nakrájíme na droboučko. Slaninu na malé kostičky. Květák rozebereme na malé růžičky, kapustičky očistíme od vrchních nepěkných lístků a překrojíme na čtyři díly.…
Z kuracích nožičiek opatrne odlúpneme kožu tak, aby sa nôžky dali naplniť.Na každú nožičku položíme plátok slaniny, nadrobno nasekanú časť feferoniek (podľa chuti) a po…
Slaninu nakrájíme na kostky a rozškvaříme. Přidáme nakrájenou cibuli a malinko oleje s máslem a orestujeme. Přidáme nakrájená játra, nasekaný česnek a za stálého míchání…
Nejdříve připravíme omáčku; na másle orestujeme kostičky slaniny a čtvrtky cibule, vyjmeme a uschováme. Výpek zasypeme moukou a umícháme hnědou jíšku. Zalijeme chladným…
Z mlieka, droždia a trošky cukru pripravíme kvások. Vymiešame s múkou, cmarom a olejom a necháme vykysnúť.Tuková plnka: vyšľaháme všetky ingrediencie.Plnka z pečienok:…
Hovězí odblaníme, rozřízneme na roládu, poklademe kuřecími plátky, osolíme, přidáme salám či slaninu, sýr a fazolky, posypeme grilovacím kořením a česnekem, aby fazolky…
Jemně nakrájenou cibulku necháme zesklovatět na másle s pěstí rozdrceným česnekem. Poté přidáme nakrájenou, očištěnou dýni na kostky a necháme nějakou dobu osmahnout.…
Fazole si přes noc namočíme. Dáme je vařit do vývaru s nakrájeným zelím, nasekaným česnekem, tymiánem a bobkovým listem a kusem prorostlé slaniny, kterou po 5 minutách…
Slaninu vyškvařte nasucho na pánvi, položte ji na kuchyňské ubrousky, aby z ní odsály přebytečný tuk a dejte zatím stranou. Hrášek povařte cca 2 minuty v osolené vodě a…
V kastrolu pomalu vyškvaříme slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zpěnit. Dále přidáme česnek nakrájený na plátky, chilli papričku, bylinky a pomalu opékáme.…
Stehna očistíme, prsty uděláme kapsu v horní části pod kůží. Osolíme a necháme odpočinout. Uděláme si nádivku - pokrájíme rohlík na malé kostičky, zalijeme smetanou,…
Na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí orestujeme na másle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, pokrájené houby a ještě chvilku restujeme. Poprášíme paprikami,…
Cibuli nakrájíme najemno, brambory na kostičky a celer nahrubo nastrouháme. Na másle zesklovatíme cibuli, zasypeme ji hladkou moukou a upražíme cibulovou jíškou. Tu…
Sýr nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, rajčátka a lístky rozmarýnu nakrájíme nadrobno a všechno důkladně promícháme s nastrouhaným křenem. V hlubší pánvi na…
Kuřecí prso i játra nakrájíme na kousky, které budou velikostně tak akorát, aby se daly napichovat na špejli.Nachystáme marinádu z hořčice, chilli a sójové omáčky.…
Kotlety osolíme a opepříme. Vyřízneme kapsy, které naplníme slaninou a připraveným zelím. Zelí jsme na usmažené cibuli osmažili a dochutili solí, pepřem a kmínem. Kapsu…
Mleté maso smícháme s nakrájenou cibuli, kořením a ostatními surovinami. Pořádně prohněteme a necháme chvíli odpočinout.Papriky vydlabeme a očistíme od zrníček. Naplníme…
Všechny suroviny smícháme, uděláme bochánek a párkrát s ním bouchneme, aby v něm nebyl vzduch. Na vál dáme folii, na ní uděláme čtverec, vysoký nejméně 15 mm. Potřeme…
Sardelová omáčka ze sardelové pasty: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře povaříme, přidáme lžíci sardelové pasty, dobře umícháme. Podáváme k…
Vše pro rychlý letní oběd! Květák je v cukuletu hotový, nočky za pár minut. A vejce dodají bílkovinu. Prostě ideální pokrm pro teplé letní dny, kdy chcete být v kuchyni…
Uzené koleno s přidáním bobkového listu, pepře, nového koření, šalvěje a s půlkou cibule uvaříme doměkka.Mezitím očištěné houby pokrájíme na větší kousky a udusíme…
Nakrájíme slaninu na plátky zhruba 4 mm silné a aby byly cca 15 cm dlouhé. Překrojíme je napůl, takže budeme mít 12 kousků slaniny.Maso nakrájíme na kostky zhruba 3-4…
Slané koláče jsou velmi oblíbené jako pohoštění i jako večeře. Náplně mohou být velmi variabilní, ale vždy má vyniknout jejich přirozená chuť. Náplň může tvořit třeba…
Mleté maso promícháme s kořením, vejcem a jemně nasekanými bylinkami.Utvoříme menší válečky, které obalíme slaninou. Uložíme do pekáčku a dáme péct do středně vyhřáté…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12