Harlekýnský chlebíček
Recept ještě nebyl hodnocenVeku podélně rozkrojíme, vybereme střed, tak aby zbyla tenká kůrka. Vejce nastrouháme, přidáme hořčici, kapii nakrájenou na kostičky, salám, okurku, sýr a rozdrobený…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Veku podélně rozkrojíme, vybereme střed, tak aby zbyla tenká kůrka. Vejce nastrouháme, přidáme hořčici, kapii nakrájenou na kostičky, salám, okurku, sýr a rozdrobený…
Salám a sýr nastrouháme na jemno, přidáme vejce a prolisovaný česnek a důkladně promícháme, ochutíme solí pepřem a oregánem nakonec namažeme na veku a dáme zapéct do…
Na domácí bramborový salát použijeme 10-12 malých brambor vařených ve slupce. Vychladlé oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, 3 vejce uvaříme natvrdo, zchladíme,…
Domácí prejt, do kterého si poctivě přeberete všechno maso, okořeníte si ho dle své chuti, nastavíte vekou jen do potřebné konzistence. To je výhoda domácí přípravy.…
Krůtu osolíme zevnitř i zvenčí. V misce smícháme cca 3 lžíce oleje, tymián, 1 lžíci hrubé mořské soli, šťávu a kůru z poloviny citronu a přiměřeně pepře, necháme chvíli…
Tresčí játra osmahneme ná másle, zakápneme několika kapkami citrónu a odstavíme, aby se směs vychladila. Mezitím si v troubě předehřejeme cca 5 minut veku, nebo…
Veku si natřeme máslem a sojanézou, poklademe na půl kolečka pokrájeným rajským, pár proužky cibule a ozdobíme petrželkou. Malinko osolíme, případně opepříme. Kdo…
Změklé máslo vyšleháme do pěny. To je důležité, aby pomazánka byla nadýchaná. Přidáme tvaroh, papriku, sůl a podle potřeby mléko. Vše dobře vyšleháme.Cibuli nakrájíme na…
Dejte vařit vodu. Jakmile začne vařit, vhoďte do ní 2 rajčata, která jsme nařízli do kříže, aby šla pak lépe sloupnout. Po 1 min. vylovte a sloupněte slupku. Mezitím…
Vše nakrájíme na malé kousky. Maso orestujeme na oleji, přidáme pórek , papriku a žampióny, necháme vydusit a přidáme koření a ostatní přísady, ke konci dáme zelí/…
Tradiční obložené chlebíčky v retro stylu jistě potěší každou návštěvu. Plátky veky namažeme bramborovým salátem, ozdobíme kornoutky z plátkového sýra, majonézou,…
Veku z předchozího dne nakrájíme na kostičky. Přidáme k nim brambory nastrouhané na jemném struhadle, vajíčko a sůl. Z uvedených surovin zpracujeme těsto a utvoříme z…
Nejdříve dáme olej, vejce, hořčici a koření s citronem do vyšší úzké nádoby. Ponorným mixérem šleháme odspodu nahoru pár vteřin do zhoustnutí. Naředíme nálevem tak, aby…
Veku rozbalíme, plátky veky obalíme v rozšlehaném vajíčku a ve strouhance a po obou stranách osmažíme na oleji.
Plátky veky namažeme lehce máslem, nebo pikantním kečupem, posypaným oreganem. Na veku uložíme slaninu ozdobně poskládanou.Nahoru dáme kolečka rajčat a bohatě zasypeme…
Veka se nakrájí na plátky, namočí se do mléka, které smícháme s olejem, žloutky, solí. Bílky se ušlehají, půlka se zamíchá do těsta a další půlka jen lehce vpracuje.…
Večku si nejprve namočíme do vína. Maso dáme do mísy a přidáme drobně nakrájenou cibuli, utřený česnek, oregano, večku / trochu vymačkáme /, pepř, sůl, trochu hladké…
Zapečené tousty mohou mít mnoho podob. Můžete je zapékat se zeleninou či různými druhy salámu nebo vaječnou míchaninou, jen se musí na závěr zasypat nebo obložit sýrem.…
Tvrdý sýr nastouháme na struhadle, stejně tak šunku na stejné hrubosti. Přidáme 2 vajíčka, sůl, pepř, papriku a kdo má rád, trochu pikantní, přidá špetku chilli. Vše…
Jednu polovinu veky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, aby se veka pěkně rozmočila. Druhou polovinu veky nakrájíme na kostičky a na másle za stálého míchání…
Hermelín nakrájíme na tenké plátky. Tuňáka scedíme a smícháme s drobně nakrájenou jarní cibulkou, pepřem a chilli.Krajíčky veky potřeme tenkou vrstvou másla a poklademe…
Veku nakrájíme na tenké plátky, které spojíme džemem vždy dva a dva k sobě. Obalíme v těstíčku z vajec a mouky a po obou stranách smažíme. Obalíme v cukru a podáváme k…
Veku (toustový chléb) pokrájíme na plátky, pokud ji nemáme již předkrájenou. Tvaroh dle chuti osladíme, záleží i na sladkosti povidel a přistrouháme trošku citronové…
Očištěnou hlavu, bůček a plíčky uvaříme spolu s cibulí v osolené vodě. Vyndáme z vývaru, obereme maso z hlavy. Do procezeného vývaru namočíme nakrájenou veku.Syrová…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Jaké potraviny nás zchladí v horkých dnech? Skvělé jsou okurka, tvaroh i mléko, překvapí cibule a ovčí sýr
Grilování levou zadní: Jak na šťavnaté hovězí steaky poradí Ondřej Slanina z Kluků v akci
Slavné omáčky: Sametovou velouté vařil osobní kuchař už Napoleonovi. Příprava je snadná, výsledek božský!