Páv - slaná gratulace
Recept ještě nebyl hodnocenZákladnu tvoří toustový chléb 4x3 ks, promazaný česnekovou a křenovou pomazánkou, proložený šunkou a poličanem.Vše je ve 3 vrstvách, poslední je šunka a pak je vše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Základnu tvoří toustový chléb 4x3 ks, promazaný česnekovou a křenovou pomazánkou, proložený šunkou a poličanem.Vše je ve 3 vrstvách, poslední je šunka a pak je vše…
Dýně oloupáme a nakrájíme na kousky. Sušené meruňky nakrájíme také na kousky, přidáme k dýni, podlijeme vodou a uvaříme do měkka. Tyčovým mixérem pak dohladka…
Vejce vložíme do vody a od bodu varu necháme 3 minuty, pak vypneme a necháme pod pokličkou 10 minut, teprve potom slijeme vodu a zalijeme studenou.Vejce oloupeme a…
Zelí a mrkev nakrouháme nebo pokrájíme na tenké nudličky do mísy. Přidáme špetku soli, osladíme podle chuti cukrem nebo medem a v dlaních promačkáme, aby změklo a začalo…
Zelí nakrájíme na jemné nudličky, mírně osolíme, promneme a necháme chvíli odstát.Mandarinky oloupeme, rozdělíme na dílky a pečlivě odstraníme bílé části. Bobule vína…
Pudink ušleháme s mlékem a vanilkovým cukrem podle návodu to tuhého krému, všleháme zakysanou smetanu, rum a ovocný jogurt. Do poháru rozdrobíme trochu cukroví, lžící…
Dávám to sem jako inspiraci pro ostatní. Jde o jednoduchý dort, který díky naskládanému ovoci vypadá docela složitě (hlavně pro ty co nepečou).
Nahrájíte si rohlík nebo housku na (1,5 cm) platky nebo kolečka a namažte taveným sýrem. Tvrdý sýr nahrájíte na plátkový čtverečky a se šunkou to samé. na to dejte 1…
Do malého kastrůlku dáme hřebíček a skořici, přidáme 100ml vody a slabým varem vaříme pod pokličkou 10minut. Mezitím důkladně opláchneme hrozny, otrháme od stopek a…
Do dortové formy naskládáme piškoty a vrstvíme...piškoty, zakys. smetana.Poté necháme nachvíli vytuhnout.Po vytuhnutí naskládáme podle fantazie ovoce dle chuti ,…
Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, stejně tak pomeranč a ananas. Smícháme a přidáme smetanu, sůl, pepř, citronovou šťávu a nadrobno nasekanou petržel.Lehce promícháme a…
Bobule hroznů otrháme z třapin a opravdu důkladně je opereme.Okapané pak ukládáme do sklenic, zaléváme horkým nálevem, zavíčkujeme a zavaříme (20 minut při 85 °C).
Navlečeme nit na jehlu. Jednotlivé hrozny navlečeme za sebe jako korálky. Ve vyšším hrnečku, ponořeném v hrnci s trochou horké vody, rozpustíme čokoládu na vaření…
Hroznové víno pečlivě očistíme, naskládáme do zavařovací sklenice spolu s feferonkami, těch dáme podle chuti. Zalijeme nálevem a zavaříme jen tak aby se chytilo víčko,…
Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a olejem do pěny, zvlášť vyšleháme bílky s cukrem. Spojíme, přidáme mouku, kypřící prášek, mletou kávu a mléko. Pečeme v dortové…
Žloutky utřeme s 1/3 cukru, vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou do pěny. Z bílků a zbývajícího cukru ušleháme tuhý sníh. Sníh vmícháme do žloutkové pěny a přimícháme…
Z paradajok odrežeme vŕšok a lyžičkou vyberieme vnútro.Do misky posekáme malý zväzok pažitky, nadrobno nakrájanú cibuľu, hrozno, bryndzu.Primiešame biely jogurt.Všetko…
Zakysanou smetanu s moučkovým i vanilkovým cukrem a skořicí vyšleháme do pěny. Sušenky nasekáme na malé kousky. Kuličky hroznového vína otrháme a osušíme. Do pohárů…
Kachní prsa očistíme, kůži na nich šikmo pokrájíme ostrým nožem na mřížku, osolíme, opepříme a na talířku necháme cca 30 minut odpočinout při pokojové teplotě. Na…
Kuřecí prsa rozkrájíme a vyklepeme na menší řízečky, osolíme, opepříme. Umícháme si v misce hustší těstíčko "na obalení". Smícháme mléko, mouku, eidam, vajíčko, trošku…
1. Hrozienka dame do pohara so sladkym vinom napucat. Suche kvasnice dame do trosky vlazneho mlieka s lyzickou cukru aktivovat, ked sa nic nedeje, po 5 minutach vyhodime…
Mouky, tuk, vejce, cukry, prášek do pečiva, mandlovou tresť a rozpuštěnou Heru zamícháme. Těsto nalijeme do připravené vymazané dortové formy a pečeme asi 30-35 minut a…
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přilijeme víno, cukr a balsamico a necháme odpařit na polovinu půvoního množství. Pak přidáme vývar, tymián a špetku…
Hrozny omyjeme a rozpůlíme, vybereme jadérka a rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu odložíme bokem a druhou si dáme do misky a zalijeme koňakem. Necháme marinovat. …
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Kaldoun podle kuchařky z 80. let: Polévka ze zbytků pečené husy voní muškátovým oříškem a nejlepší je s knedlíčky
Rebarbora nesmí chybět na vaší zahradě ani na balkóně. Pěstování je snadné a podle našeho návodu je zvládne i začátečník
Jarní jedlé houby: Mykolog Petr Souček doporučuje těchto 10 druhů a radí, na co si při sběru hub dát pozor