Česnekové kroužky
Recept ještě nebyl hodnocenIdeální pečivo k posezení s přáteli, k pivu i vínu. Je křehoučké, jemné a pikantní. Jeho příprava je velmi jednoduchá a rychlá, zvládne ji i začátečník. Každý, kdo má…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ideální pečivo k posezení s přáteli, k pivu i vínu. Je křehoučké, jemné a pikantní. Jeho příprava je velmi jednoduchá a rychlá, zvládne ji i začátečník. Každý, kdo má…
Tento dort je inspirovaný oblíbenými řezy, které známe jako Dunajské vlny. Jako ovoce ale použijeme mango a krém připravíme z tvarohu, kokosového likéru a mléka. Tím…
Na Vánoce se mnohé hospodyňky předhání v počtu napečeného cukroví. Tyto kopky pak snadno připravíte ze zbytků po lineckém, z kandovaného ovoce, různých odřezků řezů, no…
Vajíčka s cukrem a olejem vyšleháme do pěny. Přidáme nastrouhaná jablka a mouku smíchanou se skořicí a práškem do pečiva. Přidáme hrozinky naložené v rumu. Směs nalijeme…
Všechny přísady dáme do neretové misky a položíme nad hrnec s vroucí vodou. Až se začne směs rozpouštět, začneme míchat metličkou, aby se všechno opravdu pořádně…
Mrkev nastrouháme na velmi jemno. Přidáme prosátou mouku, kypřící prášek a tuhý tuk nastrouháme. Vypracujeme těsto, které necháme odpočinout 1-2 hodiny. Na pomoučněném…
Ze surovin zpracujeme těsto, tuk nastrouháme na struhadle, aby se lépe zapracovávalo, z těsta vyjdou 4 záviny. Kdo chce silnější může jenom tři.Každý dílek rozválíme na…
Cukr, vejce, vanilkový cukr a kakao smícháme. Poté přidáme rozehřátý tuk / máslo + na kousky nalámané piškoty. 1/2 hmoty dáme na alobal a rozprostřeme. (viz foto) Poté…
Z másla, cukru, kokosu a rumu vytvoříme hmotu a vytvarujeme malé kuličky. Na polevu rozehřejeme tuk a umícháme s kakaem a cukrem dohladka. Do papírových košíčků…
Mouku, ořechy a kypřící prášek smícháme dohromady. Bílky ušleháme s polovinou cukru do pevného sněhu cca 5min. Žloutky s druhou polovinou cukru a van.cukrem, kde po…
Zeleninu pomeleme, cibuli pokrájíme a na tuku podusíme asi 5 minut. Přidáme sůl, odstavíme a trochu zchladlé natlačíme do sklenic a uzavřeme. Hodí se do polévek, pod…
Mouku, cukr, prášek do peč., prášek do perníku a kakao smícháme. Přidáme vejce, olej, mléko, marmeládu, med a všechno šlehačem smícháme, přidáme trochu štávy s…
Utřeme cukr, tuk a žloutky do pěny, přidáme rum a mouku smíchanou s kokosem, kakaem, jemně nastrouhanou čokoládou, práškem do pečiva a sníh. Bílky vždy šlehám se…
Utřeme cukr, tuk a žloutky do pěny, přidáme rum a mouku smíchanou s kokosem, kakaem, jemně nastrouhanou čokoládou, práškem do pečiva a sníh. Bílky vždy šlehám se…
* Náplň vaříme v páře ( hrnec s vodou ) do té doby, dokud nezačne houstnout, vaří se cca 25min, když je náplň zchladlá zašleháme do ní máslo a rum. * Rozpálíme si…
Do prosáté mouky na vále nastrouháme přes velkou slzu studený tuk. Prsty prohodíme (zlehka obalíme tuk v mouce). Do směsi vyklepneme studená vejce a velkým nožem je…
Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně zašleháme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva, kávou a kakaem, střídavě s vodou zlehka vmícháme do vaječné pěny. Hmotu…
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme olej. Mouku, kakao, prášek do pečiva smícháme dohromady a na střídačku s vodou lehce vmícháme do vaječné pěny.…
Ve vodní lázni rozpustíme tuk, přidáme čokoládu, kakao a vymícháme hladkou směs (nesmí vařit). Do papírových košíčků nalijeme trochu čokolády, necháme ztuhnout a dáme…
Vánoční cukroví nesoucí jméno po francouzské metropoli - to jsou pařížské rohlíčky, které si podle tohoto receptu můžete upéct u vás doma. Křehké těsto, luxusní krém, a…
Na korpus všechny suroviny smícháme dohromady, těsto je mírně tekuté, vylijeme ho do dortové formy a upečeme na 180%, netrvá to dlouho. Krém si uděláme z karamelového…
Není nikoho, kdo by neznal vosí hnízda, rozhodně se řadí mezi jedno z nejoblíbenějších druhů cukroví tradičních českých Vánoc. V našem receptu jsou plněna vaječným…
Nejprve připravíme koláčovou formu o průměru zhruba 25-28 cm a vymažeme ji 100% tukem nebo jiným tukem a vysypeme hrubou moukou, můžeme i kokosem.V míse smícháme sypké…
Vůně perníku a chuť dýně, to jsou dva typické znaky podzimu. A že ony komponenty spolu skvěle ladí nám předvedou v tomto moučníku. Nadýchaný perník na plechu pak…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Pět znamení, která nepatří na zahradu: Střelec doslova umoří jahody, Beran ať dá ruce pryč od rajčat a Blíženci od salátu
Češi v zahraničí: Ve Francii ochutnejte polévku bouillabaisse a domů si přivezte baskické uzeniny nebo čokoládu, říká Alice Muthspiel
Rychlé chlebíčky pro návštěvy: Stačí mít doma máslo a vajíčka, další ingredience pak podle fantazie a výsledek chutná úžasně