Špenátová polévka (rychlovka)
Recept ještě nebyl hodnocenŠpenátová polévka potěší všechny milovníky špenátu. Hotová je za pár minut. Když na talíř voňavé polévky, zjemněné smetanou, přidáme hrst dozlatova osmažených krutonků,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 104 kJ / 25 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,60 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,06 g |
– nenasycené | 0,18 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,16 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 36 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 1,60 g |
– cukry | 0,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Špenátová polévka potěší všechny milovníky špenátu. Hotová je za pár minut. Když na talíř voňavé polévky, zjemněné smetanou, přidáme hrst dozlatova osmažených krutonků,…
Také často přemýšlíte co vařit, aby to bylo dobré, zdravé a pokud možno co nejrychlejší na přípravu? Jestli máte rádi italskou kuchyni, máme pro vás jeden tip - lasagne…
Pokud se marně pokoušíte dostat do svých dětí špenát, tohle by mohl být ideální recept právě pro vás. Děti palačinky milují a v zelené podobě by je mohly zaujmout.…
Což takhle dát si špenát? Hledáte-li nenáročný recept na nedělní oběd pro celou rodinu, vyzkoušejte tuto jednoduchou přípravu špenátu. Podávat jej můžete třeba s volským…
Špenát je jedním z nejpoužívanějších druhů listové zeleniny. K dostání je celoročně, ať už mražený nebo jeho čerstvě natrhané listy. Nemá příliš výraznou chuť a proto ho…
Nejprve si částečně rozmrazíme špenátový protlak, nakrájíme na menší kousky. Na másle lehce osmahneme cibulku, vložíme špenát a dusíme. Přidáme trochu česneku, sůl,…
Což takhle dát si špenát! V dětství ne tolik oblíbená, ale v dospělosti jakoby znovu nalezená, skvělá příloha k vepřovým výpečkům, nebo uzenému masu s knedlíkem. Špenát,…
Což takhle dát si špenát? Vděčná příloha, která se hodí k vepřovému nebo uzenému masu, bude do půlhodiny na stole a zvládnou ji připravit i ti, kteří teprve v kuchyni…
Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmažíme. Pak přidáme špenát, přiklopíme pokličkou. Když se špenát rozpustí, přidáme…
Těstoviny uvaříme dle návodu, necháme okapat. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a osmahneme na olivovém oleji. V kastrolku rozpustíme mražený špenát. V míse smícháme…
Na suché pánvi opečeme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, po chvilce přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso a opékáme společně.Když se maso zatáhne, osolíme,…
Pokud čekáte návštěvu, která má raději slané pohoštění, a hledáte inspiraci na drobné jídlo ke skleničce vína, vyzkoušejte tuto skvělou špenátovou roládu plněnou šunkou…
Na rozehřátém oleji osmahneme cibulku dozlatova, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme vývarem nebo vodou s masoxem. Přidáme nastrouhaný česnek, kmín a pepř, uvedeme k…
Dort lesní mech, který vypadá úžasně a chutná skvěle, by chtěl každý. Podle receptu poměrně snadno vytvoříte tuto efektní nádheru, obsah špenátu chuť dortu nijak…
Nakrájenou cibulku dáme na pánev s olivovým olejem a přidáme špenát (může byt i mražený, ale musíme čekat až se voda odpaří). Jestli se dá odmražený špenát tak přidáme…
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a opečeme ji, pak přidáme scezené žampiony a chvilku restujeme. Pak přihodíme špenátový protlak a utřený česnek a necháme ho za…
Máte rádi špenát? Zkuste připravit domácí bramborové noky se špenátem a pečenými kuřecími stehny jen lehce ochucenými paprikou a česnekem. Na přípravě není nic složitého…
Postavíme si variť väčšie množstvo vody, to je prvá fáza, pretože cesto na halušky nie je dobré, ak je pripravené dopredu. (Uvolňuje sa lepok a cesto je ťahavé.) Do…
Na oleji zpěníme cibulku, když zesklovatí, přidáme šunku, orestujeme, přilijeme vývar a vložíme do něj kostku špenátu (nerozmrazujeme). Po rozpuštění špenátu přidáme…
Do hrnce dáme mražený špenát a 1 dl vody. Necháme ho pomalu rozpustit.Do rozpuštěného špenátu přidáme necelý 1 dl mléka a masox.Připravíme zásmažku. V malém hrnci nebo…
Na pánvi opražíme na sucho mouku (bez tuku), rozmícháme v netučném vývaru (popř.vodě), osolíme a necháme povařit.Přidáme špenátový protlak a chvíli vaříme. Před koncem…
Žádná oslava se neobejde bez jednohubek. Tyto jsou namazané česnekovou pomazánkou ve čtyřech různých barvách, dle použité ingredience, a tak zaujmou nejen vaše chuťové…
Očištěné maso nakrájíme na kostky větší než na guláš. Dáme předehřát troubu na 170 °C.Rozpálíme velkou hlubokou pánev se sádlem a dáme osmahnout nahrubo nasekanou cibuli…
Nejprve připravíme těsto - smícháme mouku se solí, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr, zalijeme teplou vodou a necháme 5 minut vzkypět. Přilijeme…
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Pět nejlepších podzimních polévek: Vydatná dršťková nebo frankfurtská s párkem zasytí i velké jedlíky, zelňačka voní klobáskami
Nejlepší rybízové dezerty v retro stylu: Kynutý koláč, sněhovou pěnu nebo sladký rosol si zamilujete!
Zdravé domácí müsli tyčinky se dají připravit pečené i nepečené. Jak na to?