Celerové prsty v sýrovém trojobalu
Recept ještě nebyl hodnocenCeler očistíme, nakrájíme na silnější plátky (cca 2,5 cm) a uděláme z nich prsty. Do hrnce dáme vodu, sůl, citronovou šťávu, celer a jen krátce, cca 5 minut, povaříme.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Celer očistíme, nakrájíme na silnější plátky (cca 2,5 cm) a uděláme z nich prsty. Do hrnce dáme vodu, sůl, citronovou šťávu, celer a jen krátce, cca 5 minut, povaříme.…
Ryžu udusíme do mäkka.Huby na pol hodiny namočíme.Kel narežeme na rezance.Na oleji opražíme narezanú cibuľu, pridáme scedené huby a podusíme 10 minút. Pridáme vajcia a…
Suroviny na těsto dáme do pekárny v pořadí, jak jsou napsané, zapneme program "těsto". Mezi tím si na oleji orestujeme cibulku na malé kostičky, přidáme nakrájenou…
Plecko nakrájíme na nudličky a dobře promícháme s olejem, květem, zázvorem a kmínem. Vložíme do uzavíratelné nádoby a necháme přes noc v lednici. V papiňáku na…
Baklažán narežeme pozdĺžne na plátky asi 4 mm hrubé a 10 minút povaríme vo vode. Opatrne vyberieme a necháme otiecť. Listy mangoldu alebo špenátu obvaríme 3 minút vo…
Rybu nakrájíme na menší kousky a obalíme v těstíčku. Těstíčko - rozšlehané vejce zahuštěné vločkami a harissa - 1 kávová lžička bohatě postačí:- Obalené kousky ryby…
Do větší misky dáme mleté maso. Housky natrháme na menší kousky a namočíme v mlíku. K masu přidáme vajíčka, sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku (nebo koření na…
Z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Potom s ostatnými surovinami vypracujeme cesto a necháme ho vykysnúť. Na plnku krátko povaríme špenátové listy ( asi 3 min…
Celou neoloupanou špagetovou dýni uvaříme (v tlakovém hrnci vařím 20 minut od syčení ventilu, vypnu a nechám vychladnout). Rozřízneme, vyjmeme semínka a vidličkou dužinu…
Huby narežeme, osolíme, okoreníme a podusíme 15 minút. Syrová omáčka : na oleji opražíme dobleda múku, zalejeme mliekom a povaríme na hladkú omáčku. Osolíme, okoreníme…
Huby narežeme, osolíme, okoreníme a podusíme 15 minút. Syrová omáčka : na oleji opražíme dobleda múku, zalejeme mliekom a povaríme na hladkú omáčku. Osolíme, okoreníme…
Cesto rozdelíme na polovice a každú vyvaľkáme na obdĺžnik ( veľkosť podľa plechu ). Jeden plát cesta uložíme na plech. Všetky prísady na náplň dobre premiešame a…
Těstoviny / libovolné podle chuti a zvyku každého/ uvaříme podle návodu. Sójové kostky uvaříme v okořeněné vodě / s gelovým bujonem / nebo se jen ve slané vodě, nebo tak…
Listové těsto rozdělíme na 2 nebo 3 díly a tence rozválíme do obdélníků.Na tuku opečeme hranolky cukety, nasekanou cibuli a česnek, osolíme, okořeníme bazalkou, tymiánem…
Suroviny na rozkvas smícháme a necháme 10-12 hodin kynout. K hotovému rozkvasu přidáme všechny zbývající suroviny a umícháme těsto. Posypneme lžící mouky, lehce…
Quinou propláchněte na sítě důkladně vodou, nasypte ji do hrnce společně s 2 lžičkami olivového oleje. Přidejte i obě čočky a restujte na středním plameni pár minut.…
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme rajčata i se šťávou, propláchnutou cizrnu (obojí z konzervy) a chvilku povaříme. Přilijeme trochu…
Karfiol uvaríme v slanej vode do polomäkka. Scedíme a vodu zachytíme.Na oleji opražíme múku dobleda, zalejeme vychladnutým zachyteným vývarom (asi 1-2 dl) a rozvaríme.…
Drůbky uvaříme a mezitím dáme vařit špagety.Taktéž z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Posléze ji zředíme drůbežím vývarem a povaříme.Podle chuti dosolíme,…
Květák si trochu povaříme ve slané vodě a 1 dcl vývaru si necháme. Pekáč vymažeme máslem, nandáme hrubě nasekaný květák, nastrouhanou šunku(nebo salám), posypeme…
Z mouky, másla, žloutku, soli a 2-3 lžic vody uhněteme těsto. Těstem vyložíme otevírací formu a vytvoříme 3cm okraj. Formu asi na 30 minut umístíme do chladu. Pórek a…
Salát natrháme do misky, přidáme vydlabaný meloun, hrozny a olivy (můžeme rozpůlit nebo pokrájet na malé kousky). Posypeme nastrouhaným sýrem a dochutíme solí, pepřem,…
Umixuji bazalku s ořechy, česnekem, solí, pepřem a citronovou šťávou. Postupně, za stálého šmrdlání, přidávám olej. Ušmrdlám do hladké hmoty. Přidám - již bez šmrdlače…
1. Rillettes používám čerstvě udělané, pokud použijete z lednice, nejdřív na pánvi rozehřejte a dejte do cedníku pořádně okapat. 2. Formu vymažeme sádlem - ideálně…
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 1. 6. 2024 19:06