Kokosová lízátka ze Šmakouna
Recept ještě nebyl hodnocenPomazánkové máslo smícháme s pěti lžičkami kokosu, vanilkovým cukrem a Šmakounem. Ze směsi navlhčenou rukou vytvoříme kuličky o průměru lízátek a obalíme je v kokosu. …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 285 kJ / 68 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,02 g |
– nenasycené | 0,05 g |
–– mononenasycené | 0,04 g |
–– polynenasycené | 0,01 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 230 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 2,60 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pomazánkové máslo smícháme s pěti lžičkami kokosu, vanilkovým cukrem a Šmakounem. Ze směsi navlhčenou rukou vytvoříme kuličky o průměru lízátek a obalíme je v kokosu. …
Světlá vrstva: Šmakouna spolu s mascarpone, mlékem a dření z vanilky vyšleháme do hladkého krému. Oranžová vrstva: Meruňky vypeckujeme a spolu se stévií rozmixujeme.…
Omyté, vypeckované meruňky rozsekáme nožem na kostky a zakápneme citronem, necháme stranou. Mezitím si nakrájíme šmakoun na drobno. V mixéru pak umixujeme meruňky na…
Ovesné vločky, kokos a 3 PL třtinového cukru rozmixujeme. Směs vysypeme na plech vyložený pečícím papírem a pokropíme vodou, nebo mlékem. Hodně zralé hrušky oloupeme,…
Spodní vrstvu tvoří jahodové pyré, které připravíme rozmixováním 150g jahod (případně doslazených stévií). Rozdělíme do formiček a dáme na půl hodiny zatuhnout. …
Nejdříve si připravíme těsto. Šmakouna rozmixujeme s jogurtem, přidáme oba druhy krupice, vejce a propracujeme kompaktní těsto. Vyválíme si malé knedlíčky o velikost…
Datle namočíme na 10 minut do vody. Po 10 minutách vodu slijeme, datle vhodíme do mixéru, přidáme vločky, slunečnicová semínka a kokosový olej. Vše rozmixujeme na…
Meruňkového Šmakouna nakrájíme na menší kostičky a vhodíme je do mixéru. Přidáme tvaroh, meruňky a arašídové máslo. Vše rozmixujeme na hladkou hmotu. V případě potřeby…
V misce smícháme veškeré suroviny kromě brusinek. Ruce si navlhčíme trochou vody a vyválíme kuličky. Druhým koncem měchačky v nich vytvoříme důlek, vložíme část…
Meruňkového Šmakouna nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme ostatní ingredience a vypracujeme hladké vločkové těsto. Zapékací mísu vymažeme kokosovým olejem a těsto…
Všechny suroviny kromě kakaa smícháme v pevnou hmotu, vytvoříme jednotlivé nanuky a obalíme v kakau. Pak napíchneme na nanukové tyčky, vychladíme alespoň hodinu v…
Nejprve na hrubém struhadle nastrouháme syrovou červenou řepu, jablko nebo místo jablka kousek cukety, šmakoun nastrouháme na drobném struhadle.Přidáme ostatní…
Do kuskusu kápneme trochu oleje, dáme špetku soli a zalejeme vroucí vodou. Necháme 5 min odstát.Mezitím si v míse rozšleháme vejce s cukrem a přidáme hotový kuskus.…
Korpus: bezlepkové piškoty rozdrtíme, smícháme s máslem a kokosovým olejem a vtlačíme lžící do formy vyložené pečícím papírem. Světlý krém: jogurt a nastrouhaného…
Promícháme vlažnou vodu, cukr a droždí, necháme vzejít kvásek. Přidáme olej, mouku, rum a vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryjeme a necháme 1,5-2hod kynout. Krátce…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Jahodové hrudky s jogurtem zalité čokoládou jsou rychle hotové. Na ledový hit Tik Toku stačí jen pár ingrediencí a dost místa v mrazáku
Ve starověkém Řecku bylo maso drahé, jedly se víc ryby. Sparťané vařili polévku z vepřové krve podobnou naší „prdelačce“
Jídelní rozmary slavných: W. A. Mozart začínal den horkou čokoládou a miloval smažené játrové knedlíčky podle tohoto receptu